SPORTURI  »  HANDBAL  »  SUPERCUPA

Constanța renunță la Supercupă? George Buricea: „Mi se pare puțin ciudat modul de desfășurare, cu 4 echipe în loc de 2”

Călin Căbuț în acțiune în meciul de pregătire cu CSM București FOTO Facebook CSM Constanța
Călin Căbuț în acțiune în meciul de pregătire cu CSM București FOTO Facebook CSM Constanța

Articol de - Publicat joi, 17 august 2023 15:53 / Actualizat joi, 17 august 2023 17:47

CSM Constanța vrea s-o elimine pe Granollers în EHF European League și nu se gândește la Supercupa României, programată la București în acest weekend, 19-20 august.

Cu un buget și condiții de cupe europene, CSM Constanța își dorește să producă surpriza în preliminariile EHF European League și s-o elimine pe finalista din sezonul trecut, formația spaniolă Granollers, chiar dacă acest lucru poate duce la sacrificarea turneului F4 din Supercupa României.

Secretele celor de la CSM Constanța: unitate, spirit și determinarea!

Reunită în 17 iulie, echipa antrenată de fostul internațional George Buricea s-a pregătit două săptămâni la Sfântu Gheorghe și a câștigat toate cele 4 partide amicale susținute cu: Steaua, U Cluj, Gloria Buzău și CSM București. 

George Buricea consideră că echipa sa este mai bună decât în sezonul trecut, iar transferurile lui Călin Căbuț, Mikalai Aliokhin și Gaston Mourino i-au ajutat pe constănțeni să devină mai puternici. 

Sunt încrezător, cum se angrenează băieții în efort, cum au răspuns la perioada de pregătire, este un grup unit. Țin foarte mult la unitatea echipei, pentru mine este pilonul principal al formației. Dacă nu ai unitate, spirit și determinare, dacă jucătorii nu sunt prieteni, dacă nu se ajută pe teren, dacă nu luptă unul pentru altul, poți să ai tu cel mai bun concept de joc, atac-apărare modern, este degeaba", a declarat, pentru Gazeta Sporturilor, antrenorul Constanței, George Buricea.

Buricea spune că bielorusul Aliokhin, inter dreapta, venit de la Meshkov Brest, are doar o barieră lingvistică momentan, în perioada de acomodare, deoarece știe doar câteva cuvinte în engleză, dar a început să învețe limba română. 

Din punct de vedere handbalistic, Aliokhin este un mare plus, iar când se va rezolva problema cu comunicarea va deveni un transfer superreușit, este convins antrenorul George Buricea.

Celălalt jucător străin venit la CSM Constanța, pivotul argentinian Gaston Mourino nu a avut nicio problemă cu adaptarea la rigorile clubului dobrogean. Mourino are 28 de ani, a jucat cu Argentina la Mondialele din 2019 și 2021 și a evoluat în Rusia la TSKA Moscova.

Constanța transpiră în propria sală!

CSM Constanța are ca obiective clasarea pe podium în Liga Zimbrilor, calificarea în F4 Cupei României și participarea în cupele europene. Considerată o formație cu condiții excelente în handbalul românesc, fosta campioană a României are o problemă care trenează de ani de zile la bătrâna sală a sporturilor din Constanța. 

Singura problemă pe care o avem de ani de zile, căldura care ne omoară în sala sporturilor, pentru că nu avem aer condiționat. Așteptăm noua sală polivalentă și abia aștept să ne mutăm acolo", a dezvăluit George Buricea.

Echipa lui Buricea va juca în acest weekend la București în F4 Supercupei României, unde o va întâlni în semifinală pe Minaur Baia Mare, iar în cealaltă semifinală, Dinamo joacă împotriva Universității Suceava.

CSM Constanța dă Supercupa pentru Europa!

Antrenorul Constanței spune că formația sa a mai câștigat Cupa și Supercupa, și primul obiectiv al dobrogenilor este calificarea în grupele Cupei EHF European League. Buricea dă de înțeles că dobrogenii se vor axa pe calificarea în grupele EHF European League și echipa nu se va forța în Supercupă. CSM Constanța va juca duminică, 27 august, manșa tur din preliminarii cu spaniolii de la Granollers. 

„Mi se pare puțin ciudat modul de desfășurare al Supercupei, cu 4 echipe în loc de 2. Asta este, vom merge la Dinamo și vom juca turneul, dar pentru noi va fi destul de greu, pentru că avem de disputat 4 meciuri în 8 zile: două în Supercupă, miercuri în campionat la Sighișoara și duminică turul cu Granollers. Constanța a mai câștigat Cupa și Supercupa României, dar să elimini finalista ediției precedente din EHF European League nu este la îndemâna oricui. Noi credem în șansa noastră", a spus George Buricea. 

Un „7” posibil pentru CSM Constanța

  •  Vasile, Ravnic, Komogorov, Căbuț, Aliokhin, Nistor, Nikolic

Citește și: 

Canoistul Cătălin Chirilă, dialog sincer înainte de Mondiale: „În cursă este singurul moment în care nu am emoții! Voi lupta cu toate armele să rămân primul”
KAIAC-CANOE/CAMPIONATELE MONDIALE
Canoistul Cătălin Chirilă, dialog sincer înainte de Mondiale: „În cursă este singurul moment în care nu am emoții! Voi lupta cu toate armele să rămân primul”
Cristi Chirică va fi căpitanul României la Cupa Mondială de rugby. Cum arată lotul și când debutează competiția
CUPA MONDIALĂ
Cristi Chirică va fi căpitanul României la Cupa Mondială de rugby. Cum arată lotul și când debutează competiția

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  17 August 2023, 17:49

Oricum e acelasi lucru, si daca "se concentrau" pe Supercupa tot 40 le dadeau spaniolii.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează