SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA UNGARIEI

Ce nebunie! Ferencvaros, viitoarea adversară a CSM-ului a bătut Gyorul la 7 metri și a câștigat Cupa Ungariei!

foto: nemzetisport.hu
foto: nemzetisport.hu

Articol de - Publicat luni, 03 aprilie 2017 09:15

La fel ca în finala Ligii Campionilor din sezonul trecut, ultimul act al Cupei Ungariei, între Gyor și Ferencvaros Budapesta, a avut nevoie de lovituri de departajare de la 7 metri pentru a se stabili învingătoarea.

Câștig de cauză a avut viitoarea adversară a campioanei României în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, care a câștigat cu 5-3, meciul având loc la Kecskemet!

FTC Budapesta e în mare formă. A condus de la un capăt la altul, dar a fost egalată în ultima secundă! Echipa antrenată de selecționerul României, Martin Ambros, a suferit mult și a condus o singură dată pe durata partidei. În rest, formația din Budapesta a făcut legea, având cinci jucătoare care au evoluat la un nivel extrem de ridicat.

Zita Szucsanszki, Nerea Pena, Aniko Kovacsics, Nadine Schatzl, dar mai ales portarul Blanka Biro le-au pus la respect pe vedetele Gyorului. FTC a condus pe final cu 29-27, dar într-un minut a primit două goluri, ambele înscrise de brazilianca Eduarda Amorim. La 29-29, s-a trecut direct la executarea loviturilor de la 7 metri.

Și a ratat chiar Eduarda Amorim, cea care trimisese meciul în prelungiri. Eroina Ferencvarosului a fost de această dată portarul de rezervă, Melinda Szikora, care a apărat aruncarea sud-americancei.

După 14 ani, FTC Budapesta câștigă din nou Cupa Ungariei, a 12-a din istoria clubului, și vine la București cu moralul ridicat.

Prima manșă a "sfertului" cu CSM București e vineri, de la ora 20:00, în Sala Polivalentă din Capitală, Gullden și compania urmând să fie conduse pentru prima dată de pe bancă de suedezul Per Johansson. 

FTC Budapesta - Gyor 29-29 

FTC Budapesta: Zita Szucsanszki 8, Nerea Pena 6, Aniko Kovacsics 6, Nadine Schatzl 4, Viktoria Lukacs 3, Maria Jovanovici 2. Antrenor: Gabor Elek

Gyor: Anita Gorbicz 8, Eduarda Amorim 6, Bernadett Bodi 5, Nora Mork 5, Nycke Groot 4, Asma Elghaoui 1. Antrenor: Ambros Martin

Lovituri de la 7 metri

  • Aniko Kovacsics 1-0
  • Nora Mork 1-1
  • Zita Szucsanszki 2-1
  • Eduarda Amorim apără Melinda Szikora
  • Nadine Schatzl 3-1
  • Nycke Groot 3-2
  • Maria Jovanovici 4-2
  • Zsuzsanna Tomori 4-3
  • Nerea Pena 5-3

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează