SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DE HANDBAL

CM DE HANDBAL // Șeful Comisiei de Arbitri lămurește scandalul iscat după finala Spania - Olanda: „Asta spune regulamentul!”

Articol de GSP - Publicat luni, 16 decembrie 2019 16:30

Olanda a câștigat Campionatul Mondial de Handbal Feminin, 30-29 contra Spaniei, după o finală decisă cu o aruncare de la 7 metri, cu 6 secunde înainte de final. 

  • Context: Cu 10 secunde înainte de final, Tess Wester, goal-keeperul olandez, a încercat să repună repede mingea în joc. Pivotul spaniol Ainhoa Hernandez s-a așezat în fața ei și a sărit în momentul în care Wester a aruncat balonul. Reluările TV arată clar că iberica se afla în afara semicercului de 6 metri. Surorile Bonaventura au oprit însă meciul, i-au acordat cartonaș roșu lui Hernandez și au dictat aruncare de la 7 metri!

Ramon Gallego, șeful Comisiei de Arbitri al Federației Internaționale de Handbal, a comentat faza controversată și susține că arbitrele Charlotte și Julie Bonaventura au luat decizia corectă.

„Arbitrii știu că în ultimele minute, când este egalitate, deciziile sunt foarte importante. Trebuie să fie foarte concentrați și siguri de fiecare decizie. Decizia luată la această finală a fost în baza regulamentului, în baza articolului care vorbește despre ultimele 30 de secunde.

Această regulă precizează că, în ultimele 30 de secunde, orice aruncare blocată de la o distanță mai mică de 3 metri sau, în cazul ăsta, blocarea aruncării portarului nu este regulamentară.  În mod normal, se dictează eliminare de două minute, dar în ultimele 30 de secunde se dă cartonaș roșu și aruncare de la 7 metri”, a declarat Ramon Gallego.

Citește și: 

Dan Udrea dezvăluie 4 momente petrecute la Mondialul de handbal care au arătat că „România înseamnă și altceva decât corupție, hoție sau lipsă de civilizație!”

VIDEO Doctorul Carmen Gherghinescu trage un semnal de alarmă: „Sportivii sunt predispuși depresiei când se retrag din activitate” 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
1626497344230564
Nicolae Grecu  •  16 Decembrie 2019, 23:13

Stop joc, trăiască obstrucția, stop vocilor autorizate, trăiască părerile ultrașilor din fotbal.

1391972634181505
Adrian Popescu  •  16 Decembrie 2019, 21:17

Este părerea președintelui Comisiei de Arbitri a Federației Internaționale de Hnadbal! Stop joc...

446194735563038
Cony Nick  •  16 Decembrie 2019, 20:54

Dacă apărătorul a sărit din spațiul de poartă, decizia a fost corectă. Dacă a sărit din spațiul de joc, este viciere de rezultat”, a comentat marele arbitru internațional, Constantin Din, la DigiSport.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează