SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM CRAIOVA

Ce vine după Maxima » E confirmat: Dumanska şi Pricopi merg la Vâlcea! Alte schimbări la SCM Craiova

Bobana Klikovac a marcat de cinci ori în finala de vineri seară FOTO Raed Krishan
Bobana Klikovac a marcat de cinci ori în finala de vineri seară FOTO Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 mai 2018 15:30

E confirmat: Dumanska şi Pricopi merg la Vâlcea, Klikovac pleacă la Ferencvaros, dar oltenii au convins-o deja pe Georgievska, de Champions League, să semneze.

Handbalistele Băniei au făcut finala vieţii vineri seară, aducând primul trofeu internațional la Craiova, după un meci perfect cu Vipers Kristiansand (30-25).

Elevele lui Bogdan Burcea au impresionat în acest sezon fabulos pentru istoria clubului şi a oraşului, iar câteva dintre eroine au jucat ultimul meci european în tricoul alb-albastru.

Pleacă sută la sută

Probabil, cea mai importantă pierdere este cea a Iuliei Dumanska, MVP-ul meciului decisiv, cu nişte parade fantastice, dintre care ultimele două, din secundele de final ale partidei, au făcut ca trofeul să rămână în Bănie. Portarul "naţionalei" României va merge la HCM Râmnicu Vâlcea, care vrea să clădească din nou o echipă solidă. Tot acolo va ajunge și Andreea Pricopi, lucrurile sunt clare de o lună deja. Iar oficialii din Bănie au confirmat mutările.

O altă pierdere mare este plecarea Bobana Klikovac la Ferencvaros Budapesta, muntenegreanca fiind colosală în finală cu norvegiencele.

"Răţuşca" încă doi ani

Oltenii spun că vor acoperi golurile rămase cu handbaliste de aceeaşi calitate. Au convins-o deja pe macedoneanca Elena Georgievska (28 de ani) să semneze, interul dreapta care a jucat cu HCM Baia Mare în Champions League, venind de la Fehervar. Georgievska, jucătoare de "naţională", a jucat alături de Valentina Elisei în nordul ţării. Valentina ar putea continua şi din vară, fiind în tratative avansate pentru un nou acord. Cert este că o altă eroină a serii de vineri va continua. Ana Maria Ţicu şi-a pus semnătura pe un nou acord, valabil pe două sezoane, descoperirea lui Bogdan Burcea marcând 11 goluri în meciul decisiv. "Răţuşca" va fi o piesă importantă pe mai departe la formaţia din Bănie.

4 trofee EHF au fost câştigate de echipele de handbal româneşti, două de Chimistul Râmnicu Vâlcea, unul de Rapid şi, vineri seară, de SCM Craiova

1.000.000 €este bugetul anual al SCM Craiova, unde cel mai mare salariu este de 10.000 de euro pe lună. Dar sunt şi remuneraţii de 300 de euro pe lună

ULTIMA FAZĂ / Arbitraj contestat

Norvegiencele s-au impus pe propriul teren, 26-22, şi-au pierdut Cupa EHF în Bănie. Când mai erau două secunde de joc, după două parade senzaţionale ale Iuliei Dumanska, oltencele au pierdut mingea, însă pe margine se ridicase cartonaşul de time-out.

Arbitrele din Serbia au considerat că gazdele au ridicat cartonaşul înainte ca mingea să intre în posesia "viperelor", care ar fi marcat cu siguranţă, Sulland rămânând practic cu poarta goală. Un gol ce-ar fi putut duce trofeul la Kristiansand la 30-26. După meci, oaspeţii au atacat arbitrajul. "Cupa le-a fost interzisă fetelor de la Kristiansand de către arbitre, când o decizie de neînţeles a adus posesia Craiovei. Arbitrii au făcut praf finalul finalei", a notat dagbladet.no.

PROGRAM / Cu Rapid, marţi

Fetele lui Burcea n-au prea mult timp să celebreze victoria. Luni au meci la Bucureşti, cu Rapid, apoi alte două partide, cu Corona Braşov şi cu Dunărea Brăila, în zilele următoare, oltencele luptând ca să urce din nou pe locul secund în clasament.

Programarea imediat după finala europeană, nefiind prima situaţie de acest gen după astfel de confruntări, îi nemulţumeşte pe "juveţi", doar că n-au ce face! Indiferent de poziţia în clasamentul intern, SCM va evolua în grupele Champions League în proxima ediţie, din postura de învingătoare în Cupa EHF. Dacă nu termină grupa în primele trei, ci abia pe 4, revine în EHF.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
1052712681560250
Dan Lutan  •  13 Mai 2018, 21:36

Dragi jurnalisti, eu stiu ca sunteti disperati pentru ca echipa din Craiova nu se va desfiinta si mai mult decat atat a castigat cupa EHF. Este frustrant pentru voi, dar asta este. Nicio problema Cisnadie va termina pe locul doi si va merge in Liga Cmopionilor, nu Craiova, asa cum va doriti atat voi cat si dl Dedu. Mai aveti multe de invatat, dar cred ca doua lucruri sunt prioritare: invatati sa fiti obiectivi si doi, invatati handbal, este vizibil faptul ca sunteti total pe dinafara. Multumesc ca mi-ati dat ocazia sa postez.

craiovenis
craiovenis  •  13 Mai 2018, 18:53
Postat de Radu Fifea pe 13 Mai 2018, 18:15

Traiasca prietenia romano-sarba! Talharie pe fata, arbitrele sarboaice nelasandu-le pe norvegience sa marcheze.

Cum poti fi atat de neno rocit? Sa reduci o dubla mansa la o singura faza? Idi otii si ne mer ni cii ar trebui sa stea cu masca pe fata! Der bedeule!

102031457272119
Radu Fifea  •  13 Mai 2018, 18:15

Traiasca prietenia romano-sarba! Talharie pe fata, arbitrele sarboaice nelasandu-le pe norvegience sa marcheze.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează