SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA

CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA // FOTO „Naționala” gâfâie, selecționerul Tomas Ryde își plimbă soția prin Japonia, la fel cum a făcut și la Rio

Articol de - Publicat marti, 03 decembrie 2019 16:28

Antrenorul Tomas Ryde (59 de ani), selecționerul României, și-a luat cu el la Mondiale și nevasta. La fel a procedat și la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. 

Adus în luna martie pentru al doilea mandat pe banca tehnică a "naționalei" României, după ce a eșuat lamentabil cu „tricolorele” la JO de la Rio 2016, antrenorul Tomas Ryde a făcut din nou din Campionatul Mondial din Japonia un cu totul alt scop.  

El și-a luat în Asia și soția, pentru a vizita „Țara Soarelui răsare”. Exact la fel s-a întâmplat acum trei ani, în Brazilia, la Jocurile Olimpice. 

Se văd progresele 

Acum trei ani, „naționala” României a fost ultima care a ajuns la turneul olimpic, cu două zile înainte de start. Și primul lucru pe care fetele și stafful tehnic l-au făcut, când au ajuns, a fost să meargă să viziteze Cristo Redentor (Cristos Mântuitorul), statuia lui Iisus de pe muntele Corcovado. Bineînțeles că Tomas Ryde și-a luat cu el și soția. 

În primul meci, apoi, România a pierdut în fața Angolei (19-23), iar visul de a mai ajunge pe podiumul olimpic s-a năruit! 

Acum, în Japonia, echipa României a ajuns cu 8 zile înainte, pentru a se acomoda cu fusul orar, un lucru firesc, de altfel. Surprinzător, însă, e faptul că tehnicianul suedez nu a pus accent pe pregătirea meciurilor, pe antrenamente, mai ales că dispăruseră din lot jucătoarele de la Brașov și apăruseră altele noi! 

CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA // FOTO „Naționala” gâfâie, selecționerul Tomas Ryde își plimbă soția prin Japonia, la fel cum a făcut și la Rio
  • Soția lui Ryde, indicată de săgeată // foto: Federația Română de Handbal.

Un team-building general 

„Tricolorele„ au avut parte de diverse acțiuni extra-handbal la Kumamoto. Au fost la o sală de jocuri video, au vizitat templul Kodenji, acolo unde au luat meditații de concentrare, au fost la Liceul "Kanzaki Seimei", acolo unde elevii le-au învățat pe Neagu și compania, să-și caligrafieze numele sau au bătut tobele la Prefectura Saga, în ritmul arătat de gazde.

CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA // FOTO „Naționala” gâfâie, selecționerul Tomas Ryde își plimbă soția prin Japonia, la fel cum a făcut și la Rio
  • Soția lui Ryde, indicată de săgeată // foto: Federația Română de Handbal

Au servit apoi ceaiul, după un ritual japonez. La toate aceste acțiuni, Tomas Ryde a fost nedezlipit de lângă soția sa. Iubitor al unei vieți active, Ryde nu s-a lipsit nici de plimbările cu bicicleta, în fiecare dimineață. 

„Am văzut acțiunile echipei naționale, au fost la jocuri electronice, au pictat, au dansat, au bătut la tobe, orice în afară de handbal. Au mai avut timp și de ceva antrenamente”, a comentat sarcastic, la DigiSport, fostul antrenor al României, Radu Voina. 

Nici măcar înfrângerea suferită cu Olanda, la scor, 23-32, sau succesul chinuit cu echipa de cluj japoneză Omron, 25-23, nu i-a dat de gândit suedezului, care e criticat în țară de toată lumea. Inclusiv pentru că acceptă ca indicațiile la time-out-uri să fie date, doar de secundul Costică Buceschi și de Cristina Neagu.  
 

„Nu înțeleg, cere time-out-uri și dintr-o dată i se face sete, el bea doar apă, fără să spună nimic”, a spus și Viorel Mazilu, fostul internațional al „naționalei” masculine.

5.000 de europrimește lunar de la echipa "națională" Tomas Ryde, banii fiind achitați, se pare, de Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Vezi și: 

EXCLUSIV Radu Voina face o analiză care ne pune pe gânduri: „Să sperăm că Neagu va mai putea ajuta naționala” + ce a remarcat la Muntenegru și Ungaria

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
3157398414285898
Takacs Istvan  •  04 Decembrie 2019, 08:49

Scrisoare deschisa pentru Ryde (Râde). Va rugam frumos sa nu o mai folositi in faza de atac pe Gabriela Perianu. Multumesc !

1000833093403035
Bolon Yokte  •  03 Decembrie 2019, 23:50

Vad aici mulți postaci iubitori de Ryde! Deși nu face nimic acest Ryde,e venit ca turist în Japonia,specialiștii din România spun că e praf,constat ca mulți postaci îl iubesc ca și pe Daum-am n-am mingea atac,trag la poartă! La time out Ryde nu vorbește de loc!!?Eminescu-Cine a îndrăgit străinii mînca-ia-r inima cîinii! E mai actual ca niciodată!

1504004369616500
Florea Virgil  •  03 Decembrie 2019, 18:24

Ba să nu tacă. Să vorbească cei care au făcut performanță în handbal. Iar în ceea ce îl privește pe Ryde ăsta i se potrivește xicala noastră: câinele nu pleacă din ușa măcelăriei never. Șansa pentru naționalka de handbal ar fi să se ducă acolo repede Tadici, Voina, sau oricare altul. Pentru că opricare se pricepe infinit mai bine decât Tomiță.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează