SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM HANDBAL

CM HANDBAL // Olanda-Rusia 33-32 » Meci stelar în Japonia și o surpriză imensă: „lalelele” merg în marea finală

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 decembrie 2019 12:51

CM HANDBAL, OLANDA - RUSIA 33-32 // Rusia lui Ambros Martin a fost învinsă. Prima înfrângere în Japonia pentru Rusia, care pierde șansa de a juca pentru aurul mondial.

Ce meci, ce desfășurare, ce execuții în prima semifinală de la Mondialul japonez. Rusia, cvatrupla campioană mondială, era considerată mare favorită în fața Olandei, echipa care dovedise însă o constanță formidabilă la ultimele turnee finale. 

Olanda s-a calificat în semifinale la ultimele două ediții ale Campionatului European, la ultimele trei ediții ale Mondialului și a bifat semifinala și la JO de la Rio! 

Meciul a fost unul extrem de echilibrat, niciuna dintre echipe nereușind să se desprindă decisiv. A condus când Olanda, când Rusia, dar niciodată la mai mult de două goluri pe tabelă. 

Finalul a fost în ton cu meciul. Van der Heijden a marcat cu 21 de secunde înainte de final, Olanda trecând în avantaj, 33-32. Rusoaicele s-au năpustit în atac, mingea a ajuns la fenomenala Anna Viahireva, MVP-ul partidei, dar micuțul inter dreapta nu a mai nimerit poarta. 

Olanda câștigă și joacă a doua finală mondială din istorie după cea pierdută în 2015, în fața Norvegiei, 23-31.

Joc incredibil și pentru Lois Abbingh, interul stânga care joacă în Rusia la Rostov Don și care, a vrut probabil să-i demonstreze lui Martin Ambros că merită mai multă încredere în Liga Campionilor. Estavana Polman și Kelly Dulfer au contribuit și ele din plin la succesul istoric al Olandei, formația care a pierdut trei meciuri la actuala ediție a Campionatului Mondial, dar ajunge să se bată pentru aur!

Rusia rămâne doar în lupta pentru bronz și nu obține nici calificarea directă la Tokyo. Au trecut 12 ani de când Rusia nu a mai jucat o finală mondială.  
A doua semifinală se joacă de la 13:30 între Norvegia și Spania

8-1este raportul victorii înfrângeri pentru Rusia la acest Campionat Mondial

6-3este raportul victorii-înfrângeri pentru Olanda la actuala ediție a CM

Olanda 33: Polman 9, Abbingh 8, Dulfer 5, Van der Heiden 5, Bont 3, Snelder 1, Smeets 1, Malestein 1. Antrenor: Emmanuel Mayonnade

Rusia 32: Viahireva 11, Sen 6, Bobrovnikova 5, Frolova 2, Kojokar 2, Managarova 2, Makeeva 2, Fomina 1, Kuznețova 1. Antrenor: Ambros Martin 

Vezi și: 

Analiza selecționerilor României » Unde ne-au lăsat românii şi unde ne-au dus străinii? „Diferenţa acum vs bronzul din 2015? Oh, e de scris o carte"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
mihai_luchian
mihai_luchian  •  14 Decembrie 2019, 09:14

Ia spune domnule Ursescu, dacă era cu sistemul de acu nu știu câți ani, Olanda ieșea pe 12,este? Și dacă sistemul de acum era și acun nuș câți ani, și atunci ar fi ieșit pe 8 probabil, nu? Deci toate semifinalele Olandei sunt o minciună, vă spun eu și mâine o să citiți un articol mai elaborat pe această temă...

1391972634181505
Adrian Popescu  •  13 Decembrie 2019, 17:49

Dar Mayonade nu este olandez și nici nu antrenează echipe locale....Domnule Ursescu cum de este posibil așa ceva? După standardele șefului Secției Sporturi de la GSP așa ceva nu este sănătos, posibil sau real

adi_stelistul
adi_stelistul  •  13 Decembrie 2019, 14:51

Da, Norvegia face o repriza a doua dezastruoasa.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează