SPORTURI  »  HANDBAL  »  RETRAGERE

Carmen Amariei, aproape de retragere: ”Visul meu este să-mi închei cariera cu o participare la JO”

Articol de GSP - Publicat luni, 20 iunie 2011 00:00 / Actualizat luni, 20 iunie 2011 16:10

Carmen Amariei a declarat că sezonul 2011-2012 va fi ultimul din cariera ei şi că cel mai frumos vis al său este să participe la Jocurile Olimpice de la Londra.

"Apogeul carierei mele la nivel de echipă naţională a fost la Campionatul Mondial din 1999, cînd România a încheiat pe locul patru, iar eu am ieşit golgeter, împreună cu Grit Jurack. După acel moment frumos a venit şi duşul rece. Am suferit o ruptură de ligamente, dar am fost operată de menisc. Am suferit mult şi, chiar dacă am fost cu echipa naţională la Jocurile Olimpice, nu am putut-o ajuta. Am ratat în acel an şi Campionatul European de la Bucureşti, cînd România a luat tot locul patru. Trebuie să recunosc că mă gîndeam să-mi închei cariera la acea vreme. Am avut însă norocul să-l cunosc pe preşedintele de la ESBF Besancon, Jaques Mariott, care m-a dorit la echipa sa. Îi port recunoştinţă şi acum, am rămas prieteni, pentru că el m-a ajutat să mă relansez în handbalul de elită", a spus Carmen Amariei, potrivit mediafax.

Revenită acasă, la Cluj, în vacanţă, Carmen nu este decisă în privinţa viitorului. Recunoaşte că îi este foarte greu să mai continue un an la nivel înalt, dar ştie că dacă se va decide să renunţe acum, nu-şi va putea atinge visul pe care îl are înaintea încheierii carierei. "Am oferte din străinătate, de la cluburi de elită, dar încă nu am luat o decizie. Sînt acasă, cu familia, cu cei dragi şi mă simt excelent, dar sigur că va trebui să mă gîndesc şi la partea profesională. În primul rînd, trebuie să spun că îmi doresc enorm să fiu sănătoasă şi să pot ajuta echipa naţională. În luna decembrie este Campionatul Mondial, iar dacă voi face parte din reprezentativă, voi avea un motiv în plus de bucurie. Visul meu este să îmi închei cariera şi de la echipa naţională, cu o participare la Jocurile Olimpice de la Londra. Ce sportiv nu şi-ar dori acest lucru? Pentru mine ar fi a treia participare la Olimpiadă. Ar fi ceva deosebit şi onorant", spune Carmen.

În privinţa unui nou club la care va evolua, recunoaşte că dorinţa sa ar fi să rămînă în ţară. "Am plecat acum 11 ani din ţară şi, chiar dacă am revenit la un moment dat, jucînd la Cluj şi Braşov, trebuie să spun că m-am săturat să fiu pe drumuri. Nu e vorba de handbal aici, pentru că meseria ţi-o faci oriunde joci, ci de depărtarea de casă, de cei dragi, de singurătatea pe care o simţi cînd eşti la mii de kilometri de casă. Cum am mai spus, oferte din străinătate am şi acum, dar urmează să mă decid", a adăugat ea.

Anul viitor, cînd spune că îşi va încheia cariera, Carmen Amariei va împlini 20 de ani dedicaţi handbalului, în care a devenit campioană naţională în România, Franţa şi Danemarca, cîştigând Liga Campionilor şi Cupa Cupelor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
ceaiuri
ceaiuri  •  23 Iunie 2011, 22:37

nu as vrea sa..gresesc dar cred ca se putea mai mult(cel putin la nationala)e un joc unde nu prea poti trisa...in ultimul an de contract am vazut destule meciuri in care ai jucat cred ca 1-2ani poti juca dar la echipe ..accesibile

vera_rapid
vera_rapid  •  22 Iunie 2011, 09:39

Carmen, ramai o adevarata campioana. Romania iti multumeste pentru tot ceea ce ai facut. mult succes in contiunare. in decembrie luam medalie la CM :)

dorindeva
dorindeva  •  20 Iunie 2011, 23:19

@...vom fi acolo alaturi de voi. Ai facut multe lucruri bune pentru handbalul romanesc, din pacate nu cate ti-ai fi dorit. Si asta din cauza accidentarilor care fara voia noastra se intampla uneori. Dar nu uita Carmen Amariei ca misiunea ta nu se inchee odata cu retragerea de pe teren. Tu, alaturi de alte colege, care ani de zile ati jucat in handbalul mare si ma refer aici in mod deosebit la cel nordic, puteti sa predati stiinta acestui sport generatiilor de copii,juniori si tineret din Romania care vor dorii sa va calce pe urme. Sunt convins ca intr-o zi se va spune despre voi, fostii mari handbalisti ai Romaniei, tinerii si talentatii antrenori ai handbalului romanesc.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează