SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL

"Ce-ați făcut, ați blocat mașina de delegări?" » Detaliu stupefiant: la cîte meciuri ale Norvegiei au fost delegați arbitrii-horror din semifinala cu România

Bojan Lah
Bojan Lah

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 decembrie 2015 10:40

România a pierdut în semifinalele Campionatului Mondial de Handbal feminin, scor 33-35, în fața Norvegiei.

La finalul partidei, jucătoarele României și antrenorul Tomas Ryde au criticat în termeni duri prestația celor doi arbitri, slovenii Bojan Lah şi David Sok. Aceștia au fost acuzați că au ajutat Norvegia și că româncele au fost dezavantajate.

Interesant este că Lah și Sok au arbitrat nu mai puţin de cinci meciuri ale Norvegiei la Mondialul din Danemarca. E un record greu de egalat. În nici un sport de echipă, la un Campionat Mondial, nu s-a mai întîmplat aşa ceva. Practic, Norvegia a fost arbitrată de o altă pereche de arbitri în doar 3 meciuri din 8!

Danezii, care nu-i suportă pe norvegieni, i-au ironizat pe aceştia şi au spus că s-a blocat "maşina de delegări".

Norvegia e echipa cea mai susţinută din lumea handbalului feminin. Asta şi pentru că marii sponsori ai Federaţiei Internaţional de Handbal (IHF) vin din Norvegia.

Meciurile arbitrate de Lah şi Sok: 

Norvegia-Kazahstan 40-19
România-Norvegia 22-26
Norvegia-Spania 29-26
Novegia-Muntenegru 26-25
România-Norvegia 33-35 DP

Am avut gol anulat în mod eronat

Mai multe voci avizate din lumea handbalului au declarat că România a fost dezavantajată în meciul cu Norvegia.

Una dintre fazele incriminate s-a petrecut în finalul partidei. Cristina Neagu a înscris un gol valabil în minutul 51 al meciului cu Norvegia, însă arbitrul a închis ochii. Scorul era 23-22 în favoarea tricolorelor, care se puteau distanța la două goluri. Citește aici detalii.

 "Eliminările dictate au fost circ curat. Arbitrii au influențat prea mult meciul, iar în unele momente jucătoarele fost penalizate pentru că stăteau în drumul adversarelor" Tomas Ryde, antrenor România

"Am tras un semnal de alarmă cînd am văzut cine ne va arbitra. Fetele mi-au zis că puteam juca pînă mîine şi tot nu cîştigam. Am jucat de la egal la egal cu ele" Costică Buceshi, antrenor secund România

"Au fost cîteva faze în care am fost dezavantajaţi de arbitri, consider că nu e la locul lui să se nominalizeze aceeaşi brigadă pentru o echipă în două meciuri consecutive"
Alexandru Dedu, preşedinte FRH

 

Azi, de la ora 15:45, România va întîlni Polonia, în finala mică a Campionatului Mondial de handbal feminin. Partida va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe DolceSport.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
guyencea
guyencea  •  20 Decembrie 2015, 17:46
Postat de plischi pe 20 Decembrie 2015, 14:38

arbitrii astia doi i-au furat si pe dinamo?!

Pe Rapid, sigur...

guyencea
guyencea  •  20 Decembrie 2015, 17:45

Dedu a făcut contestație!!?? Are 1000 de motive! Daca nu a făcut atunci ce vrea???

ftwraku
ftwraku  •  20 Decembrie 2015, 15:11

Eu nu acuz pe nimeni,dar cand ai sponori comuni la IHF si Federatia Norvegiana,tu mai pui si aceiasi arbitri la 5 din 8 meciuri? Este nesimtire pe fata sa pui aceiasi arbitri la CM sa arbitreze mereu aceiasi echipa. Poi aici nu e vb.de conflict de interese? Si Macedonia sau o tara mai mica daca era,trebuia sa fie atenti astia de la IHF sa elimine orice suspiciune,chiar daca nu ar fi nicio legatura. Cum adica,prima data la un CM cand din 8meciuri aceiasi oameni te arbitreaza la 5 meciuri? Poi inseamna ca astia au fost pusi acolo,in caz ca meciul este la 7goluri diferenta,arbitreaza normal,in caz ca se aproprie cineva,in momente cheie ii ciupesti...Eu despre asta cred ca a fost vorba. Atata timp cat nu se elimina conflictele astea de interese cu sponori comuni,o sa avem *** in orice sport...Imi amintesc de egalul din grupele din UCL Real-Milan,acelas sponor de pariuri la ambele echipe,aceiasi discutie,acelas rezultat 'normal'.S-a terminat egal,au trecut ambele mai departe,desi Milan avea o echipa slabuta si juca in deplasare la Real... Cum s-a termiant grupa? Diferenta la calificarea pt locul 2 s-a facut la meciurile Realului,care a batut pe toti ceilalti,mai putin pe Milan,care era pe 3 daca ai fi scos rezultatele Realului....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează