SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - CEHIA, AZI, 17:05, TVR HD, TVR2, GSP.RO

Corespondență din Suedia » Buceschi crede în Martin Ambros » Poate duce România pe podium la Olimpiadă

Costică Buceschi alături de fete în timpul unui time-out // FOTO Marius Ionescu (Helsingborg)
Costică Buceschi alături de fete în timpul unui time-out // FOTO Marius Ionescu (Helsingborg)

Articol de - Publicat marti, 13 decembrie 2016 00:00

Costică Buceschi vorbește despre relația sa cu antrenorul spaniol Ambros Martin, despre problemele din lot și despre viitorul echipei.

Costică Buceschi, secundul naționalei României, a lucrat și cu suedezul Tomas Ryde, iar acum colaborează cu ibericul Ambros Martin. Spune că sunt doi tipi total diferiți.

"Ryde era calmul întruchipat. Ambros e un tip vulcanic, coleric. Și eu trăiesc meciurile la intensitate maximă, suntem doi latini, tocmai de aceea, de multe ori, când el mă temperează pe mine, când eu pe el. E important să le transmitem fetelor calm, să nu fim surescitați, să primească indicațiile cele mai bune", spune Buceschi.

Tehnicianul de la Brăila are însă totală încredere în Martin. "După victorii toată lumea e mulțumită, dar eu spun că Martin să fie lăsat să-și facă treaba până la sfârșitul mandatului. Dorința lui e să ducă România pe podiumul olmpic și eu cred că acest lucru chiar îl poate face. Avem o serie de jucătoare tinere, de perspectivă, care alături de handbalistele experimentate pot alcătui o formație foarte bună", a adăugat secundul României.

Atitudine schimbată

Buceschi recunoșate că strategia de pregătire și de abordare a Jocurilor Olimpice a fost greșită. "Am ratat cel mai important obiectiv, dar acum e important că atitudinea fetelor e total schimbată. Sângele proaspăt, și mă refer aici la jucătoarele tinere, dar și la fetele care nu au mai jucat de mult în națională, s-a simțit. Este o șansă ca România să urce în primele patru cu condiția să nu ne entuziasmăm prea tare, să rămânem concentrați", crede Buceschi.

"E important și ca fetele să se recupereze de la meci la meci, pentru că puțini știu că sunt multe probleme de săntate, sunt multe fete care nu pot da sută la sută din cauza accidentărilor, dar strâng din dinți și intră pe teren să ajute echipa".

Laude apărării

Buceschi spune că România a câștigat foarte mult în faza de apărare. "Vorbeam cu portarul Paula Ungureanu și îmi zicea că nu a văzut niciodată România apărându-se ca în meciul cu Ungaria. Am primit puține goluri în condițiile în care și portarii au avut puține intervenții. Asta spune totul despre apărarea noastră", a explicat Buceschi.

Și-a adus aminte că la Trofeul Carpați, de la Cluj Napoca, a convenit cu Ambros Martin să nu folosească niciun moment cuplul de apărători Szucs-Pintea pentru a nu le arăta adversarilor ce vor să facă. "Le-am folosit pe una din ele cu oricare altă jucătoare și nu ne-a interesat rezultatul. Era clar că eram urmăriți, mai ales de echipele din grupă, Norvegia, Rusia și Croația", a mai spus Buceschi.

"Ambros Martin e total opus lui Tomas Ryde. Se aprinde imediat și trăiește fiecare fază de parcă de aceea ar depinde meciul în sine"
Costică Buceschi

4 jucătoare are în lotul echipei României Costică Buceschi de la echipa sa de club, Dunărea Brăila: Udriștoiu, Zamfirescu, Szucs și fiica sa, Eliza Buceschi

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  13 Decembrie 2016, 11:25

Oameni buni, sa spun ca am mare incredere in voi, as fi neinspirat. Sa spun ca am incredere in fete, as fi banal. Sa spun ca va iubesc, nu m-ati crede. Va spun insa ca asa bucurie ca la victoriile voastre, n-am avut de multa vreme. Ma simt confortabil si mandru in pielea de roman. Va rog luptati pana la capat. Chiar de s-ar petrece vreo sincopa (totul e posibil in sport) sa fiti mandri ca nu ati precupetit nici un efort, ca ati dat tot ce puteti. Cel mai bun castiga. Mult succes!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează