SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM HANDBAL

CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL Japonia - Spania 31-33 // Ibericele lasă țara gazdă fără puncte în Grupa II Principală

Articol de GSP - Publicat marti, 10 decembrie 2019 13:05

CM HANDBAL // Spania s-a impus în fața Japoniei, scor 33-31, în cel de-al doilea meci al zilei de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Meciul a contat pentru Grupa II Principală, cea din care face parte și România.

Spania, una dintre surprizele acestui Mondial, a intrat la pauză cu un avantaj de 4 goluri, 17-13, însă a trecut prin emoții repriza secundă, în care japonezele au fost mai incisive și s-au apropiat periculos. Ibericele au rezistat și câștigat până la urmă cu 33-31. 

Spanioloaica Nerea Pena, cu 7 goluri, a fost MVP-ul partidei

Japonia rămâne fără nici măcar un punct în Grupa II principală, niponele fiind vecine de clasament cu România

De partea cealaltă, Spania ocupă locul secund, cu 7 puncte. Ibericele au în continuare șanse să ajungă în lupta pentru medalii, dar pe acestea le așteaptă o dispută complicată cu Rusia, pe 11 decembrie.  

CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL Japonia - Spania 31-33 // Ibericele lasă țara gazdă fără puncte în Grupa II Principală

Urmează România - Suedia

În ultimul meci al zilei, de la ora 13:30, România înfruntă Suedia.  

După rezultatele din prima etapă a grupei principale, România a aflat că nu mai poate prinde nici semifinalele, dar nici locul 3. Implicit, nu va putea termina Mondialul între primele 6. În schimb, chiar dacă nu avem nici un punct în grupa principală, avem încă şanse la locul 4, iar dacă vom ajunge acolo, am disputa vineri un meci de baraj, pentru ocuparea locului 7, cu locul 4 din cealaltă grupă. 

Condiţia pentru a termina pe locul 4 e să facem punctaj maxim în ultimele două partide care ne-au mai rămas. Primul este împotriva Suediei, echipă care are o singură înfrângere până acum, 22-30 cu Rusia.    

Vezi și: 

CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL // Procentaj 100% » Rusia s-a distrat și cu Muntenegru și e prima echipă calificată în semifinale

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
1504004369616500
Florea Virgil  •  10 Decembrie 2019, 19:30

România n-are puncte, n-are federație, n-are selecționer, n-are antrenor, n-are echipă. Pe scurt: România n-are. Au în schimb celelalte echipe care, în urmă cu 10-20 ani nu știau că handbalul e un joc cu mingea. Cum ne ducem în jos cu tot ce este nici acest sport nu face excepție. Zicea domnul Tadici despre o demisie dar ca de obicei cu așa ceva la sfârșit e cam târziu. Rămânem cu bătaia administrată unguroaicelor, norocoasă și ea, și cu speranța că cineva în viitor se va gândi la sport așa cum trebuie. Păcat. La olimpiadă dacă va ajunge echipa asta ar strica meciurile multora. prin antijoc. Cu Cristina Neagu, cea mai bună din lume și să nu joci handbal atâtea meciuri? De necrezut.

1578362032478810
Tihamér Takó  •  10 Decembrie 2019, 15:33

Eu cred ca spectacolul a fost mai interesant la meciul Romania - Suedia sau Romania-Spania ! Japonezii au pierdut cu spaniolii doar cu 2 goluri,iar Romania a incasat 15 goluri de la iberici.Nordicii ne-au dat un + 12,asa ca liniste,si nu subestimati Japonia,care este in devenire in handbalul mondial si a excelat in organizare ! Oricum,japonezii au un golaveraj mult mai bun ca noi. Si atunci... ???

1578362032478810
Tihamér Takó  •  10 Decembrie 2019, 15:24

Romania cate puncte are???

Vezi toate comentariile (3)
Comentează