SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARII EURO 2020

Ce ne așteaptă! Naționala de handbal masculin a Franței a distrus Lituania și vine la Cluj cu toate vedetele!

FOTO: Gazeta Sporturilor
FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 26 octombrie 2018 18:04

Naționala de handbal masculin a Franței i-a bătut pe lituanieni la 15 goluri diferență și le-a marcat 42 de goluri! Vine la Cluj pentru meciul de duminică cu toate vedetele, mai puțin Nikola Karabatic. 

Campioana mondială Franța a început în viteza a cincea preliminariile CE din 2020. Echipa pregătită de Didier Dinart a făcut scor cu Lituania, la Aix de Provence, fără a se întrebuința prea mult. A fost asediu la poarta balticilor, care au scos de 42 de ori mingea din poartă, de 21 de ori în fiecare repriză. Fără Nikola Karabatic, accidentat, Franța s-a bazat pe celelalte vedete de 5 stele. Nu au lipsit Abalo, Mem, Fabregas, Porte, Remili, Mehe, Gerard sau Luka Karabatic.

Toți acești handbaliști vor fi prezenți duminică seara la Cluj-Napoca, pentru meciul doi din grupa a 6-a, împotriva României. Raphael Caucheteux a fost golgeterul meciului, cu 9 reușite, urmat de Mathieu Grebille cu 6 și Dika Mem cu 4.

"Tricolorii" vin după eșecul categoric suferit în Portugalia, 13-21, în care atacul a suferit crunt. Antrenorul Manuel Montoya Fernandez, aflat la al doilea joc pe banca României, încearcă să resusciteze jocul naționalei, pentru a face față campionilor mondiali.

"Franța nu mai are nevoie de nici o prezentare. Cu Franța și dacă joci formidabil, la cel mai înalt nivel, nu e sigurr că vei câștiga. Îmi doresc însă o altă atitudine și mai multă dăruire din partea băieților", a declarat ibericul.

Jucătorii români așteaptă sprijin din partea fanilor, dorindu-și ca Polivalenta din Cluj-Napoca să fie arhiplină. "Cu publicul în spate, sper să facem un joc mai bun, să arătăm o altă față! În Portugalia nimic nu a mers, sperăm că va fi altceva la Cluj", a declarat căpitanul Mihai Popescu.

Nu i-am mai bătut de 24 de ani

România și Franța nu s-au mai întâlnit într-un joc oficial de foarte mult timp, în condițiile în care România a lipsit mai mereu de la turneele finale de Campionat European și Mondial.

Ultima dispută contra "cocoșilor" datează de la Mondialul din 2009, din Croația. Franța a învins atunci cu 31-21, un meci în care Laurențiu Toma cu 5 reușite, a fost principalul marcator al "tricolorilor". Ultima victorie datează însă de la Europeanul din 1994, din Portugalia. În ultimele 6 întâlniri, Franța a câștigat de fiecare dată!

Ultimele întâlniri contra Franței

CE 1994 România-Franța 27-26
CE 1996 România-Franța 20-27
preliminariile CM 1999 România-Franța 22-24
preliminariile CM 1999 Franța-România 23-22
play-off CE 2000 România-Franța 15-22
play-off CE 2000 Franța-România 19-18
CM 2009 România-Franța 21-31

19 medalii
 la competițiile importante a cucerit Franța din 1992 până în prezent. "Cocoșii" au în palmares două titluri olimpice, șase coroane mondiale și alte trei europene

Vezi șiDezastru, dezastru, dezastru! România a egalat un minim istoric după UMILINȚA din Portugalia

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
maistor_kokir
maistor_kokir  •  26 Octombrie 2018, 22:16

va spun eu, pariati ca ne bat francezii la minim 10 goluri

Vezi toate comentariile (1)
Comentează