SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA LA EURO

Care e handbalista română de la Euro cu cea mai mare forță? Aruncări cu 101 km/h

Articol de - Publicat duminica, 16 decembrie 2018 09:14

La semifinalele Euro 2018, de la Paris, Federaţia Internaţională de Handbal a introdus o nouă tehnică de măsurare a vitezei mingilor trimise de jucătoare. Prin introducerea iBall, un cip integrat în minge, care transmite informaţii despre forţa aruncării şi viteza balonului.

Pentru prima dată, la feminin, viteza aruncărilor a fost măsurată la Euro 2014, tot în fazele superioare. Atunci, folosindu-se o armă de viteză pentru măsurarea forţei loviturilor, s-a constatat că nici o minge nu a fost rimisă cu o viteză mai mare de 100 de km pe oră. Viteza constantă cu care erau trimise baloanele era de 90 km/oră.

Duelul "vitezistelor"

La Paris însă, prin noua tehnologie, s-a constatat că patru jucătoare au depăşit 100 de km/oră, surprinse de "radar". Pe primul loc, cu 108 km, a fost olandeza Louise Abbingh, un gol marcat în semifinala contra Franţei. "E fascinant să urmăreşti acest lucru, dar nu contzează cel mai mult viteza. Cred că au fost aruncări, altă dată, când am aruncat şi mai tare", a declarat pentru site-ul competiţiei olandeza.

Legitimată la Rostov Don, clubul antrenat de Ambros Martin, Abbingh este urmată în top de o coechipieră. E vorba de rusoaica Anna Sen, cea care a marcat contra României, un gol, cu 106 km/oră! "Ştiu că Louise e pe primul loc în acest top. Vom încerca la Rostov să înscriem multe foluri cu astfel de lovituri puternice", a declarat frumoasa rusoaică.

Pe locul 3, la egalitate, cu 101 km/oră, s-au clasat suedeza Carin Stromberg şi românca Gabriela Perianu.

Va fi interesant duminică, în finala mică, duelul între Perianu şi Abbingh, dar ar mai putea şi alte românce să intre în top. Vor avea cuvântul, Bianca Bazaliu sau chiar Ana Maria Dragut.

Gabi Perianu iubeşte şi viteza pe şosea. "Îmi place foarte mult să conduc. Câteodată apăs prea tare şi pedala de acceleraţie", declara într-un interviu pentru Gazetă, acum câţiva ani, interul stânga.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
mihai_luchian
mihai_luchian  •  16 Decembrie 2018, 13:25
Postat de phlorinn pe 16 Decembrie 2018, 10:24

Articole de toata jena. Pentru a mia oara nu conteaza cite da gol, cine ia premii individual, cit de bine si de tare trage la poarta. Singurul lucru care conteaza e chipa. Echipa trebuie sa joace ambele faze si 60 min. In rest sunt articole pentru a umple situl cu ceva inutil.

Asta e normal și ai dreptate. Însă, ce faci atunci când vine un impresar și spune "da, faci foarte bine că te sacrifici oentru echipă însă Euro trece și ce rămân sunt cifrele individuale, la asta se uită cluburile, pe asta se negociază salariile. Dacă ai înscrie și tu vreo 4-5 goluri meciul viitor, ar arăta cifrele tale spre un contract foarte atractiv. Euro poți să mai câștigi că e din 2 în 2 ani, importata e cartea ta de vizită. " Ce faci atunci? Arăți dacă ai caracter. Și caracterul e greu de" consolidat". Să ne amintim de mari fotbaliști ai țării care declarau nonșalant în fața reporterilor că ei joacă pentru familiile lor și atât. No comment, no time for romance anymore, it is too expensive.

phlorinn
phlorinn  •  16 Decembrie 2018, 10:24

Articole de toata jena. Pentru a mia oara nu conteaza cite da gol, cine ia premii individual, cit de bine si de tare trage la poarta. Singurul lucru care conteaza e chipa. Echipa trebuie sa joace ambele faze si 60 min. In rest sunt articole pentru a umple situl cu ceva inutil.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează