SPORTURI  »  HANDBAL  »  DREPTURI TV

Noul președinte al FRH negociază vânzarea drepturilor TV pentru handbalul intern » TVR e sceptică, Din are un „as” în mânecă

Rapid este campioana ultimului sezon în Liga Florilor // foto: Facebook @ Handbal Rapid București
Rapid este campioana ultimului sezon în Liga Florilor // foto: Facebook @ Handbal Rapid București

Articol de - Publicat sambata, 09 iulie 2022 07:23 / Actualizat sambata, 09 iulie 2022 07:36

Federația Română de Handbal este în căutarea partenerului TV pentru următoarele patru sezoane, iar favoritul noului președinte Constantin Din este ProTV.

Cluburile din handbalul românesc așteaptă noul partener TV, după ce contractul cu TVR, care a fost în valoare de 400.000 euro pe sezon, s-a încheiat și după ce federația are o nouă conducere.

Surse din piața media au confirmat pentru Gazeta Sporturilor că televiziunile de sport contactate de FRH pentru un eventual parteneriat nu au căzut la o înțelegere cu președintele Constantin Din.

Decizie-șoc înainte de primul sezon cu VAR: șeful proiectului, scos din CCA! Vassaras vrea să-l dea afară de tot, dar e INTANGIBIL!
CCA
Decizie-șoc înainte de primul sezon cu VAR: șeful proiectului, scos din CCA! Vassaras vrea să-l dea afară de tot, dar e INTANGIBIL!

TVR, interesată de handbal „la prețul corect”. Audiențele TV au scăzut dramatic

Acesta s-a reorientat și încearcă să vândă pe pachete, dacă nu reușește să dea tot handbalul pentru aproximativ 700.000 euro. Inițial ceruse 1 milion de euro. Una dintre opțiunile discutate la negocieri a fost de 140.000 euro, aceasta făcând parte din pachetul 3. 

Fostul partener al FRH, Televiziunea Română, a intrat și ea la negocieri. „TVR este interesată să transmită din nou handbal, dar la prețul corect. Suntem în negocieri”, a confirmat pentru Gazeta Sporturilor Dorin Chioțea, șeful Departamentului sport din TVR.

Din păcate, pentru deținătorii drepturilor TV audiențele partidelor de handbal au scăzut în ultimii ani. De exemplu, partida din ultima etapă a sezonului trecut care a decis campioana, SCM Râmnicu Vâlcea – Rapid, a făcut o audiență de 0.3, ceea ce înseamnă aproximativ 40.000 de telespectatori.

Salvarea ar veni de la ProTV și Pro Arena

Noua conducere a FRH își dorește ca viitorul partener TV să transmită câte două meciuri pe etapă, atât de la feminin, cât și de la masculin, în schimbul sumei minime de 400.000 euro pe sezon. 

În așteptarea ofertelor finale din partea televiziunilor de sport, președintele Constantin Din a avut discuții și cu șefii canalelor ProTV/Pro Arena, care au dat de înțeles că și-ar dori să transmită handbal. Față de alte televiziuni, cele din Pache Protopopescu au și forță de producție grație celor trei care TV pe care le au la dispoziție.

Meciurile ar fi transmise pe Pro Arena, iar derby-urile gen CSM București - Rapid sau Dinamo - Steaua ar fi în direct pe ProTV. Ultimul eveniment handbalistic produs și transmis de ProTV a fost finala Ligii Campionilor din 2010, dintre Oltchim și Viborg.

400.000 de euro pe ana plătit TVR pentru handbalul românesc în ultimul sezon. FRH vrea 700.000 pentru drepturile TV în noul contract

Rapid, CSM București și Dinamo și-au aflat adversarele din Liga Campionilor! Dueluri de top pentru echipele românești

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
golombioschi
golombioschi  •  09 Iulie 2022, 09:37

Vindeti meciurile prin licitatie la bucata si reteta obtinuta distribuit-o protagonistelor preponderent in functie de rezultat o parte de 40% si restului echipelor plus FRH celelalte 60%.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează