SPORTURI  »  HANDBAL  »  GYOR - CSM BUCUREȘTI 33-25

Ciuruite! CSM București a condus la pauză, dar a cedat din nou rapid: 25-33 cu Gyor

Carmen Martin a făcut unul dintre cele mai slabe jocuri ale sale în Liga Campionilor în tricoul CSM-ului // FOTO: Attila Nemeth (Gyor)
Carmen Martin a făcut unul dintre cele mai slabe jocuri ale sale în Liga Campionilor în tricoul CSM-ului // FOTO: Attila Nemeth (Gyor)

Articol de - Publicat sambata, 05 noiembrie 2016 00:00

CSM București a condus la pauză, ca și acum o săptămână, dar a fost spulberată în partea a doua.

La fel ca la București, acum o săptămână, CSM București s-a stins după prima repriză în fața Gyorului. Dacă în Sala Polivalentă a fost 13-9 după primele 30 de minute, iar repriza a doua s-a pierdut cu 18-11, aseară a fost și mai rău. Campioana Europei a condus la pauză cu 13-11, dar la final a fost 25-33, primind 22 de goluri în 30 de minute!

Paula și apărarea

Gyor a resimțit parcă șocul lipsei pivotului Heidi Loke, iar asta s-a văzut în jocul echipei. Cât a vrut olandeza Brooch să o suplinească pe norvegiancă, a fost imposibil. Paradele Paulei Ungureanu, jocul exact în apărare al româncelor, dar și pofta de gol a franțuzoaicei Niombla au adus avantajul pe tabelă pentru CSM.

Schimbări neinspirate

Antrenorul Jakob Vestergaard a schimbat surprinzător în partea a doua, dar mutările sale au fost catastrofale. A schimbat-o pe Paula dintre buturi, pe Lobach pe pivot și a trimis-o din nou pe Gullden în centru, deși suedeza a fost extrem de ștearsă în joc.

De la 12-15 s-a ajuns la 19-17, în condițiile în care Grubisici nu a scos nici o minge, iar în atac toate jucătoarele s-au întrecut în prostii. Echilibrul s-a mai menținut până în minutul 50, 25-23, cu CSM încercând să revină în meci.

Ultimele 10 minute au fost dezastruoase. Nora Mork a făcut tot ce a vrut, apărarea a lăsat brațele jos, portarii nu au mai scos nimic, iar în atac CSM s-a lovit mereu de aceeași Eva Kiss, portarul extrem de inspirat al maghiarelor. De la 25-23 s-a ajuns la 31-23 și la final tabela arăta un incredibil 33-25.

CSM a terminat în genunchi și acum tremură mai mult ca oricând pentru calificare.

Anunțul-surpriză

Heidi Loke (34 de ani), pivotul Gyorului, nu va mai juca tot sezonul la campioana Ungariei. Motivul? Handbalista norvegiană a anunțat că este însărcinată!

"Sunt fericită, am un sentiment minunat că voi fi din nou mamă. Desigur, există și un sentiment de amărăciune că nu voi mai putea fi pe teren, alături de fete, pentru restul sezonului. O să vin la sală să le încurajez", a declarat Heidi, pe siteul clubului maghiar.

"Vestea a fost neașteptată. Îi dorim multă sănătate. Obiectivele echipei nu se vor schimba. Va trebui doar să găsim un înlocuitor", a anunțat și președintele Gyorului, Csaba Bartha.

Loke mai are un băiat, Alexander (9 ani), din prima căsnicie. Heidi nu va putea juca nici pentru Norvegia la Euro 2016, România și campioana mondială fiind în aceeași grupă.

"Sunt extrem de dezamăgit. Repriza a doua a fost un dezastru. Am căzut inexplicabil, portarii au dispărut, la fel și apărarea. Acum avem nevoie de victorii pentru că astfel nu ne vom califica mai departe"
Jakob Vestergaard

 "Sper să meargă CSM în grupele principale ca Gyor să plece cu punctaj maxim mai departe"
Martin Ambros, antrenor Gyor

Gyor 33
N. Mork 11, Broch 5, Amorim 4, Groot 3, Gorbicz 3, Toth 3, Bodi 2, Orban 2. Antrenor: Martin Ambros

CSM București 25
Niombla 7, Mehmedovici 6, C. Martin 3, Gullden 2, Ayglon 2, Brădeanu 2, Torstensson 2, Lobach 1. Antrenor: Jakob Vestergaard

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
ceaiuri
ceaiuri  •  06 Noiembrie 2016, 18:50

recupereaza dar ilina rateaza un 1 la 1 si un 7m si danezele nu mai sunt ajunse,avem deja a doua echipa calificata(cred ca daca au nevoie de 1 pct pot sa- obtina cu gyor acasa)csm poate obtine calificarea vineri cu un rez pozitiv(sau sa pierdem la mai putin de 3goluri)daca nu s-ar putea sa vedem jocurile din gr semifinale din..fotoliu

ceaiuri
ceaiuri  •  06 Noiembrie 2016, 18:07

rusoaicele meci greu..daca nu recupereaza in 10min dif..

ceaiuri
ceaiuri  •  06 Noiembrie 2016, 12:28

f slab antrenor daca nu e schimbat slabe sanse

Vezi toate comentariile (6)
Comentează