SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // EXCLUSIV VIDEO Alexandru Dedu e la picioarele lui Tomas Ryde: „Ne predă zilnic lecţii de bun simţ şi civilizaţie”

Articol de , - Publicat sambata, 07 decembrie 2019 18:00

Victoria şi calificarea României în Main Round l-au determinat pe preşedintele Federaţiei Române de Handbal să folosească vorbe mari şi foarte mari despre selecţionerul suedez care le conduce acum pe Neagu şi compania. 

Dedu a oferit astăzi un interviu exlcusiv pentru Gazeta Sporturilor.

  • România - Rusia (mâine, ora 08:00), România - Suedia (marți, ora 13:30) și România - Japonia (miercuri, ora 11:00) sunt cele 3 partide pe care le avem de disputat în Main Round
  • Pentru a ne califica în semifinale trebuie să învingem în toate cele 3 partide și să așteptăm jocul rezultatelor
  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii

- Domnule Dedu, ce trăiri v-a produs acest meciul Ungaria (n.r. câștigat cu 28-27 de „tricolore”)?
- Multe trăiri, unele dintre ele extreme, iar calificarea mi-a adus o imensă bucurie.

- Ce sentiment vă încerca la pauză?
- Durere... dar şi încredere!

- Care au fost argumentele pe care le-am avut ca să producem acea revenire uluitoare?
- În primul rând, tăria fetelor,  fiindcă n-au cedat. Apoi, concepţia tactică a antrenorului a fost cheia. Mult curaj în abordare, iar fetele au respectat ceea ce li s-a spus.

- Îl lăudaţi pe Ryde, dar a fost foarte criticat şi...
- A fost foarte criticat şi acum 3-4 ani, aşa a fost şi Ambros acum un an. Exact cum le-am spus şi suporterilor români care au venit până aici, în Japonia, să ne susţină în fiecare moment, acest antrenor ne predă lecţii despre lucruri de foarte mare valoare: bunul simţ şi civilizaţia. Încearcă şi reuşeşte să le transmită în interiorul echipei şi în jurul ei, prin comportamentul lui. Ar fi bine să ne uităm la aceste lucruri, iar cei care sunt în stare să-şi şi însuşească măcar parţial din ce are acest om.

- Credeţi că el e afectat?
- Credeţi că e uşor să fi mereu hulit şi tu să ai o decenţă şi o conduită ireproşabile, la care să nu renunţi niciodată?!

- Colaborarea cu el va continua şi dincolo de acest Mondial?
- Încă nu s-a terminat turneul. Haideţi să aşteptăm finalul, să urmăm paşii normali şi vedem apoi ce va fi. Noi sperăm să ajungem la Olimpiada de la Tokyo cu Ryde antrenor.

DEDU DESPRE SCANDALUL DE DOPAJ DE LA CORONA

- Unde ar fi fost România astăzi, la acest Mondial, fără scandalul de la Corona Braşov?
- Habar n-am, habar n-am! Sigur aveam mai multă consistenţă în joc. Au dispărut din echipă, cu două zile înainte de a pleca în japonia, jucătoare pe care ai construit strategia care urma să o pui în aplicare. Complicat rău, tocmai din acest motiv spun că rezultatul cu Ungaria e scos efectic din cutie, e impresionant, nemaipomenit! Buceschi ar fi fost titulară în centru, atac-apărare, Laslo inter dreapta, titulară, Bazaliu era de bază în apărare, iar Daria Bucir era într-un vârf de formă, sigur ar fi jucat. Deci noi am venit aici neavând multe dintre armele cu care pregătisem Mondialul, în timp ce toate adversarele noastre n-au avut astfel de probleme.

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // EXCLUSIV VIDEO Alexandru Dedu e la picioarele lui Tomas Ryde: „Ne predă zilnic lecţii de bun simţ şi civilizaţie”

VEZI ȘI: 

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // EXCLUSIV VIDEO Alexandru Dedu iese la atac după calificare: "Unii sunt români doar declarativ! Mergem spre canibalizare"

CORESPONDENȚĂ GSP DIN JAPONIA // VIDEO Interviu cu Mădălina Zamfirescu: „E o diferenţă de 30 de minute de la ruşinea ţării la mândria ţării, nu?"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
godot
godot  •  08 Decembrie 2019, 09:37

E onorabil, dar în primul rând trebuie să predea lecții de handbal.

1068725193165647
Iordache Bogdan  •  08 Decembrie 2019, 05:00

C presedinte de federatie! Se vede cat de mult a decazut handbalul romanesc cu un asemenea specimen. Chiar sa nu ai un antrenor care sa le predea etelor scheme? Te-ai uitat, dedutule, ce circulatie a balonului avem la 9 m? Ce scheme tactice avem?Fetele joaca din ce stiu de la echipa de club. Dar nu e asa, joci un tenis la antrenamentul dinaintea jocului cu Ungaria si se rezolva toate. Ca asa e in tenis!?

2262108997419520
Neculai Cimpoesu  •  08 Decembrie 2019, 04:39

Domnule Dinu ! Nu mai da la alții atâtea lecții de fotbal ! Ai trait și jucat fotbal în perioada când arbitrii închideau ochii la faulturile tale grosolane pentru că așa primeau ordin ! Pe vremea respectivă Dinamo și Steaua luau cei mai buni jucători de la orice echipă din țară, jucători formati la centre de copii si juniori unde activa antrenori pricepuți ! Ca antrenor , nu - mi amintesc sa fi făcut mare performanță pe plan internațional! Nu au nici o vină j7catorii dinamovisti actuali ca nu și- au însușit ABC- ul tehnicii individuale în perioada junioratului ! E boală națională a fotbalului românesc !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează