SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DIN JAPONIA

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // VIDEO + FOTO Handbalul unește! Scene senzaționale la Kumamoto: jucătoarele din Muntenegru au urcat în tribune și au scandat alături de fanii români

Articol de , - Publicat duminica, 08 decembrie 2019 13:11

Scene fabuloase în Japonia: fanii români au susţinut Muntenegru în faţa a 10.000 de japonezi frenetici, iar la final Radicevici şi colegele sale au sărbătorit victoria în mijlocul conaţionalilor noştri

  • România - Suedia (marți, ora 13:30) și România Japonia (miercuri, ora 11:00) sunt celelalte partide pe care le avem de disputat în Main Round;
  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii.

Japonia vs Muntenegru a fost meciul care s-a jucat imediat după România - Rusia. Şi sala s-a umplut cu japonezi. Iar muntenegrencele au avut de ţinut piept unui public fierbinte, aproape 10.000 de niponi gălăgioşi.

În tribune însă, românii care participaseră la jocul nostru cu Rusia au făcut galerie pentru Radicevici, Mehmedovici, Bulatovici şi toate celelalte jucătoare antrenate de Per Johansson şi de secundul său, românul Adi Vasile.

Meciul a fost dramatic până aproape de final, dar Muntenegru s-a impus, 30-26, iar după joc, jucătoarele şi Adi Vasile au mers în peluză pentru a le mulţumi românilor. S-au îmbrățişat cu aceştia, şi-au pus unii altora la gât steagurile ţărilor lor, după care au dat drumul scandărilor.

"Muntenegru, Muntenegru!" şi "Ria, ria, România!" s-a auzit preţ de minute bune, cu Jovanka Radicevici, desemnată şi astăzi omul meciului, în rol de şef de galerie. După ce a coborât din tribune, Adi Vasile a vorbit despre conexiunea formidabilă dintre români şi muntenegreni. 

Adi Vasile: „E o legătură creată în timp”

- Adi, felicitări pentru victorie! Se văd semifinalele?
- Până la semifinale mai avem două meciuri teribile, cu Rusia şi Suedia, însă victoria de astăzi e foarte importantă fiindcă aproape ne garantează prezenţa în turneul de calificare la Jocurile Olimpice. Şi acesta era obiectivul numărul 1. L-am îndeplinit, acum avem confortul psihic să abordăm mai liniştiţi următoarele două jocuri.

- Aţi avut o galerie impresionantă din partea românilor, care au ţinut piept la 10.000 de japonezi!
- Trebuie să le mulţumesc din inimă. Bravo lor că au venit până aici ca să susţină România! Faptul că sunt şi fanii noştri e formidabil, chiar i-am auzit în timpul meciului, ne-au sprijinit şi fetele au fost încântate. Şi la meciul cu Spania au făcut la fel, jucătoarele au fost entuziasmate, am mers în mijlocul lor să facem o poză de grup şi să le mulţumim. Aceşti oameni au un suflet mare, doar astfel de persoane pot să susţină cu atâta dragoste, implicare şi o altă naţională decât cea a ţării lor.

- Fetele de la Muntenegru ar trebui să-ţi mulţumească! Probabil, tu ai intermediat această susţinere, fiind român care lucrează pentru Muntenegru, nu?
- Cred că în timp s-a făcut această apropiere. Cristina Neagu a fost la Buducnost, apoi Mehmedvici, Radicevici au fost la CSM, e o legătură puternică între cele două ţări şi cred că suntem apropiaţi ca popoare fiindcă suntem şi din aceeaşi regiune.

- Cred că şi spiritul nostru aduce cu spiritul războinic al Muntenegrului.
- Acest lucru place, cu siguranţă! Au o pasiune nebună pentru a lupta pentru ţară, la fel ca şi jucătoarele României, iar suporterilor le place acest spirit. Şi acest spirit se duce dincolo de un meci, sparge ecranul televizorului, cum se zice, şi ajunge în sufletul omului. Iar când românului îi intri la suflet, te susţine până la capăt!

România + Muntenegru = LOVE

Naționala din Muntenegru are o legătură specială cu țara noastră. Pe lângă Per Johansson, fost antrenor la CSM București, mai bine de jumătate din lot a evoluat sau joacă în continuare în România.  

Jucătoare actuale:  

  • Andrea Klikovac (CSM București) 
  • Ljubica Nenezic (Gloria Bistrița) 
  • Dijana Ujkic (Măgura Cisnădie) 
  • Marta Batinovic (Râmnicu Vâlcea) 
  • Itana Grbic (CSM București) 

Jucătoare trecute prin România: 

  • Jovanka Radicevic (CSM București) 
  • Katerina Bulatovic (Oltchim) 
  • Majda Mehmedovic (CSM București)

CLASAMENTUL GRUPEI II PRINCIPALE

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Rusia390-636
2. Spania258-424
3. Muntenegru383-794
4. Suedia256-562
5. Japonia375-970
6. România360-850

Vezi și: 

ROMÂNIA - RUSIA 18-27, CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // Tomas Ryde face un anunț devastator despre Neagu: „Sper să-și revină, altfel nu o să joace cu Suedia!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
rjka
rjka  •  09 Decembrie 2019, 15:11
Postat de vishnu pe 08 Decembrie 2019, 18:05

Frumos din partea lor, dar si-au racit gura degeaba :)

*** ,visinie nu mai comenta pe aici aiurea ca nu ai inteles nimic , tu vezi sa-ti votezi incontinoare academia psd ca fara iei *** din nou in liga 4 .!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vishnu
vishnu  •  08 Decembrie 2019, 18:05

Frumos din partea lor, dar si-au racit gura degeaba :)

catalynn
catalynn  •  08 Decembrie 2019, 16:31
Postat de cfrinho pe 08 Decembrie 2019, 15:57

Deci iata ca a aparut si prima tara prietena cu Romania. Sa fie primit. :))

Nu e chiar noua, se știe de când lumea ca România are doi vecini de nădejde:Serbia (muntenegrenii tot sârbi sunt și ei) și Marea Neagra!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează