SPORTURI  »  HANDBAL  »  INTERVIU

Cel mai bine cotat handbalist român e categoric: "Nici nu mă gândesc să nu ajungem la Europene!"

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 20 august 2018 12:48

Mihai Popescu, portarul naționalei României, a fost desemnat cel mai bun portar la turneul de la București. Echipa sa, Saint Raphael, a câștigat la pas ”Cupa Dinamo”

Căpitanul "naționalei" României, Mihai Popescu (33 de ani) este handbalistul român cu cea mai mare cotă în Europa. Joacă în cel mai puternic campionat din lume, cel francez, iar prestațiile sale sunt apreciate de toată lumea. Sezonul trecut a jucat finala Cupei EHF cu "Sfântul Raphael", pierdută în fața celor de la Fuchse Berlin, 25-28. Românul a primit însă trofeul pentru cel mai bun goal-keeper al competiției.

Saint Raphael a participat week-end-ul trecut la " Cupa Dinamo", turneul de la București, alături de Popescu, în echipa franceză strălucind campionii mondiali Adrien Dipanda sau Xavier Barachet. Au câștigat lejer cu Potaissa Turda (25-16), Dunărea Călărași (30-25) și Dinamo (32-25).

- Mihai, cum a fost revenirea acasă?
- A fost foarte bine, m-am bucurat mult când am aflat că o să venit la turneul de la București. Dar nu prea îmi prea place să joc împotriva echipelor românești pentru că nu pot să mă bucur, nu pot să fiu eu în poartă!

- Cum de a acceptat o echipă ca Saint Raphael să vină în România?
- Am venit pentru că Rareș Fortuneanu, secundul nostru, are o relație foarte bună cu Dinamo. El a jucat aici și a perfectat acest turneu. Așa am reușit să venim. A fost un turneu benefic și pentru noi și pentru Dinamo, cred eu.

- Ai avut un sezon excelent în Franța. Marele minus rămâne echipa națională, nu?
- Din păcate la națională a fost un eșec pe linie. Am ratat Europeanul, apoi și calificarea la Mondiale. Mi-am dorit foarte mult să mă mai calific la un Campionat Mondial, dar din păcate am făcut un meci destul de slab în deplasare, cu Macedonia și apoi nu nu am putut întoarce rezultatul acasă. Dar mergem mai departe și trebuie să ne gândim la următoarea opțiune, Campionatul European. Din greșeli învățăm.

"Ne-a fost ca un tată!"

- Xavi Pascual a plecat. Tu ai declarat că îți pare foarte rău!
- Ne-a fost foarte apropiat, l-am simțit ca pe un părinte. Mie personal mi-a părut enorm de mult rău, pentru că ne-a învățat foarte multe într-un timp scurt, a reușit să ne facă să înțelegem că trebuie să dăm totul la antrenament ca apoi să se vadă în meci o îmbunătățire!

- Avem o grupă nu foarte ușoară pentru Euro 2020. Avem șanse de calificare?
- Sunt optimist de felul meu, trebuie să plecăm cu ideea că avem șansă. Eu o să fac tot ce-mi stă în putere să ne calificăm. Și pot să vă și promit că o să dau totul. Grupa, cum ai spus, nu e deloc simplă. De Franța nu are rost să mai vorbim, Portugalia și Lituania sunt de luat în seamă. Eu nici nu mă gândesc să nu luăm locul doi și să mergem la turneul final alături de francezi.

- Cu Franța va fi un meci special pentru tine?
- Da, o să fie un meci special. Vreau să fac un meci cât mai bun în fața lor! Joc acolo, îi cunosc, dar și ei mă știu foarte bine.

- Nu se știe nimic de viitorul antrenor al echipei naționale. Voi ați aflat ceva?
- Nu am aflat nimic, nu am vorbit cu domnul președinte Dedu. Când o să se afle, probabil că o să vă anunțe.

- Ai rămas la Saint Raphael. Ce obiective ai pe viitor?
- Aceleași obiective ca și până acum! Să terminăm în Top 4 în Franța, să ne calificăm în Final Four-ul Cupei EHF și să câștigăm, de ce nu, cupa.
- Baftă!

3 sezoane a evoluat Mihai Popescu la Saint Raphael, acolo unde a ajuns în 2015. Asta după cele 12 sezoane petrecute la HCM Constanța

9 titluri a câștigat Mihai Popescu în România cu HCM Constanța. A triumfat de 6 ori și în Cupa României

6 trofee de "handbalistul român al anului" a câștigat Mihai Popescu: 2010, 2011, 2012, 2014, 2016 și 2017

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
1741452882747845
Adrian Simion  •  20 August 2018, 13:56

E surprizator ca abia acum ( la 33 de ani ) , Mihai a aflat de la antrenorul Barcelonei ca " CUM TE ANTRENEZI ASA JOCI !!!".. eu am auzit acest "adevar " de la ANTRENORUL INTERNATIONAL DE EXCELENTA : CORNEL OTELEA, in anul 1981 !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează