SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA VÂLCII

Campioana a dat de greu! SCM Rm. Vâlcea a pierdut ultima partidă de la „Cupa Vâlcii” în fața Coronei Brașov

Articol de - Publicat sambata, 03 august 2019 16:36

SCM Rm. Vâlcea a pierdut ultima partidă de la „Cupa Vâlcii”, 25-28 cu Corona Brașov. Probleme mari pentru echipa lui Florentin Pera, mai ales în faza de apărare.

Corona Brașov a terminat pe ultimul loc turneul amical susținut de la Rm. Vâlcea, dar echipa pregătită de fostul portar Ion Crăciun se poate mândri că e singura formație care a bătut campioana, echipa gazdă.

După victoriile cu HC Zalău și SCM Craiova. oltencele au primit o replică extraordinară din partea ardelencelor.

Cu o linie de 9 metri inedită, în care și-au făcut loc noile achiziții Bianca Bazaliu și Cristina Laslo, plus Sorina Tîrcă, Brașovul a făcut liniște în Sala Sporturilor" Traian". Suporterii vâlceni nu și-au văzut ieri echipa la conducere decât în primul minute, la 1-0. În rest, Corona și-a jucat perfect rolul, reușind să facă un joc aproape perfect.

Dependenți de Alicia Fraga Fernandez

Antrenorul Florentin Pera a trebuit să se descurce fără două dintre jucătoarele sale de bază, centrul Alicia Fernadez și interul stânga Samara da Silva. Brazilianca a revenit la Vâlcea după ce a cucerit cu Brazilia medalia de aur la Jocurile Pan Americane, dar a fost menajată după drumul lung și obositor.

Jocul campioanei a suferit însă mai ales la absența centrului, iberica supranumită la Vâlcea, "ministrul de externe"! Oltencele au trimis de 8 ori mingea în bară, au ratat două aruncări de la 7 metri și au irosit alte șapte situații de unu la unu.

Brașovencele au excelat la jocul cu pivotul, Georgiana Ciuciulete fiind imposibil de ținut de defensiva gazdelor. S-a jucat într-un ritm drăcesc și cu multă intensitate, La un moment-dat, fosta jucătoare a CSM București, Bianca Bazaliu, a ieșit singură afară, spunând că nu mai poate face față ritmului.

Brașovul trebuie și ea să-și rezolva faza de apărare, pentru că forța echipei în ofensivă este una la cote înalte. Sorina Tîrcă a marcat ieri de 12 ori, punându-și în valoare detenta impresionantă și aruncările extrem de precise.

„O înfrângere benefică!”

Antrenorul Florentin Pera nu e deloc îngrijorat de forma echipei sale și crede că lucrurile se vor rezolva până la începerea campionatului.

„E o înfrângere benefică echipei noastre, pentru a vedea că nu e suficient doar să te prezinți pe teren. Adversarii nu se vor da la o parte, din contră, vor juca de acum cu mai multă motivație, având în vedere că suntem campioana României. Cred că a fost un turneu util, cu jocuri tari. Noi, din păcate, am făcut multe greșeli, s-a acumulat și o anumită stare de aboseală, pentru că venim după o perioadă de acumulări, foarte grea. Se simte ieșirea Aliciei, nu mai avem coerență, cursivitate în joc.

Le așteptăm și pe Samara da Silva și pe Ana Maria Dragut, pentru că echipa va arăta mult mai bine în efectiv complet. Sper să ajungem la parametri fizici optimi, pentru căla acest turneu am cedat puțin pe finalurile de meci. Le-am spus fetelor că nici nu ar fi foarte bine să jucăm extraordinar în acest moment. Important e ca la începtul sezonului să fim gata de orice bătălie", a punctat Pera. 

