SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / OPTIMI / SCM RM. VÂLCEA-CSM BUCUREȘTI (6/7 MARTIE ȘI 13/14 MARTIE)

Cinci momente importante, dar și controversate între Vâlcea și CSM București!

Articol de - Publicat duminica, 14 februarie 2021 23:37 / Actualizat luni, 15 februarie 2021 09:12

Goluri în ultimele secunde, victorii contestate. Arbitrajele au fost mereu în centrul atenției la disputele dintre cele mai bune echipe din România

În 2018, la București, în Supecupa României, SCM Rm. Vâlcea se impunea după prelungiri, 33-31! Era primul team care, în ultimele sezoane, punea probleme echipei Primăriei Capitalei, cea mai bogată, dar și cea mai valoroasă formație din România, care câștigase Liga Campionilor în 2016. Toată lumea a vorbit atunci de o întâmplare, dar în sezonul următor, în 2019, echipa din Vâlcea a câștigat titlul național. Trecuseră 6 ani de la dispariția Oltchimului și la Vâlcea se respira din nou handbal. Bucureștiul s-a regrupat rapid, lovite în propriul orgoliu, vedetele și-au adjudecat și ele Cupa României, ediția 2019, dar și Supercupa.

Duelul direct a continuat. Începuse pandemia, cele două echipe și-au împărțit victoriile, dar titlul nu s-a dat niciuneia. Anul trecut, în august, cele două echipe s-au întâlnit din nou. S-au pus la bătaie două trofee, Cupa și Supercupa. Vâlcea a ieșit din nou în față, printr-un joc de echipă, prin ambiție și determinare.

Meciurile dintre cele două rivale s-au încheiat însă, mai mereu, cu scandaluri, controverse, acuze la adresa arbitrajelor. Să ne aducem aminte de cinci astfel de momente:

Episodul 1. Meci încheiat la spital

Meciul care a aprins speranțele la Rm. Vâlcea a fost Supercupa României din august 2018. Era debutul pe banca tehnică a echipei din Vâlcea a lui Florentin Pera. Deși porneau cu șansa a doua, vâlcencele au reușit marea surpriză și au câștigat cu 33-31 după patru reprize de prelungiri! La finalul meciului, lui Florentin Pera i s-a făcut rău și a fost dus de urgență la spital. Și CSM avea un antrenor nou pe bancă, suedezul Magnus Johansson. După trei luni și jumătate acesta urma însă să fie schimbat, fatală fiindu-i tot o înfrângere cu SCM Rm. Vâlcea, de această dată în campionat.

Episodul 2. Golul neregulamentar care putea decide titlul

În martie 2019, în meciul retur din campionat, la Rm. Vâlcea, CSM a câștigat în ultima secundă, printr-un gol marcat atunci de Jovanka Radicevici, direct de la mijlocul terenului. La reluare s-a observat însă că Dragana Cvijici, coechipiera Jovankăi, era în terenul vâlcean, dincolo de linia de centru, și golul ar fi trebuit anulat. În acel sezon, la egalitate de puncte, SCM Rm. Vâlcea a câștigat campionatul, având câștig de cauză la meciurile directe: 22-19 față de 29-30.

Episodul 3. Tensiune maximă, prelungiri la prelungiri

În aprilie 2019, în finala Cupei României, disputată la Bistrița, CSM București s-a impus cu 30-29 după prelungiri. În timpul regulamentar, când vâlcencele conduceau cu 26-25, CSM a egalat din aruncare de la 7 metri. O fază mai mult decât controversată, în care Vâlcea a cerut forțare la Omoregie, un fault al centrului de la CSM asupra extremei Marta Lopez. Au fost momente de maximă tensiune, cu antrenorii intrând pe teren, cu prelungiri, faze de real spectacol, bucurie și lacrimi.

Episodul 4. Samara da Silva sau Neymar de România

În septembrie 2019, în turul campionatului 2019-2020, SCM Rm. Vâlcea a reușit o victorie incredibilă, în Sala Sporturilor "Traian". Cu trei minute înainte de final gazdele conduceau cu 19-16, dar s-au relaxat și s-au văzut egalate. Cu 6 secunde înainte de final, Vâlcea a început ultimul atac, mingea a ajuns la brazilianca Samara da Silva, iar aceasta a catapultat-o în vinclul din dreapta Denisei Dedu. Brazilianca a fost imediată comparată cu Neymar și a trebuit să stea multe minute pe parchetul sălii să împartă autografe copiilor care au înconjurat-o imediat.

Episodul 5. Bătaie între Florentin Pera și Per Johansson

Cinci momente importante, dar și controversate între Vâlcea și CSM București!
Nervi întinși la maxim. Per Johansson sare la Florentin Pera, la meciul din martie 2020 FOTO sportpictures.eu

Pe 11 martie 2020, în primul meci dipsutat în România fără spectatori, pe timpul pandemiei de coronavirus, CSM a învins Vâlcea cu 23-22. Și această întâlnire s-a încheiat cu un imens scandal La ultima fază a jocului, extrema Marta Lopez scăpase spre poartă, era singură față în față cu portarul advers, dar a fost oprită eronat de cei doi arbitri, constănțenii Cazan și Suliman. Spiritele s-au încins însă pe marginea terenului. Antrenorul Florentin Pera și secundul CSM București, de la acea vreme, suedezul Per Johansson, au fost la un pas de bătaie. S-au aruncat cuvinte grele, iar cei doi au fost calmați cu greu, jucătoarele oprindu-i pe cei doi.

Ultimele confruntări între rivale

25.08.2018 BucureștiCSM București-SCM Rm. Vâlcea31-33 după prelungiriSupercupa României
09.10.2018 BucureștiCSM București-SCM Rm. Vâlcea19-22Liga Națională
13.03.2019 Rm. VâlceaSCM Rm. Vâlcea-CSM București29-30Liga Națională
21.04.2019 BistrițaCSM București-SCM Rm. Vâlcea30-29 după prelungirifinala Cupei României
25.08.2019 BrașovSCM Rm. Vâlcea-CSM București23-29Supercupa României
21.09.2019 Rm. VâlceaSCM Rm. Vâlcea-CSM București20-19Liga Națională
11.03.2020 BucureștiCSM București-SCM Rm. Vâlcea23-22Liga Națională
06.09.2020 BucureștiCSM București-SCM Rm. Vâlcea19-22Cupa României, Supercupa României

Toate datele despre SCM Rm. Vâlcea - CSM București, duelul românesc din optimile de finală ale Ligii Campionilor

S-au stabilit „optimile” Ligii Campionilor. Vâlcea-CSM București, capul de afiș pentru români!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close