SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DIN JAPONIA

CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL // FOTO Hannah Mouncey, prima jucătoare transgender, rupe tăcerea! A dus Australia la Mondial, dar n-a fost convocată: „Antrenoarea mi-a spus că asta va fi varianta oficială”

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 decembrie 2019 11:04

Hannah Mouncey (30 de ani) este prima jucătoare de handbal transgender din istorie. A făcut parte din lotul care a calificat Australia la Campionatul Mondial din Japonia, dar a fost lăsată pe din afară în momentul selecției finale.

  • România - Suedia (marți, ora 13:30) și România - Japonia (miercuri, ora 11:00) sunt celelalte partide pe care le avem de disputat în Main Round;
  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.

Mouncey a rupt tăcerea despre neconvocarea la Mondial, acolo unde Australia va termina cel mai probabil pe ultima poziție. Formația de la Antipozi are eșecuri pe linie până în acest moment și va disputa jocul pentru clasarea pe locul 23 împotriva Chinei. 

„O mulțime de oameni m-au întrebat pe Twitter, Instagram, Facebook, de ce nu sunt în Japonia. O să expun motivul și sper să fie un exemplu în lupta împotriva discriminării de gen. Sper ca mesajul meu să aibă un impact mai mare decât dacă aș fi jucat la Mondial.  

Nu voi minți. Pot confirma că am fost lăsată pe dinafară din cauză că un grup de jucătoare selecționate, sprijinite și de team manager, nu voiau să mă vadă la duș sau împărțind vestiarul cu ele. Ăsta este singurul motiv pe care mi l-a dat antrenorul”, a declarat Hannah Mouncey pentru Starobserver.com.au.

Mouncey continuă dezvăluirile și spune că antrenoarea lotului a fost obligată să mascheze acest lucru: „Știa că ceea ce face nu va avea un impact pozitiv, că va primi critici. Deși înaintea selecției finale am trecut toate testele fizice, mi-a spus că varianta oficială va fi aceea că eram jos cu pregătirea fizică”. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL // FOTO Hannah Mouncey, prima jucătoare transgender, rupe tăcerea! A dus Australia la Mondial, dar n-a fost convocată: „Antrenoarea mi-a spus că asta va fi varianta oficială”

Povestea lui Mouncey 

Pe numele inițial Callum Mouncey, înainte de schimbarea de sex, pivotul cântărește 113 kilograme, măsurând 1.88 metri înălțime! 

În trecut a evoluat și pentru echipa masculină de handbal a Australiei, la care a strâns 22 de selecții. Nu a fost singurul sport cu care a cochetat ca bărbat, încercând și fotbalul australian, un sport asemănător cu rubgy-ul. 

Transformarea a devenit oficială în luna mai a anului 2016, dar debutul în națională l-a făcut în turneul care a oferit naționalei de la Antipozi calificarea la Mondialele din Japonia. 
 

23 de goluria marcat Hannah în cele 6 partide jucate în tricoul naționalei feminine a Australiei

Vezi și:

Tomas Ryde face un anunț devastator despre Neagu: „Sper să-și revină, altfel nu o să joace cu Suedia!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
10156568321649937
Marius Caseanu  •  09 Decembrie 2019, 05:38

***. ***... ***? ***? *** barbati, nu joaca in echop[e barbatesti??? ***! ***! ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

danirovl
danirovl  •  08 Decembrie 2019, 19:17

Ba ,hai că a înnebunit lumea de tot:)))...pai ăla a jucat până acum la națională de fete ?!!!:)))) Încotro?!?

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  08 Decembrie 2019, 18:32
Postat de fuller pe 08 Decembrie 2019, 18:16

Nu mi se pare normal sa castigi un avantaj major jucand handbal feminin impotriva altor fete ... este clar ce impact masiv a avut un singur jucator transgender intr-o echipa altminteri slaba a Australiei,,daca a reusit sa o califice la mondiale. Fara Hannah, echipa pierde pe linie. Si asta a fost cazul unui singur jucator! Imi imaginez ce va fi daca formezi acum o echipa intreaga dupa acest calapod, de fosti barbati de 1.90m inaltime si 115kg greutate... ce echipa feminina poate sa joace cu sanse impotriva lor? Nici macar o echipa cu toate jucatoarele de valiarea lui Cristina Neagu. Sportul ar fi distrus. Si nu e vorba numai de handbal. Nu am absolut nimic impotriva alegerilor pe care ke fac cu schimbarea sexului. Este viata lor privata. Insa nu poti genera o asemenea discriminare in sport. Federatiile de sport pot face campionate dedicate transgenderilor, doar pentru ele/ei, ca sa nu existe discutii. Insa societatea nu trebuie sa genereze o motivatie sa iti schimbi sexul doar ca sa dobandesti un avantaj in sport si sa ai o cariera banoasa din cauza asta. Deja societatea a creat o industrie din asta in alte privinte, a se vedea Tailanda si industria de lady-boys. Schimbarea de sex trebuie facuta pe motive psihologice personale, nu vazuta ca o oportunitate de castig de faima sau financiar.

Asta la care m am referit era o femeie care avea fizionomia unui barbat. Se imbraca ca atare. In rest ai dreptate. In Italia a devenit o industrie !

Vezi toate comentariile (22)
Comentează