SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM, CAMPIOANA EUROPEI

Ce urmează pentru campioanele Europei? Vin jucătoare mai bune, dar pleacă Kim Rasmussen!

Kim Rasmussen, 43 de ani, se desparte de CSM cu trofeul Ligii Campionilor
Kim Rasmussen, 43 de ani, se desparte de CSM cu trofeul Ligii Campionilor

Articol de - Publicat marti, 10 mai 2016 00:00

CSM se întăreşte cu Paula Ungureanu, extrema stângă Mehmedovici, de la Buducnost, două franţuzoaice, dar şi croata Jezici, dar îl va pierde pe Rasmussen, care preia naţionala Ungariei.

CSM a câştigat Champions League, dar cum se developează proiectul acestei echipe pe termen scurt? Adică pentru sezonul următor? Se anunţă schimbări importante în lot.

Vor pleca jucătoare multe, inclusiv dintre cele care au fost piese de bază în parcursul din Ligă. Mayssa Pessoa a semnat cu Vardar Skopje, Fisker se duce la Randers, iar Rodrigues va merge la Odense. Va pleca şi Vetkova, cel mai probabil în Rusia.

Conducerea echipei s-a asigurat din timp că plecările respective nu vor slăbi echipa. Dimpotrivă, s-au antamat jucătoare de top, poate peste cele care nu vor mai continua la Bucureşti. Paula Ungureanu a semnat deja cu CSM, iar de la Baia Mare va veni şi pivotul naţionalei Croaţiei, Katarina Jezici.

De asemenea, o mare lovitură pe piaţa transferurilor e aducerea Majdei Mehmedovici, extremă stânga, dublă câştigătoare de Champions League cu Buducnost. În plus, au fost deja rezolvate achiziţiile franţuzoaicelor Niombla, de la Fluery, şi Ayglon, de la Nîmes, ambele din naţionala Franţei.

În schimb, CSM are şanse infime de a-l păstra pe omul care a avut poate cel mai important aport în acest parcurs. Antrenorului Kim Rasmussen îi expiră contractul la finalul lunii şi el a ajuns deja la un acord pentru a prelua naţionala Ungariei, care nu-i permite să antreneze în paralel şi o echipă de club.

Kim încă n-a semnat contractul cu federaţia de la Budapesta şi teoretic e posibil ca o ofertă financiară generoasă a CSM-ului să-l întoarcă din drum. Dacă nu, şefii echipei se vor reorienta şi vor aduce alt tehnician. Sigur tot un străin.

"Dacă voi uita vreodată, deşi nu cred, că am câştigat acest trofeu, atunci medalia pe care o am acum la gât îmi va aminti cât voi trăi de această performanţă formidabilă"
Kim Rasmussen

"Dacă am avut emoţii la ultima aruncare de la 7 metri? Nu doresc nimănui să treacă prin ceea ce am trăit şi ce am simţit eu pe drumul de la centrul terenului şi până când am aruncat la poartă. Simţeam că mă prăbuşesc, mi-am zis că trebuie să-mi revin şi să am luciditatea de a arunca mingea"
Aurelia Brădeanu

"Da, da, am auzit de Duckadam, de aseară şi până azi multă lume m-a comparat cu el. Mi-ar plăcea să-mi rămână acest supranume fiindcă el a fost un jucător mare şi dacă se uită acum la imaginile cu mine, probabil îşi aminteşte de ce a reuşit în acea finală"
Mayssa Pessoa

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
benise
benise  •  10 Mai 2016, 10:27

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catalynn
catalynn  •  10 Mai 2016, 10:27

Mai știe careva ce se mai întâmpla cu HCM? Daca nu ma înșel primarul e arestat preventiv o luna ... Întreb pt ca numai o concurenta serioasă si pe plan intern le va tine pe fete conectate. Steaua anilor '80 nu ajungea unde a ajuns daca nu ar fi existat concurenta cu Dinamo.

mccrya
mccrya  •  10 Mai 2016, 10:24
Postat de mccrya pe 10 Mai 2016, 10:23

si de cat sa vedem zilnic articole despre oier si *** cred ca e mai bine sa se vorbeasca de aceasta echipa, care chiar a reusit o performanta

*decat

Vezi toate comentariile (5)
Comentează