SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA

CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA // N-a mai fost loc de surprize. Norvegia a spulberat Slovenia + 73 de goluri în Serbia-Cuba!

Articol de - Publicat luni, 02 decembrie 2019 15:13

CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA // Primele echipe pentru Main Round s-au conturat deja în grupa D. Japonia, țara gazdă, e printre ele.

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii;
  • Programul României la CM Handbal: România-Kazahstan (marți, 3 decembrie, ora 12:00), România-Muntenegru (miercuri, 4 decembrie, ora 08:00) și România-Ungaria (vineri, 6 decembrie, ora 12:00);
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

Slovenia, echipa care învinsese Olanda în prima zi la Mondialul de la Kumamoto, a rezistat doar o repriză în fața Norvegiei. Ana Gros și compania au condus echipa nordică, dar au intrat cu un gol în minus, la pauză, 12-13. 

În partea a doua însă, a fost un adevărat măcel pe teren. Norvegiencele au marcat de 23 de ori și au primit doar 8 goluri! Apărarea a funcționat ireproșabil, iar pe contraatac și faza a doua, nordicele au punctat la foc automat. Norvegia își demonstrează forța și faptul că e una dintre favoritele la titlu.

Tot în grupa A, Olanda și-a revenit după dușul rece cu Slovenia și a trecut clar de Angola, campioana Africii. A fost 35-28, un meci în care MVP-ul partidei a fost Lois Abbingh, interul stânga care a trecut în carieră și pe la HCM Baia Mare.

Serbia-Cuba a fost partida în care, până acum, s-au marcat cele mai multe goluri la actuala ediție. Europencele au câștigat cu 46-27. Sârboaicele din Liga Națională au marcat și ele: Nikolic 5 goluri, Cvijic 2, Liscevic 2 și Trifunovic 1.
 

În grupa D, favoritele au câștigat încă o dată clar. E de departe cea mai dezechilibrată grupă, cu Rusia, Suedia și China deja sigure de prezența în Main Round.

Rezultate
Grupa A
Serbia-Cuba 46-27
Olanda-Angola 35-28
Norvegia-Slovenia 36-20

Grupa D
Rusia-Argentina 35-22
Japonia-RD Congo 28-16
Suedia-China 32-19
 

Vezi și: 

VIDEO EXCLUSIV Reacția Cristinei Neagu, după ce a fost desemnată din nou cea mai bună handbalistă a lumii: „Nu sunt Messi, nu sunt Ronaldo. Am propria identitate, vreau ca lumea să țină cont de asta”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
magura
magura  •  02 Decembrie 2019, 21:49
Postat de ceaiuri pe 02 Decembrie 2019, 16:42

norv la ce joaca si ce lot are...pare greu de depasit si tara numara putin peste 5mil de locuitori iar noi de 4 ori mai multi o avem decat pe..Neagu,deci tb ceva schimbat sus de tot....

Adevarat!

ceaiuri
ceaiuri  •  02 Decembrie 2019, 16:42

norv la ce joaca si ce lot are...pare greu de depasit si tara numara putin peste 5mil de locuitori iar noi de 4 ori mai multi o avem decat pe..Neagu,deci tb ceva schimbat sus de tot....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează