SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-POLONIA 24-19

Corespondenţă din Debrecen » Ţintă atinsă: revanşa! » România a învins Polonia, dar a ratat deplasarea la Budapesta: 24-19

Gabriela Perianu a înscris aseară 4 goluri, fiind a doua marcatoare a României, după Cristina Neagu, cu 9
Gabriela Perianu a înscris aseară 4 goluri, fiind a doua marcatoare a României, după Cristina Neagu, cu 9

Articol de - Publicat joi, 18 decembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 17 decembrie 2014 21:51

"Naţionala" României a învins aseară Polonia la 5 goluri, în ultimul său meci din Grupa Principală I, răzbunînd înfrîngerea suferită anul trecut, în "optimi", la Mondiale.

În nici un meci de la acest Campionat European nu a început România atît de lansat. Doar cu Danemarca a fost ceva asemănător, atunci cînd "tricolorele" au condus cu 4-0 în startul disputei. Aseară însă, contra Poloniei, s-a mers pînă la 5-0 într-un debut de meci efervescent ca o tabletă de calciu scăpată într-un pahar cu apă minerală.

Trioul Neagu, cu 3 goluri, Brădeanu, cu 2, şi Ungureanu, cu 5 intervenţii, au asigurat acest start. Care are şi o explicaţie. Sau mai multe. Româncele nu uitaseră înfrîngerea de anul trecut, de la Mondiale, suferită în "optimi" în faţa Poloniei, după ce timp ce 50 de minute fuseseră clar la conducere. Apoi, voiau să încheie parcursul din grupe cu o victorie, pentru a oferi o ultimă impresie luminoasă suporterilor.

Focul iniţial s-a domolit însă pe parcursul primei reprize, în care însă Paula Ungureanu a continuat să strălucească graţie mingilor scoase pe bandă rulantă. Mai greu a fost în atac, acolo unde nu întotdeauna s-au găsit cele mai bune scheme. Sau cele mai inspirate finalizări. Tot Neagu a avut în dreptul său majoritatea reuşitelor, şi din acţiune, şi din aruncările de la 7 metri.

O jumătate întîi terminată în avantaj fragil, 11-9, şi cu promisiunea unei superiorităţi de aproape un minut la începutul părţii secunde.

Final liniştit
Tocmai atunci însă, cînd ar fi trebuit să se mărească avantajul, s-a întîmplat fix pe dos. Polonezele diminuate au revenit, au egalat la 11 şi chiar au condus efemer, 12-11, pentru unica dată pe parcursul meciului. Atunci a pornit să intre în morişca golurilor şi puternicul inter Perianu, care a descărcat un pic din uriaşa responsabilitate la finalizare care stă mereu pe umerii lui Neagu.

Româncele au trecut din nou în faţă şi au construit o altă desprindere, cu golurile reuşite de Neagu, Perianu şi Ardean-Elisei, principalele marcatoare de aseară. Titlul de jucătoare a meciului i-a revenit însă portarului-minune, Paula Ungureanu, care a stopat jumătate din mingile care au venit spre buturile ei. S-a încheiat 24-19, revanşa era rotunjită, iar ultima impresie pozitivă asigurată.

Dacă nu ne egala Danemarca în ultimele secunde şi dacă gestionam altfel minutele de final cu Ungaria, istoria ar fi fost alta. Dacă.

Spania în semifinale, România nu merge la Budapesta!
Spania a învins aseară cu 29-22 Danemarca şi s-a calificat în semifinalele Campionatului European. Indiferent de rezultatul partidei Ungaria-Norvegia, echipa ţării gazdă nu le poate întrece pe iberice, care au victorie directă asupra maghiarelor.

Rezultatul trimite însă România pe locul 4 sau chiar 5 în grupă! Dacă Norvegia nu învingea aseară Ungaria, România termina pe locul 5, fiind depăşită şi de Danemarca, la golaveraj: 123-124 faţă de 113-115, cît avem noi, cele două echipe terminînd la egalitate, 29-29.

ROMÂNIA 24 (11)
Neagu 9, Perianu 4, Ardean-Elisei 3, Brădeanu 2, Chintoan 2, Chiper 2, Pîrvuţ 1, Bondar 1

POLONIA 19 (9)
Siodmiak 3, Kocela 3, Kudlacz 3, Kulwinska 3, Byzdra 3, Zalewska 2, Niedzwiedz 1, Gega 1

645179-clasament-handbal.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  19 Decembrie 2014, 02:27

nu mai conteaza, e de domeniul trecutului. ne-am facut-o singuri. asta e.

daddy
daddy  •  18 Decembrie 2014, 13:08
Postat de blue_sky pe 18 Decembrie 2014, 10:18

Cand ai un antrenor coleric si limitat ca Tadici, n-ai cum sa faci performanta.Echipa sta doar in Ungureanu, Neagu si partial Bradeanu.Nu exista miscare in atac, nu exista scheme,totul se reduce la aruncarile interilor, in special Neagu.Handbalul propus de Tadici e din alta epoca, cel modern se joaca in viteza, cu combinatii rapide si angajarea tuturor din teren, inclusive extremele, foarte rar jucate la noi.

Asa e. La noi nu am vazut deloc joc al extremelor iar de aparat la extreme nici atat, probabil ca la antrenamente neglijeaza atat atacul cat si apararea cand e vb de extreme. Multe echipe ataca cu 7 jucatoare, pornesc contraatacuri rapide iar noi lancezim ca acum 20 de ani, doar pozitional, cate o angajare a pivotului la 10 minute si suturi ghioaga ale interilor. Cu ce joc am vazut la europeanul asta consider chiar ca am ajuns prea departe si ne-am clasat prea sus.

magura
magura  •  18 Decembrie 2014, 13:06
Postat de vladutz13 pe 18 Decembrie 2014, 10:04

Ce-ai nene?? Articolul este facut aseara, inainte de terminarea meciului.... cu siguranta a fost facut pentru editia tiparita, care trebuia facuta inca de azi-noapte ca sa fie distribuita.

Cred ca articolul este facut INAINTE DE INCEPERE A MECIULUI, deoarece ungaria, s-a aflat mai tot timpul la conducere in meciul cu Norvegia. As considera putin BLAT acest meci. De ce? Pai ungaria este organizatoare, lumea nu prea se inghesuie in tribune, iar Norvegia ar dori in cazul unei finale, tot ungaria, in locul Daemarcei sau Spaniei (echipe mai bune in acest moment).

Vezi toate comentariile (9)
Comentează