SPORTURI  »  HANDBAL  »  CE

Campionatul European de handbal feminin în aer. Norvegia a renunțat!

Crina Pintea în tricoul naționalei
Crina Pintea în tricoul naționalei

Articol de GSP - Publicat luni, 16 noiembrie 2020 12:29 / Actualizat luni, 16 noiembrie 2020 13:09

Norvegia a anunțat luni că nu poate găzdui Campionatul European de handbal feminin pe teritoriul său din cauza pandemiei de coronavirus. România trebuia să joace la Trondheim, dar acum așteaptă să vadă dacă Danemarca poate organiza întreaga competiție.

Cu mai puțin de o lună înainte de startul Campionatului European (3-20 decembrie), care urma să fie găzduit de Norvegia și Danemarca, prima a anunțat că nu-și mai poate onora promisiunile din cauza situației medicale actuale.

„Cu tristețe, trebuie să recunoaștem că nu putem să organizăm această întrecere având în vedere regulile sanitare care sunt impuse de autoritățile noastre cu privire la COVID-19. Trebuie să le mulțumim pentru înțelegere și cooperare federației europene și celei daneze", a spus Kare Geir Lio, președintele forului norvegian. 

Danemarca, variantă de avarie pentru Campionatul European de handbal feminin

Inițial, pentru începutul întrecerii fiecare dintre cele două țări urma să găzduiască meciurile a câte două grupe, apoi câte una dintre cele principale, iar fazele finale să se desfășoare în Norvegia. 

Anunțul de luni afectează în mod direct și echipa României, care urma să evolueze la Trondheim, în grupa D alături de Norvegia, Germania și Polonia. Oficialii EHF și cei danezi studiază acum posibilitatea ca întreg turneul să fie mutat în Danemarca.

12 participărila Campionatul European are naționala feminină a României în istoria sa

16 echipevor participa la Campionatul European 2020, împărțite în prima fază în patru grupe

Citește mai multe știri despre Campionatul European:

18 din cele 35 de jucătoare din lotul României pentru Euro 2020 au avut coronavirus!

Playtech: Mihai Gâdea, dezvăluire șocantă despre Nicușor Dan. Ce a spus în direct la Antena 3


Comentarii (6)
ceaiuri
ceaiuri  •  16 Noiembrie 2020, 20:37
Postat de ceaiuri pe 16 Noiembrie 2020, 20:27

o decizi asteptata precedata de unele declaratii interesante..o jucatore depistata pozitiv,automat echipa pierde meciul si mi se pare ca si echipa adversa pierdea meciul,le era imposibil sa organizeze un C.E. daca isi doreau sa-l organizeze dupa regula lor

excluse din competitie

ceaiuri
ceaiuri  •  16 Noiembrie 2020, 20:27

o decizi asteptata precedata de unele declaratii interesante..o jucatore depistata pozitiv,automat echipa pierde meciul si mi se pare ca si echipa adversa pierdea meciul,le era imposibil sa organizeze un C.E. daca isi doreau sa-l organizeze dupa regula lor

ceaiuri
ceaiuri  •  16 Noiembrie 2020, 20:21
Postat de gago747 pe 16 Noiembrie 2020, 15:06

Cinci propoziții ai scris, patru mîtpenii. Calmul și luciditatea scandinavă sînt mai mult lașitatea, jamanfișismul și brambureala scandinavă, vezi și cazul de la meciul de fotbal cu noi. Pe urmă, după tine, Danemarca nu e țară normală, că totuși insistă să găzduiască turneul final. Apoi, "momente grele pentru omenire"?!? bă tefelistule, vezi că nu sîntem în iarna lui 1943 la Leningrad sau Stalingrad, nici în timpul primului război mondial și nici măcar în timpul Ciumei Negre din secolul XIV. Și în final, care este diferența dintre turneele finale de cupe europene de la fotbal, sau chiar competițiile interne, și turneul european de handbal? aud? că spectatori oricum n-o să fie. Dar na! un lobuean ca tine n-are treabă cu gîndirea logică, ***

cred ca nu ai nimerit sa comentezi sportul potrivit...banuiesc esti obisnuit cu peluza

Vezi toate comentariile (6)
Comentează