SPORTURI  »  HANDBAL  »  ANALIZĂ

Concluzii după derby-ul din Liga Florilor » CSM București, de nerecunoscut + Prin ce a impresionat Rapid

Rapid - CSM București, în „Liga Florilor”FOTO Raed Krishan
Rapid - CSM București, în „Liga Florilor”FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 08 februarie 2024 16:42 / Actualizat joi, 08 februarie 2024 17:34

Derby-ul dintre Rapid și CSM București, câștigat de gazde cu 30-28, a avut iz de Liga Campionilor. Rapid a câștigat pentru prima dată după 15 meciuri în fața liderului, iar atmosfera a fost cu adevărat europeană.

La meci au asistat și două personalități ale handbalului european: selecționerul iberic Martin Ambros și vicepreședintele EHF, muntenegreanul Predrag Boskovic.

Despre partidă

După meciurile din weekendul de Liga Campionilor, CSM București era favorită în Giulești deoarece handbalistele lui Adrian Vasile câștigaseră în premieră la Gyor, iar Rapid pierduse în Polivalentă cu FTC.

Duelul tactic al tinerilor antrenori David Ginesta și Adrian Vasile a fost câștigat de spaniol, în special datorită determinării arătate de jucătoarele sale, care chiar au jucat cu sufletul acest derby din Giulești.

Rapidistele și-au luat revanșa în fața galeriei, care, după partida pierdută duminică în fața lui Ferencvaros, nu le-a mai primit la celebrul salut, urmat de unicul spectacol în alb și vișiniu. 

„Acest lucru mă face să fiu optimist” » Fostul ministru, reacție pentru GSP după ultimele evenimente de la TAS
AUDIERI HALEP
„Acest lucru mă face să fiu optimist” » Fostul ministru, reacție pentru GSP după ultimele evenimente de la TAS

„Nu ați jucat ca-n Liga Campionilor, nu veniți la noi!", le-au reproșat suporterii din peluza Polivalentei jucătoarelor lui Ginesta după înfrângerea cu FTC.

În doar 3 zile, jucătoarele Rapidului s-au transformat miraculos și au reușit surpriza sezonului, iar prin victoria cu CSM, locul secund în campionat pare acontat de actuala vicecampioană. La fel, și participarea din nou în Liga Campionilor.

Dacă Rapid a impresionat prin dăruire și galerie, CSM București a fost de nerecunoscut, mai ales după ce sâmbătă câștigase în Ungaria, cu Gyor.

Campioanele nu au intrat bine în meci, iar odată cu trecerea timpului reglajele nu au apărut, spre disperarea antrenorului Adrian Vasile, care a fost nevoit în repriza secundă să ia două time out-uri în 3 minute, iar la ultimul, cel din minutul 49, să-și certe agresiv jucătoarele, așa cum nu a făcut-o vreodată.

Zdruncinate și surprinse de vorbele antrenorului, jucătoarele CSM-ului au revenit de la 22-26 la 25-26, dar mai mult nu au putut, iar Rapid a câștigat în final cu 30-28.

Rapid a marcat cele 30 de goluri din 45 de aruncări, iar CSM București a înscris 28 de goluri din 50 de aruncări.

Despre vedete

La Rapid, toate jucătoarele folosite s-au ridicat la nivelul importanței partidei, însă campioana mondială Orlane Kanor a fost top. Franțuzoaica a jucat 53 de minute și 10 secunde, iar în acest timp a marcat 7 goluri din 8 aruncări, 5 dintre ele de la 9 metri, iar două pe pătrunderi. Cu un aport remarcabil și în jocul colectiv, dar și în faza defensivă, Kanor a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon.

De partea cealaltă, pleiada de vedete de la CSM nu a reușit să înțeleagă importanța partidei din Giulești și echipa a capotat pentru prima dată în fața Rapidului după 14 victorii și un egal.

Ca și în meciul de la Gyor, Cristina Neagu a jucat din nou slab, a marcat 6 goluri din 16 aruncări cu toate că a fost pe teren 50 de minute și 2 secunde. 

Totuși, Neagu a ieșit în evidență până la urmă în finalul partidei, când a luat o eliminare de două minute pentru proteste și atitudine necuviincioasă față de arbitri.

„De ce nu-i dai, bă, două minute lu’ asta pentru că m-a faultat?!" a fost expresia pentru care Cristina Neagu a fost eliminată în minutul 60, după ce în prealabil fusese atenționată din cauza modului în care se exprimă, susțin sursele GSP.

Pe transmisia tv s-a văzut cum arbitrul Andrei Vasilescu a vrut să plece de lângă Neagu după primele proteste, dar apoi, auzind și replica de mai sus, a penalizat-o cu eliminare, după care a plecat de lângă ea pentru a evita o posibilă degenerare a situației.

Despre arbitraj

Dreptatea în derby a fost împărțită de arbitrii Theodor Șerbu și Andrei Vasilescu, care au primit calificativul „bine" din partea observatorului Remus Cojocaru. 

Oameni din handbal au confirmat pentru GSP.ro că arbitrii au greșit la 3-4 decizii, dar ținând cont de atmosferă și de importanța partidei, greșelile lor nu au influențat rezultatul meciului.

Despre atmosferă

Partida putea fi cu risc major din punctul de vedere al securității dacă suporterii rapidiști ar fi rămas ancorați în trecut. Până la urmă, giuleștenii au lăsat în urmă problemele care au fost la unul dintre meciurile din Polivalentă și s-au comportat admirabil, cum o fac la partidele din Liga Campionilor. 

Au cântat și și-au încurajat favoritele tot meciul, nu au scandat nimic la adresa echipei adverse sau a susținătorilor acesteia, iar după partidă, Cristina Neagu a primit o eșarfă cu însemnele clubului giuleștean în semn de prețuire și respect din partea liderului rapidist Liviu Ungurean.

Cristina Neagu s-a dus în mijocul galeriei și a făcut pace cu suporterii rapidiști

Citește și: 

Adi Vasile, prima reacție după Rapid - CSM București: „Ele au făcut unul dintre meciurile sezonului”
Rapid - CSM București
Adi Vasile, prima reacție după Rapid - CSM București: „Ele au făcut unul dintre meciurile sezonului”
David Ginesta, după victoria Rapidului cu CSM: „Partida a fost de infarct”
Rapid - CSM București
David Ginesta, după victoria Rapidului cu CSM: „Partida a fost de infarct”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
SuporterOr
SuporterOr  •  11 Februarie 2024, 13:41
Postat de adrian.7 pe 10 Februarie 2024, 19:07

@SuporterOr ești suporter rapid după IP-ul de la alte postări...asta odată...nu știu cui slujesc vrăjelile astea false...cred că stai și te amuzi singur...apoi însăși faptul că Frații Ungurean nu au acceptat pe lângă ei indivizi ca tine în momentul întâlnirii cu Neagu arată clar câți bani valorezi...dacă ai ști cum a ajuns șeful tău să se întâlnească cu Neagu ai fi uimit cât valorezi...Kitzbuehl să trăiasca

Adrian.7 pot înțelege comentariul tău doar daca te mai cheamă și Vasile.... Pentru că: 1. Vorbim in lumi paralele. Eu comentez detalii tactice, tu despre mizerii din spatele cortinei. Nici o legătură. Asta demonstrează cât de atent și corect ești. Așa s-ar explica și corelația dintre un IQ chinuit și subunitar vs criteriile de promovare in handbalul românesc.... 2. Sunt doar unul din cei mulți. Nu am eu loc în lumea voastră. Adevărat că mă amuz singur. Nu te-ai simți flatat daca ai ști de ce....3. Sunt fan CSM. Probabil ai citit pe fuga comentariile mele sau nu poți raționa cu onestitate ci doar încâlcit, printre rânduri, obscur.. Adevărat cuvântul Par Arsenie Boca: "Într-o minte strâmbă orice lucru drept sta strâmb"...4. Sunt și fan Rapid, Dunărea, Gloria, etc, pentru că sunt fan Romania. Pe bune. 5. Oamenilor ca tine, le place gâlceava. Te validezi doar prin faptul că te vâri într-o scenă cu valoarea. In speranța că vei fi confundat cu ea... Sănătate și bucurie.

adrian.7
adrian.7  •  10 Februarie 2024, 19:07

@SuporterOr ești suporter rapid după IP-ul de la alte postări...asta odată...nu știu cui slujesc vrăjelile astea false...cred că stai și te amuzi singur...apoi însăși faptul că Frații Ungurean nu au acceptat pe lângă ei indivizi ca tine în momentul întâlnirii cu Neagu arată clar câți bani valorezi...dacă ai ști cum a ajuns șeful tău să se întâlnească cu Neagu ai fi uimit cât valorezi...Kitzbuehl să trăiasca

dandana_2
dandana_2  •  10 Februarie 2024, 02:53
Postat de SuporterOr pe 08 Februarie 2024, 21:55

Asta nu e analiza. Adică interpretare de cifre. Esențialul totuși a fost spus: eficacitatea horror a Cristinei care scade continuu în acest sezon, și în CL și în campionat. Procentajele ei pierd partidele pentru că 10 atacuri din 16 fara finalizare cu gol costa enorm. O tot spun și o repet: eficacitatea echipei fara Neagu pe teren este mult superioara decât cu ea in joc. Neagu se simte obligata in virtutea statusului de mare vedeta să își asume exclusivitatea finalizării acțiunilor de atac. Ratează foarte mult, din ce in ce mai mult, și asta le reduce pe coechipiere aproape de zero. Degeaba ai adus vedete daca Neagu nu le da drept de existenta pe teren. Fara ea toată lumea zburda. In primele două minute fara ea echipa a crescut brusc ritmul de pasare și viteza, înscriind 2 goluri în 2 min. In plus coach nu are curajul sa se apere fara cea mai slabă apărătoare din lume. De ce nu iese Neagu pe apărare? Pentru că îi sunt dificile sprinturile dintre faze?! Câte eliminări de joc are Neagu? Zero !!! De ce? Pentru că zero agresivitate. Pentru că megastar nici nu se gândește să lipsească la următorul atac. Antrenorii adverși au înțeles că pe culoarul ei e bulevard și pe acolo se dau cele mai ușoare goluri. Daca tot nu vreți să îi dați "modicul" salariu pe degeaba, de ce Vasilica fara frică nu o joci coordonator, unde experiența ei găsește soluții foarte bune. Scuteste-o de finalizare și apărare pe Neagu și o să câștigi 5-8 goluri în plus pe meci. Chiar, oare de ce pleac

Domnule, nu stiu cine sunteti, dar exceptionala radiografia dumneavoastra!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează