SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

CAMPIONATUL MONDIAL // Lovitură pentru naționala Spaniei: Carmen Martin, extrema lui CSM București, ratează Mondialul!

Articol de - Publicat joi, 21 noiembrie 2019 11:48

Carmen Martin, extrema dreapta de la CSM București, căpitanul Spaniei, a fost deja înlocuită în lotul iberic

  • CM de Handbal se va disputa în perioada 30 noiembrie - 15 decembrie, în Japonia;
  • România va juca 5 meciuri în grupe: cu Spania (30 noiembrie), Senegal (1 decembrie), Kazahstan (3 decembrie), Muntenegru (4 decembrie) și Ungaria (6 decembrie).
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

România va debuta la Mondialul din Japonia pe 30 noiembrie, contra Spaniei. Și „tricolorele” au scăpat de una dintre cele mai valoroase handbaliste iberice.  

Carmen Martin (31 de ani), căpitanul Spaniei, extrema dreapta care evoluează chiar în România, la CSM București, nu a putut fi recuperată după problemele la piciorul stâng. Ea a lipsit mult și de la CSM București, fiind diagnosticată cu o fasciită plantară. 

În locul căpitanului „războinicelor” a fost chemată Maitane Etxeberria, extremă de 22 de ani și 1,69 metri, de la Bera Bera San Sebastian. 

Carmen Martin a rămas în Spania pentru a-și continua programul de recuperare. Era cea mai galonată jucătoare din lotul Spaniei, echipă cu care câștigase bronzul olimpic în 2012, dar și bronzul mondial în 2011, plus două medalii de argint la Europene (2008 și 2014).

Prezentare » Kumamoto, orașul de 650.000 de locuitori în care se desfășoară turneul final

Vezi și: 

CAMPIONATUL MONDIAL // Tomas Ryde, înainte de plecarea în Japonia: „Acesta este scopul nostru” + ce spune despre scandalul de dopaj de la Corona Brașov

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
1504004369616500
Florea Virgil  •  27 Noiembrie 2019, 14:09

Un antrenor străin nu va face performanță cu vreo națională de-a noastră. Domnul Tadici era de preferat în locul suedezului. Acum e târziu, dar pe viitor cei din federație să învețe de la ruși. Și handbal dar și strategie.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează