SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / LIGA CAMPIONILOR / LADA TOGLIATTI-OLTCHIM (AZI, ORA 17:00, ÎN DIRECT LA SPORT.RO)

Căutătoare de puncte

Articol de - Publicat sambata, 01 martie 2008 00:00

"Galacticele" de la Vîlcea speră să cîştige azi, la Togliatti, pentru a nu sta la mîna altora în ultimele două etape

Oltchim Rm. Vîlcea va juca azi, la Togliatti, cel mai important meci din actuala ediţie a Ligii Campionilor. Cu trei puncte în clasament, vîlcencele au nevoie de cel puţin un punct în deplasarea din Rusia pentru ca în ultimele două etape să nu aştepte jocul rezultatelor. Un egal smuls la Togliatti, în faţa finalistei ultimei ediţii a Ligii Campionilor, ar însemna, practic, pentru "galacticele" lui Tadici calificarea în semifinale, avînd în vedere că ultimele două etape vor juca acasă, la Vîlcea, acolo unde nu a mai cîştigat nimeni de mai bine de trei ani.

"O victorie la un singur gol diferenţă ne-ar mulţumi. Am uitat de înfrîngerea de la Gyor, acum sîntem montate pentru a ne întoarce cu un succes din Rusia", a declarat Clara Vădineanu. Mezina lotului lui Tadici, Adriana Ţăcălie, e şi ea încrezătoare. "Vom face totul ca să cîştigăm. Să arătăm că la Gyor a fost un simplu accident. Cu o apărare exactă şi ratări puţine, putem să batem Lada", a subliniat Ţăcălie.

În tur, Oltchim a învins cu 35-26, dar diferenţa categorică ar putea conta numai dacă se va ajunge la egalitate de puncte între vîlcence şi rusoaice. "Lada îşi va juca ultima şansă în faţa noastră. Vor da totul ca să cîştige, dar sper ca fetele să se mobilizeze şi noi să fim cei care ne bucurăm la final", a spus şi Gheorghe Tadici.

"Arbitrii sînt bogaţi!"
Preşedintele Oltchimului, Ioan Gavrilescu, are încredere în cuplul sloven de arbitri care va oficia la Togliatti: Tomo Vodopivec şi Robert Krasna. "Nu cred că se pretează la lucruri necurate. Sînt oameni bogaţi, care nu trăiesc de pe urma arbitrajului. Unul e director economic la un lanţ de supermarketuri, iar celălalt lucrează în Ministerul de Interne. Am toată convingerea că vom avea un arbitraj corect", a declarat Gavrilescu.

Punctul de aur
Oltchim Rm. Vîlcea a ajuns în situaţia delicată în care se află după ce în prima etapă a Ligii Campionilor a fost egalată în ultima secundă la Nurnberg, terminînd 28-28. "Acolo parcă am fost blestemaţi. Cu acel punct, acum am fi stat liniştiţi. Lada trebuia să bată Oltchimul la zece goluri diferenţă ca să treacă deasupra noastră, ceea ce era imposibil", a declarat preşedintele Ioan Gavrilescu.

Nu-i suspectează de blat
Dacă Oltchim va pierde azi, campioana României tot ar păstra cele mai mari şanse, alături de Gyor, ca să acceadă în semifinale. Lada Togliatti mai are de jucat pe teren propriu cu FC Nurnberg şi la Gyor, iar Oltchim joacă la Vîlcea cu FC Nurnberg şi Gyor. "Exclud din start orice aranjament între Lada şi Gyor. Unguroaicele îşi vor juca şansele pe teren propriu şi e greu de crezut că Lada va bate în deplasare", e convins Ioan Gavrilescu.

Misiune specială
Vicepreşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru, are misiunea ca la Togliatti, după meciul dintre Oltchim şi Lada, să discute cu portarul Maria Sidorova şi interul stînga Ludmila Postnova (foto). "Ni le dorim, am avut o primă rundă de negocieri după meciul tur şi jucătoarele s-au arătat interesate. Dacă vor dori să vină la Vîlcea, sperăm să ne înţelegem cu clubul, pentru că mai au contract pînă în 2009", a declarat Berbecaru.


CLASAMENT

1. ETO Gyor 3 3 0 0 88-74 6p
2. Oltchim 3 1 1 1 90-84 3p
3. Lada Togliatti 3 1 0 2 87-94 2p
4. FC Nurnberg 3 0 1 2 84-97 1p
Azi: FC Nurnberg-Gyor (ora 17:05); Lada Togliatti-Oltchim (17:00)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
 •  01 Martie 2008, 19:21

cu time care ne costa goluri cu jucatoare jalon gen ivan si rudimentare ca tacalie ramine sa asteptam jocul rezultatelor

Vezi toate comentariile (1)
Comentează