SPORTURI  »  HANDBAL  »  SUPERCUPA

Cine o învinge pe Dinamo în Final Four-ul din Supercupă?

Dinamo este deținătoarea titlului FOTO Cristi Preda
Dinamo este deținătoarea titlului FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 18 august 2023 15:44 / Actualizat sambata, 19 august 2023 18:25

Sezonul handbalistic se deschide în weekend cu turneul Final Four din Supercupa României.

  • Competiția va fi televizată de ProArena

Dinamo, CSM Constanța, Minaur și CSU Suceava se vor bate sâmbătă și duminică pentru primul trofeu al sezonului, Supercupa României. Federația organizează competiția în sala Dinamo și se va juca pentru prima dată în sistemul Final Four.

Final Four în Supercupă!

FRH a hotărât ca și handbalul românesc să joace F4 pentru Supercupă, după modelul Supercupei Spaniei la fotbal. Președintele federației, Constantin Din, consideră că prin acest turneu, formațiile au oportunitatea de a-și verifica și evalua loturile, strategiile pot fi testate, noi talente pot fi descoperite și echipele se pot consolida.

 „Introducerea formatului Final Four este un pas spre un viitor mai dinamic și mai competitiv pentru handbalul românesc, în care echipele, spectatorii și media sunt toți beneficiari. Suntem într-o perioadă în care inovația și adaptabilitatea sunt cruciale în sport și credem că această schimbare va aduce o serie de beneficii importante pentru handbalul românesc", a declarat, pentru Gazeta Sporturilor, președintele FRH, Constantin Din.

Echilibru între Constanța și Minaur

În prima semifinală se vor întâlni sâmbătă, de la ora 15:00, deținătoarea Cupei, CSM Constanța, și Minaur Baia Mare. Cele două formații au închis sezonul trecut jucând finala Cupei României, câștigată de dobrogeni cu 24-23. Meciul este unul special pentru coordonatorul Constanței, Călin Căbuț, care în această vară s-a transferat de la Minaur Baia Mare.

„Pentru mine nu va fi un meci ca oricare altul, deoarece îl aștept din momentul în care am semnat cu CSM Constanța. Având în vedere că ultimul meu joc oficial pentru Minaur a fost împotriva Constanței, pentru mine semifinala din Supercupă va fi un meci special, în care o să dau tot ce pot și de care mă voi bucura la maximum", a declarat, pentru Gazeta Sporturilor, coordonatorul Constanței, Călin Căbuț.

  • Un „7" posibil Minaur: Buzogany, Kotrc, Vujovic, Cumpănici, Ivanovic, Kozakyevych, Nagy
  • Un „7" posibil pentru CSM Constanța: Vasile, Ravnic, Komogorov, Căbuț, Aliokhin, Nistor, Nikolic

Dinamo este superfavorită!

În cea de-a doua semifinală, sâmbătă, de la ora 17:30, campioana Dinamo București o va întâlni pe revelația sezonului trecut din Cupa României, CSU Suceava, echipă care s-a clasat pe locul 3 în F4 de la Baia Mare. Dinamo este superfavorită la câștigarea partidei și a competiției, pe lângă valoarea lotului având și avantajul terenului propriu. 

„Suceava are o echipă omogenă, nu s-a schimbat mult față de campionatul trecut. Este primul meci al sezonului, în propria sală, sper să jucăm frumos și să câștigăm. Trebuie să jucăm finala și să câștigăm trofeul! Dacă o să dea fiecare dintre noi 100%, o să avem șanse mari să câștigăm Supercupa", crede internaționalul dinamovist Nicușor Negru. 

De la Suceava vor lipsi din cauza accidentărilor Adrian Târzioru și Pavel Loic, dar bucovinenii se vor întâlni cu fostul lor coleg, internaționalul Daniel Stanciuc, care s-a transferat la Dinamo.

  • Un „7" posibil Dinamo: Cupara, Negru, Kuduz, Cindric, Humet, Akimenko, Rosta
  • Un „7" posibil CSU Suceava: Makaria, Csog, Dedu, Balasz, Iordachi, Gavriloaia, Bologa

Va fi prima competiție din noul sezon în care echipele sunt obligate să folosească în permanență 3 jucători de cetățenie română pe teren, altfel vor fi amendate cu 30.000 de lei.

Citește și: 

Voleibalista turcă Zehra Guneș are peste trei milioane de urmăritori pe rețelele sociale
CAMPIONATUL EUROPEAN
Voleibalista turcă Zehra Guneș are peste trei milioane de urmăritori pe rețelele sociale
Canoistul Cătălin Chirilă, dialog sincer înainte de Mondiale: „În cursă este singurul moment în care nu am emoții! Voi lupta cu toate armele să rămân primul”
KAIAC-CANOE/CAMPIONATELE MONDIALE
Canoistul Cătălin Chirilă, dialog sincer înainte de Mondiale: „În cursă este singurul moment în care nu am emoții! Voi lupta cu toate armele să rămân primul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează