SPORTURI  »  HANDBAL  »  UNGARIA-DANEMARCA 24-24

Campionatul European de handbal masculin // Meci incredibil! Ungaria a făcut egal contra campioanei mondiale și olimpice Danemarca

Articol de - Publicat marti, 14 ianuarie 2020 09:51

Ungaria-Danemarca 24-24 // Danezii au remizat cu Ungaria, 24-24, și stau acum la mâna islandezilor, care trebuie să-i învingă pe maghiari! 

Cel mai frumos meci la Europeanul masculin de handbal a fost, fără îndoială, până acum, cel dintre Danemarca și Ungaria

Campioana olimpică și mondială își juca ultima șansă după ce pierduse primul meci, în fața Islandei, 30-31. 

Numai că maghiarii nu au fost deloc copleșiți de miza disputei și nici temători în fața unei naționale infinit mai bine cotate. De altfel, la începutul turneului, Danemarca era văzută drept principală favorită la aurul continental! 

Ungaria a condus de la început până la final. A avut și patru goluri avantaj, dar danezii au fost în acest meci precum pisica. Cu nouă vieți. Au înviat de fiecare dată grație portarului Niklas Landin care a fost incredibil între buturi. 

Antrenorul Nikolaj Jacobsen a trebuit să riște mult, a jucat toată repriza a doua fără portar și cu doi pivoți! Cum necum, danezii au venit din urmă, au egalat, iar în minutul 58 au luat pentru prima dată conducerea: 24-23. 

Au avut apoi atacul ca să se desprindă la două goluri, dar nu au făcut-o. Și Ungaria nu a așteptat prea mult, a lovit prin Zoltan Szita pentru 24-24. Danemarca a mai avut un atac, dar vedeta Mikkel Hansen a ratat victoria. 

Acum nordicii stau la mila Islandei, chiar dacă vor învinge Rusia în ultimul meci din faza grupelor. Dacă Islanda nu trece de Ungaria, Danemarca e eliminată încă din faza grupelor, ca și Franța, a doua favorită la câștigarea trofeului. 

Islandezii au însă tot interesul să joace la capacitate maximă disputa cu Ungaria pentru a ajunge în Main Round cu puncte! Meciurile din ultima etapă se joacă miercuri, 15 ianuarie. 

  • Sursă foto: Twitter Dansk Håndbold Forbund

Campionatul European de handbal masculin // Se știu 7 calificate din 12 

Până acum, două grupe și-au terminat meciurile din prima fază a competiției: A și C. Croația și Belarus din grupa A, Spania și Germania din grupa C au obținut calificarea în Main Round. Croații și spaniolii merg cu câte două puncte mai departe, bielorușii și nemții cu 0.  

Cu o etapă înainte de finalul grupelor, Portugalia și Norvegia (grupa D) sunt și ele sigure de Main Round. Vor juca în ultima etapă pentru punctele din faza a doua a competiției. Islanda a învins luni seara Rusia cu 34-23 și e și ea matematic calificată din grupa E. În rest, celelalte cinci formații se vor stabili după jocurile din ultima etapă.

Vezi și: 

„Bombă” la EURO 2020: Franța a fost eliminată încă din faza grupelor!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close