SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM, CAMPIOANA EUROPEI

Constantin Căliman l-a adus pe Rasmussen la CSM, însă acum crede că nu ar trebui păstrat: "Eu nu l-aș mai ține pe Kim!”

Kim Rasmussen a obținut cea mai mare performanță la București
Kim Rasmussen a obținut cea mai mare performanță la București

Articol de - Publicat miercuri, 11 mai 2016 00:00

Constantin Căliman, fostul președinte al CSM-ului, cel care l-a adus pe Kim Rasmussen la București, spune că danezul nu ar trebui păstrat.

Constantin Căliman e fericit că echipa pe care a condus-o vreme de doi ani a ajuns în fruntea Europei. "Sunt foarte bucuros. Nu vreau să mă dau acum mare și tare, dar am martori. Am fost invitat la DigiSport înaintea meciurilor din Final Four împreună cu Vasile Stângă și am spus de atunci că echipa asta are valoare să câștige Liga Campionilor", a spus fostul director general al CSM.

Căliman e cel care l-a numit la echipă pe antrenorul Kim Rasmussen, în septembrie anul trecut, înlocuind-o pe Mette Klit. Spune că a luat atunci cea mai proastă decizie.

"Nu am nimic cu el ca persoană, dar eu rămân la părerea că nu se ridică la valoarea acestei echipe. CSM a ajuns campioana Europei pentru că a avut un lot valoros, pentru că fetele s-au mobilizat și au jucat handbalul pe care ele îl știu", spune Căliman.

Cel care a pus bazele echipei bucureștene, realizând toate transferurile de jucătoare, spune că acum, dacă ar fi în locul succesorului său, Bogdan Vasiliu, nu i-ar reînnoi contractul danezului.

"Echipa asta s-a calificat cu mari emoții în sferturi și a avut un traseu sinuos tocmai pentru că nu a avut antrenor! De asta consider că trebuie adus un alt tehnician", a adăugat Căliman.

Previziunea din 2013

Căliman a povestit că încă din 2013, când echipa a terminat pe locul 9 în campionatul României, a crezut în acest proiect. "Am adus atunci jucătoare precum Manea, Vărzaru, Curea, Torstenson. Și la negocieri le spuneam: «Echipa asta o să câștige în câțiva ani Liga Campionilor!». Cristina Vărzaru s-a uitat atunci la mine și numai că nu mi-a spus că sunt nebun! Uite că au trecut trei ani și CSM e campioana Europei", a încheiat Căliman.

Impresariat de un ungur

Danezul Kim Rasmussen nu discută direct cu CSM București, ci prin intermediul impresarului maghiar Matyas Farkas.

Acesta este unul dintre cei mai cunoscuți agenți de jucători din handbalul feminin, numai în România reprezentând jucătoare precum Cristina Neagu, Paula Ungureanu, Oana Manea, dar și alte vedete internaționale ca Anita Gorbicz, Katarina Bulatovici, Andrea Lekici, Jovanka Radicevici.

Prin intermediul lui Farkas a ajuns danezul și în cărți pentru "naționala" feminină a Ungariei care a fost pregătită la ultimele întâlniri de antrenorii de la Gyor și FTC Budapesta: Martin Ambros, respectiv Gabor Elek.

7.000 €pe lună e contractul lui Kim Rasmussen la CSM București

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
onduku
onduku  •  12 Mai 2016, 15:57

Domnule Caliman, vedeti ca handbalul nu e fotbal sau arta martiala! Sunteti un pic penibil cu o asemenea declaratie, aici conteaza foarte mult apararea si pregatirea fizica pentru ca fara pregatire fizica nu reusesti sa ai procentaj bun in atac. Kim Rasmussen trebuia pastrat, iar daca rata al doilea sezon, atunci trebuia adus alt antrenor.

ray51
ray51  •  11 Mai 2016, 15:36
Postat de gorexp pe 11 Mai 2016, 12:44

Păi, în acest caz, bine că nu mai depinde de tine daca rămane sau pleacă Kim R. Aceasta-i culmea sportului. Echipa câştigă tot ce se putea câştiga si vine unu' şi se bagă în seamă cum că antrenorul este incompetent. Din această cauză suntem unde suntem. Să-ţi fie ruşine BĂ.

Intru totul de acord. E penibil, autist si fălos !

gorexp
gorexp  •  11 Mai 2016, 12:44

Păi, în acest caz, bine că nu mai depinde de tine daca rămane sau pleacă Kim R. Aceasta-i culmea sportului. Echipa câştigă tot ce se putea câştiga si vine unu' şi se bagă în seamă cum că antrenorul este incompetent. Din această cauză suntem unde suntem. Să-ţi fie ruşine BĂ.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează