HANDBAL  ·  CAMPIONATUL MONDIA

Cine a auzit de chilieni în handbal? De sâmbătă îi cunosc austriecii! Naționala din America de Sud a reușit cea mai mare surpriză de la Mondiale

Naționala din Chile bucurându-se
Naționala din Chile bucurându-se

Articol de - Publicat sambata, 12 ianuarie 2019 21:32

Chile a reușit una dintre cele mai mari surprize din istoria Mondialului, învingând la scor Austria cu 32-24.

Cea mai mare surpriză de la Mondiale a venit sâmbătă, în grupa C. A depășit în amploare partidele dintre Ungaria-Argentina 25-25 sau Angola-Qatar 24-23.

„Ilustra” echipă din Chile, o formație cu handbaliști amatori în cea mai mare parte, a învins Austria! Antrenată de ex- antrenorul Științei Bacău, fostul campion mondial Matteo Garalda, Chile a câștigat de o manieră categorică.

După 14-15 la pauză, sud-americanii au zburdat pe teren în ultimele 30 de minute. Au câștigat cu 32-24, una dintre cele mai mari surprize din istorie. Și când te gândești că, în primul meci, cu Danemarca, Chile a pierdut 16-39, cu doar 4 goluri marcate în prima repriză!

Cei mai cunoscuți jucători ai echipei sunt frații Feuchtmann, Erwin, care joacă în liga a doua din Franța, la Istres, și Emil, care evoluează tot în liga secundă din Franța, la Nancy.

Austriecii, în schimb, au numai jucători profesioniști, mulți dintre ei evoluând la primele echipe din Germania, în Bundesliga.

E pentru prima dată în istorie când Chile câștigă în fața unei echipe din Europa! Aflați la a cincea ediție consecutivă la care participă, chilienii s-au clasat la precedentele ediții pe locul 22 (2011), 23 (2013 și 2015) și 21 (2017) din 24 de echipe participante! În 2011, mai făcuseră însă o semisurpriză, terminând la egalitate, 29-29 cu Slovacia. La o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (2)
maistor_kokir  •  12 Ianuarie 2019, 22:34

Vedeti ca cei din Chile au destui jucatori in Franta si Spania, daca ziceti ca sunt amatori. Oricum termenul de amator in sportul asta se potriveste chiar si la cel mai inalt nivel. In handball sportivii se antreneaza mai putin, joaca mai rar si mai ales castiga mult mai putin decat cei din fotbal. Dovada ca numarul celor care sunt 100% profesionisti in handball e de maxim cateva sute la nivel mondial.

mihnea74  •  12 Ianuarie 2019, 22:13

Macar austrieci sunt acolo si aud ce mai misca in sportul asta.La noi se canta ......vesnica pomenire

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
20:30 BARAJ L1
Chindia - Mioveni
Look Plus, Telekom Sport și Digi
Program TV complet

Liga 1