„Am vrut să arătăm că valoarea noastră nu e cea artată în meciurile cu Zalău și cu Craiov, să demonstrăm că echipa a crescut față de sezonul trecut. Avem o echipă tânără, ne înțelegem foarte bine și putem face o figură frumoasă. Forța noastră de la 9 metri a crescut clar cu noile transferuri. Va fi un sezon extrem de disputat în care eu sper ca Brașovul să fie una dintre echipele din frumte”
Sorina Tîrcă, golgeter turneu Vâlcea

Rezultate "Cupa Vâlcii"

  • SCM Rm. Vâlcea-HC Zalău 32-25
  • SCM Craiova-Corona Brașov 27-26
  • HC Zalău-Corona Brașov 26-25
  • SCM Rm. Vâlcea-SCM Craiova 25-22
  • SCM Craiova-HC Zalău 26-23
  • SCM Rm. Vâlcea-Corona Brașov 25-28

Clasament

1. SCM Rm. Vâlcea 6p
2. SCM Craiova 6p
3. HC Zalău 3p
4. Corona Brașov 3p

Premii individuale

Cel mai bun portar: Andreea Chetraru (SCM Craiova)
Golgeter: Sorina Tîrcă (Corona) 22 de goluri
MVP: Asma Elghaoui (SCM Rm. Vâlcea)

Un pivot de încredere

Asma El Ghaoui, pivotul SCM Rm. Vâlcea, a lăsat o foarte bună impresie în primele partide disputate în tricoul campioanei SCM Rm. Vâlcea. Jucătoarea de origine tunisiană, care va juca însă pentru "naționala" Ungariei, este foarte energică, bătăioasă, și nu se ferește niciodată de contactul cu adversarele.

De altfel, în primele două jocuri, Asma a ieșit cu tricoul rupt, deși îl îmbrăcase pentru prima dată! La finalul turneului de la Rm. Vâlcea, El Ghaoui a fost desemnată de antrenorii prezenți cea mai bună jucătoare.

„Nu m-am așteptat, e primul meu trofeu în România și sunt foarte bucuroasă. Din păcate echipa a pierdut primul joc, dar nu trebuie să ne facem giji, spun eu. Acesta este sportul, câteodată câștigi, alteori pierzi. Cred că a fost un turneu extrem de util pentru noi, suntem multe jucătoare noi, acum începem să ne cunoaștem. Au fost trei meciuri foarte tari, echipele cu care am jucat au dovedit că sunt valoroase”, a declarat Asma.

Elghaoui (27 de ani) a jucat până acum în Franța, Rusia și Ungaria, câștigând Liga Campionilor cu Gyor, dar și Cupa EHF cu Siofok.

„Sunt de puțin timp în România, dar îmi dau seama după echipele cu care am jucat că e un nivel foarte bun valoric. Se joacă în viteză, se pune accent pe partea fizică. Dar mie îmi place acest lucru”, a subliniat tunisianca.

Abia așteaptă duelul cu CSM București, atât în Supercupa României, pe 25 august, dar și în campionat. „Noi suntem echipa campioană și vom încera să ne apărăm titlul, Știm că lupta se va da în principal cu CSM București, dar din ce am văzut, sunt și alte echipe care vor arbitra lupta la titlu”, a încheiat Asma.

SCM Rm. Vâlcea 25
Ciucă, Dumanska, Batinovici - Florică 1, Glibko 8, Liscevici 3, M. Gonzalez 5, M. Lopez 2, Băcăoanu, Adespii, Elghaoui 5, Zamfirescu 1, Stamin, Badea, D. Marin. Antrenor: Florentin Pera

Corona Brașov 28
Hosu, Timoșenkova, D. Popescu - Burghel-Neagu 2, Bazaliu 4, Laslo 1, Chiricuță 4, Ciuciulete 3, Tîrcă 12, Nolevska 2, A. Pătuleanu, Lopătaru, Lăcătuș. Antrenor: Ion Crăciun

 Citește și:

SCM Rm. Vâlcea-HC Zalău 32-25 // Kristina Liscevic a impresionat la debutul pentru campioana României » Ce au declarat Florentin Pera și Gheorghe Tadici

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează