SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // VIDEO EXCLUSIV Jovanka Radicevic: „Voi puneţi prea multă presiune pe Neagu! România nu mai este o forţă”

Articol de , - Publicat luni, 02 decembrie 2019 17:00

Jovanka Radicevic, fosta extremă a lui CSM Bucureşti, prefaţează, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, marele meci România - Muntenegru, vital pentru accesul în Main Round, care va avea loc miercuri, de la ora 08:00.

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii;
  • Programul României la CM Handbal: România-Kazahstan (marți, 3 decembrie, ora 12:00), România-Muntenegru (miercuri, 4 decembrie, ora 08:00) și România-Ungaria (vineri, 6 decembrie, ora 12:00);
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

- Jovanka, bună! Din România suntem, vrei să ne dai un interviu?
- Pfff, din România?! Întotdeauna, cu cea mai mare plăcere pentru România!

- România versus Muntenegru, cum anticipezi că va fi acest meci?
- Foarte dur! Dar cred că va fi şi foarte bun pentru cei care îl vor privi. Ne cunoaştem între noi, jucătoarele, chiar dacă nu s-au jucat în ultimii ani foarte multe meciuri între România şi Muntenegru. În schimb, ne-am întâlnit în campionatul din România, chiar şi în Champions League, aşa că ştiu ce meci dificil urmează.

"Am fost surprinsă!"

- Ai fost şocată să afli rezultatul meciului România - Spania?
- Da! Chiar am fost surprinsă, dar meciul nu l-am văzut fiindcă a durat mult călătoria noastră cu autocarul până la hotel, aşa că n-am avut posibilitatea să-l urmăresc. Dar da, am aflat scorul şi am fost foarte surprinsă! România nu mai este o forţă în prezent, cum a fost până acum!

- De ce crezi asta?
- Fiindcă României îi lipsesc unele jucătoare importante după tot ceea ce s-a întâmplat, dar chiar şi aşa aveţi o echipă bună, eu cred în fetele care sunt acum la voi la naţională şi cred că vor juca mai bine în viitor. Până la urmă, primul meci la un Mondial e întotdeauna dificil şi pot apărea surprize. Din experienţa mea, spun că primele două jocuri la un turneu final sunt cele mai grele.

"Voi, românii, puneţi prea multă presiune pe Neagu!"

- După cum a arătat România până acum şi mai ales în faţa Spaniei, chiar crezi că poate conta în lupta pentru accesul în Main Round?
- Desigur! A fost doar un meci cel cu Spania. Nu pierzi calificarea la Mondial după un singur eşec. Toate echipele doresc să câştige, dar trebuie să accepţi că nu mereu se poate întâmpla aşa. Trebuie să înveţi să primeşti eşecurile, câteodată e bine să pierzi pentru a învăţa ceva pentru viitor. Eu cred în continuare că România e în joc la această competiţie.

- Cheia meciului va fi să o blocaţi pe Cristina Neagu?
- Ştiu că voi, în România, puneţi foarte multă presiune pe Neagu. Sigur că şi pentru mine este cea mai bună jucătoare din lume, însă mai ştiu că la handbal, o singură jucătoare nu e de ajuns pentru a câştiga un meci! Așa că trebuie să avem grijă şi la colegele Cristinei. E normal să te gândeşti că Neagu e cea mai importantă, dar atenţie şi la restul!, fiindcă ea, da, poate să marcheze şi 10 goluri într-un joc, dar important e să câştige, nu să dea multe goluri, iar fără coechipiere nu poate.

"Adi Vasile ar putea să fie una dintre cheile acestui meci"

- Şi ce alte jucătoare de calitate ar mai avea România?
- România chiar are echipiere de valoare, în afara lui Neagu, care e de departe numărul 1! Îmi plac cei doi portari, dar şi Pintea, şi ea e o jucătoare foarte bună.

- Cum e relaţia pe care o aveţi cu Adi Vasile, care vă este secund aici?
- Foarte OK. El este un tip bun, are răbdare cu noi, ştie foarte mult handbal.

- Poate fi el cheia pregătirii meciului cu România?
- Acum a primit şi această şansă la CSM şi ne va ajuta foarte mult cu unele informaţii. El cu Per fac o echipă foarte bună.

33 de aniare Radicevic și a fost campioană europeană în 2012 şi vicecampioană olimpică la Londra 2012, dar a câştigat şi Champions League, cu Gyor, în 2013

"Am rămas şocată auzind despre cazul de dopaj din România"

- Cum comentezi cazul de dopaj al fetelor de la Corona Braşov?
- Nu prea vreau să vorbesc despre acest subiect. Ştiu că pentru jucătoarele respective e foarte greu deoarece ele îşi doresc în primul rând să joace. Cred că pentru nicio reprezentantă a României la acest Mondial, cazul respectiv nu e plăcut. Nu pot să spun decât că îmi pare rău fiindcă fetele nu sunt aici.

- Dar te-a şocat să auzi despre acest caz?
- Sincer, da! Nimeni nu poate să conceapă aşa ceva, dar ce pot să spun? Eu sunt jucătoare şi mă gândesc la fetele respective, îmi pare rău că au rămas acasă, asta este viaţa.

- Crezi că e o ruşine pentru România?
- Sunt jucătoare şi nu aş vrea să folosesc aceste cuvinte, nu pot spune că e o ruşine, însă ştiu sigur că nu este deloc bine pentru handbal în general, nu doar pentru România.

"Când românii nu ţin cu România, să ne încurajeze pe noi!"

- Ai plecat din România de aproape 6 luni, îţi lipseşte ceva?
- Foarte multe. Am avut acolo un sezon foarte bun, am jucat bine la Bucureşti, mi-am făcut prieteni frumoşi, fanii sunt oameni minunaţi pe care îi iubesc foarte tare şi profit de această şansă pentru a-i saluta şi chiar să le transmit ceva: când nu ţineţi cu România, încurajaţi-ne pe noi, ţineţi cu Muntenegru!

VEZI ȘI:

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // FOTO EXCLUSIV Cristina Neagu, premiată în Japonia! Balonul de Aur 2018 din handbal e în braţele româncei!

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // VIDEO EXCLUSIV Reacția Cristinei Neagu, după ce a fost desemnată din nou cea mai bună handbalistă a lumii: „Nu sunt Messi, nu sunt Ronaldo. Am propria identitate, vreau ca lumea să țină cont de asta”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1578362032478810
Tihamér Takó  •  02 Decembrie 2019, 17:58

Radicevic are perfecta dreptate !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează