SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM HANDBAL

Campioana mondială se încurcă din nou » Franța doar egal cu Brazilia!

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 decembrie 2019 15:31

Coreea de Sud-Danemarca s-a încheiat tot egal 26-26, dar asiaticelor li s-a anulat dubios golul victoriei de la Mondialul de handbal feminin, în ultimele secunde.

Grupa B de la Mondialul de la Kumamoto și-a confirmat statutul de „grupa morții". În etapa a doua, două meciuri s-au încheiat la egalitate! În primul meci al zilei, campioana mondială și europeană, Franța nu a reușit să treacă nici de Brazilia după ce în partida de debut pierduse cu Coreea de Sud, 27-29. 

Trupa lui Olivier Krumbholz a condus la pauză, ca și în primul meci, 10-7, dar s-a prăbușit în partea a doua. Sud-americancele au jucat foarte bine, au făcut mai puține greșeli și au trecut chiar în avantaj. Vedeta Gyorului, Eduarda Amorim a egalat în ultimul minut și calificarea în Main Round, în această grupă, rămâne o ecuație cu 5 necunoscute. 

Mai ales că și Coreea de Sud și Danemarca au terminat la egalitate, 26-26. Coreea a impus tempoul aproximativ 40 de minute, după care nordicele au trecut la conducere. Danemarca a avut 26-24 pe final, sud-coreencele au egalat, iar în ultimele 30 de secunde au avut șansa victoriei. Au trimis mingea în poartă, dar arbitrele ruse Alpaidze și Berezkina au inventat o infracțiune, ajutându-le pe europene. 

Germania a câștigat lejer în fața Australiei, echipa care va fi victimă în această grupă.  

În grupa României, Spania a confirmat evoluția din primul meci și a trecut și de Ungaria, 29-25. Rezultatul ajută oarecum România, care ar putea ajunge să dispute meciul decisiv pentru calificare, chiar în ultima etapă, contra maghiarelor. 

Excelentă prestația jucătoarelor de la SCM Rm. Vâlcea, Alicia Fraga Fernandez (5 goluri) și Marta Lopez (3), dar omul meciului la iberice a fost Alexandrina Barbosa (7 reușite). 

Muntenegru a învins și ea Kazahstan, 30-21, dar rezultatul este oarecum mincinos. Jovanka Radicevici (9 goluri) a fost MVP-ul partidei, dar prestații foarte bune și pentru cei doi portari ai muntenegrencelor care evoluează în Liga Națională: Ljubica Nenezici (Bistrița) cu 46% a mingilor apărate și Marta Batinovici (Vâlcea) cu 41%. 

Rezultate Campionatul Mondial, ziua a doua 

Grupa B 
Brazilia-Franța 19-19 
Australia-Germania 8-34 
Coreea de Sud-Danemarca 26-26 

Grupa C 
Kazahstan-Muntenegru 21-30 
Senegal-România 24-29 
Spania-Ungaria 29-25

Vezi și:

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // VIDEO Cristina Neagu, desemnată jucătoarea meciului » A terminat partida cu gheață la genunchi: „Sper că v-am făcut un cadou de Ziua Națională”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  01 Decembrie 2019, 15:57

Da, se ingroasa putin gluma pentru frantuzoaice. In ce priveste golul anulat coreenelor, nu e tocmai o surpriza. Nordicii, dincolo de valoarea lor indiscutabila, beneficiaza si de o influenta teribila in lumea handbalului. Sa ne amintim cum acum 2 ani Norvegia a primit un wild-card la turneul final mondial, desi avea la acel moment o pozitie inferioara in ierarhia europeana decat Cehia, care ratase si ea calificarea. Sigur, Norvegia a onorat invitatia, jucand finala, dar cei ce i-au facut invitatia nu avea de unde sa stie asta si au oferit wild-card-ul pe criterii obscure. Asa e in handbal de vreo cativa ani incoace.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează