SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-BELARUS 32-20

Calificare en fanfare » România a zdrobit Belarusul şi bifează a zecea prezenţă la turneul european

Articol de - Publicat luni, 16 iunie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 15 iunie 2014 23:00

România s-a calificat la Euro 2014 după ce a făcut spectacol aseară, la Baia Mare, în faţa Belarusului. "Tricolorele" bifează al 10-lea turneu final continental.

România şi-a respectat valoarea şi a obţinut o victorie la scor în faţa Belarusului, în meciul decisiv pentru calificarea la turneul final din Croaţia şi Ungaria, care va avea loc între 7 şi 21 decembrie 2014. Echipa pregătită de Gheorghe Tadici a învins cu 32-20, după ce se impusese şi în jocul tur cu 30-28.

Paula, procentaj de 67 la sută!
Chiar dacă au condus cu 2-0 şi 3-1, bielorusele nu au putut ţine pasul cu "tricolorele". Apărarea României nu a dat nici o şansă adversarelor, care pînă la pauză au mai reuşit să înscrie doar de trei ori!

Un mare merit îl are însă şi portarul Paula Ungureanu, care a apărat 12 din cele 18 aruncări ale adversarelor, inclusiv două aruncări de la 7 metri! A fost 15-6 la pauză, dar Tadici le-a cerut fetelor să păstreze ritmul.

Chiar dacă a mai schimbat dintre titulare, odihnindu-le pe Ungureanu, Elisei, Nechita, Neagu, România a continuat să marcheze gol după gol în poarta adversarelor. Băbeanu, Buceschi, Perianu au păstrat şi ele ritmul ridicat, mult prea alert pentru bieloruse.

Cei 3.000 de spectatori au aplaudat la final, în picioare, prestaţia "tricolorelor", care se califică pentru a zecea oară la Campionatul European. O singură dată a ratat România prezenţa la turneul final continental, în 2006. Acum, "tricolorele" aşteaptă tragerea la sorţi de la turneul final pentru a afla grupa în care joacă, dar şi localitatea în care vor juca.

Româncele îşi doresc să evolueze într-o grupă în Ungaria, pentru a fi mai aproape de ţară şi pentru a avea astfel cîti mai mulţi suporteri alături, la jocurile de la Euro 2014.

Ultimul joc cu Gheorghe Tadici?
Preşedintele FRH, Alexandru Dedu, a spus în momentul în care a ajuns pe scaunul de şef al federaţiei că nu va mai accepta ca selecţionerii echipelor naţionale să activeze în acelaşi timp şi la echipele de club. Cum Gheorghe Tadici antrenează şi la HC Zalău, în Liga Naţională, tehnicianul ar trebui să fie înlocuit.

Sînt însă voci care nu sînt de acord cu această măsură, mai ales că evoluţia echipei, în ultimul timp, a fost una în creştere. Tadici are un contract cu FRH pînă în 2016, principalul obiectiv fiind calificarea la JO 2016.

Cu Tadici selecţioner, România a obţinut cea mai bună performanţă a handbalului românesc în ultimii ani: locul 2 la Mondialul din 2005, în Rusia.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  22 Iunie 2014, 13:37

victorie facila(adversar modest..)ne bazam pe scheletul fostelor..oltence(cu un plus pentru ungureanu)asteptam antrenor nou pt a slefui echipa

suporter_valcean
suporter_valcean  •  16 Iunie 2014, 17:18

"evoluţia echipei, în ultimul timp, a fost una în creştere" Am batut Belarus si gata, suntem in crestere!! Suntem buni cand jucam un meci pe saptamana, in fata suporterilor, cu un adversar din lumea a treia, dar la turneele finale suntem iar de 10 (de locul 10).

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  16 Iunie 2014, 10:24

un meci fara istoric, inceput imediat dupa returul echipei nationale masculine, din suedia. spre deosebire de baieti, ca de obicei din lumea a treia a handbalului mondial actual, fetele promit sa se mentina in primle 8-10 nationale mondiale, ceea ce este o performanta remarcabila. ele tin ritmul, tin pasul, se adaptazeaza si reusesc sa fie acolo in fata. handbalul masculin nu necesita nici un comentariu, ar fi de prisos, iar asta este probabil si explicatia pentru care se scriu maxim 2-3 articole pe luna despre nationala de handabal masculin.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close