SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI / MINAUR BAIA MARE-HCM CONSTANŢA 25-24

Campioana HCM Constanţa a pierdut dramatic la Baia Mare: ”Nu te poţi pune cu sistemul!”

George Buricea a marcat
de 3 ori în fața Minaurului Mediafax Foto
George Buricea a marcat de 3 ori în fața Minaurului Mediafax Foto

Articol de - Publicat duminica, 05 aprilie 2015 00:00

Oficialii de pe Litoral acuză însă vehement arbitrajul cuplului Şerbu-Vasilescu

HCM Constanţa conducea cu 24-21 în minutul 57, în prima semifinală a Cupei României, disputată ieri, la Baia Mare. Minaur a avut o revenire senzaţională, a marcat de patru ori, ultima oară cu 8 secunde înainte de final, şi a cîştigat cu 25-24!

În ultimele minute însă, arbitrii bucureşteni Şerbu şi Vasilescu au avut însă cîteva decizii uluitoare, care i-au scos din minţi pe constănţeni. "La golul egalizator, Malmagro îi ia mingea din fault lui Cutura, îi rupe tricoul de pe el! Apoi, la ultimul gol Stegavik face şi paşi şi forţare!", reclamă Nurhan Ali, directorul executiv de la HCM Constanţa. Oficialul campioanei crede însă că nu arbitrii sînt vinovaţi. "Ei au fost depăşiţi de miza meciului. Cine i-a delegat la o astfel de partidă poartă vina! Cum să îi delegi pe Stark-Ştefan la finala mică şi pe ăştia doi la semifinală? Ăştia abia şi-au lipit ecusonul de arbitru pe tricou!", a spus Nurhan Ali.

"Ţara trebuie curăţată de lichele!"

George Buricea, extrema stînga de la HCM Constanţa, are şi el un discurs acid pe pagina sa de Facebook, imediat după meci. "Poţi juca fără bani, poţi lupta pînă la ultimul strop de energie, dar nu te poţi pune cu sistemul! Ăsta-i respectul pentru tot ceea ce a făcut Constanţa în handbalul românesc masculin, pentru toate punctele pe care le-a adus României! Şi cică să joci, să dai totul pentru ţara ta... Pînă nu va fi curăţată de lichele, nu vom progresa niciodată" e mesajul lui Buricea.

Boicotează finala mică

Nurhan Ali a anunţat aseară că HCM nu va mai sta la Baia Mare pentru a juca finala mică a Cupei României. "Dacă ei nu ne tratează cu respect, noi de ce le-am arăta respect? Pentru conducerea federaţiei echipele nu sînt decît nişte valci de muls! Am ajuns să plătim numai taxe şi amenzi. Pentru ce? Ca să fim furaţi?", întreabă Nurhan Ali.

HCM Constanţa era deţinătoarea Cupei României, "marinarii" cîştigînd trofeul la ultimele patru ediţii.

Minaur nu a mai cîştigat un trofeu de 16 ani!

Cîştigători în faţa constănţenilor, băimărenii au acum o mare şansă: să cîştige un nou trofeu după 16 ani de pauză. 1999 a fost ultimul an în care maramureşenii au pus mîna pe un trofeu. Acum 16 ani, Minaur reuşea eventul în România! În ultimul act, azi, de la ora 17:00, direct Digi 2, Minaur va întîlni pe Energia Tg. Jiu. Gorjenii au produs şi ei o mare surpriză în semifinala a doua, trecînd cu 24-23 de HC Odorhei.

Rezultate
Minaur Baia Mare-HCM Constanţa 25-24
Energia Tg. Jiu-HC Odorhei 24-23
Azi, finala, ora 17:00 (Digi 2)
Minaur Baia Mare-Energia Tg. Jiu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează