SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONAT EUROPEAN

Corespondență din Suedia » Cristina Laslo e mezina lotului României la Euro: ”Sunt fericită că am ajuns aici!”

Articol de , - Publicat miercuri, 07 decembrie 2016 00:00

Ambros Martin a trimis-o pe Cristina Laslo, 20 de ani, pe teren în minutul 18 al partidei cu Norvegia.

Emoțiile debutului la o mare competiție s-au văzut, mingea a tremurat în mână, picioarele la fel. A stat pe teren 4 minute și 41 de secunde. Cum le-a trăit Cristina din teren? "Emoții sunt la orice meci, dar aici sunt mai mari. Sunt fericită că am ajuns aici, că pot juca alături de fete, dar e clar că îmi trebuie mai mult curaj", spune ea.

A fost încurajată tot timpul de coechipiere. "Mi-au transmis siguranță, mi-au spus că și dacă greșesc, au încredere în mine, să nu pun presiune mai mare decât e nevoie". Laslo se întâlnește acum la Europene și cu alte fete, din alte echipe, din generația sa. "E o motivație în plus pentru mine că am făcut acest pas. Am multe de învățat. La meciul cu Norvegia pot să vă spun că am văzut că și Norvegia poate fi bătută. Ne-a lipsit doar un pic de noroc", crede Laslo.

Cadoul de Moș Nicolae

Cristina spune că a trăit la maximum, de pe bancă, meciul cu Norvegia. "Era să luăm și galben, observatorul mereu ne avertiza ca să nu ne mai ridicăm de pe bancă. Am simțit și am crezut că le putem egala, dar nu a fost să fie".

Nu a mai fost plecată de acasă în decembrie. "La junioare și tineret turneele finale sunt vara. Acum e altfel. E mai bine, că parcă trece mai repede timpul. Când ajungem acasă, imediat vine Crăciunul", glumește Cristina.

De Moș Nicolae, Cristina a primit dulciuri și fructe, așa cum se întâmplă de fiecare dată. "Am fost cuminte și moșul a venit!".
De curând e și mătușică, fratele său cel mai mare devenind tată. "Nu am avut timp să-mi văd nepoțelul, dar o să vină momentul. Până atunci trebuie să cumpăr și cadouri. Dar dacă vom merge cu echipa mai departe, vom ajunge sus, nu o să le mai iau cadouri prietenilor. Acesta va fi cadoul pentru ei, traseul echipei României", spune Cristina.

"Dacă tu nu ai așteptări de la tine, atunci de ce mai aștepți ceva de la antrenor? Îmi doresc să joc cât mai mult în echipa României, să ajut la victorii, să retrăiesc momentele bune de la junioare și tineret"
Cristina Laslo

1. Norvegia 2 2 0 0 57 37 4 P
2. România 2 1 0 1 43 40 2 P
3. Rusia 2 1 0 1 49 48 2 P
4. Croația 2 0 0 2 42 66 0 P

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (3)
deva1
deva1  •  07 Decembrie 2016, 19:06

Cred ca este aceeași pesoana care a aprobat și cumpărat biletele pt. deplasarea la Rio de Janeiro de asta vara la Jocurile Olimpice de ce în ambele situații exista coincidente .de ce trimitem România asa în batjocora netinand cont de revenirea organismului după fus orar,dupa zbor,dupa călătorie și de adaptarea la noile condiții de competiție și cu noua tara?cineva trebuie sa raspunda.iar dacă nu investigați cei de la gazeta, inseamna ca nu va pasa de națională României de handbal fete. Cred ca acest factor va fii decisiv pt România în primele 2 meciuri. Oboseala va trece după meciul cu Rusia dar după aceea se intra în alta oboseala (competitionala) și refacerea va fi mai grea având meci din 2 în 2 zile.dragi gazetari după acest Euro trageți concluzie și veți ajunge la acest aspect ca cineva a greșit cu biletele și zilele deplasării atât pt Danemark cat și Rio.DEdu e în măsură să răspundă la aceste aspecte dar eu știu deja răspunsul lui…”nu e datoria mea călătoria, eu am alte obligatii”.Raspuns Clasic ca înaintea meciului de la Cluj de acumcateva zile:Romania-Ungaria Întrebați echipa Rusiei și a lui Trefilov, cu cate zile au sosit ele la aceste European?de ce România a ajuns cu 1 zi înainte după o călătorie de 12 ore când alte tari au sosit mult mai devreme pt acomodare și adaptare cu condițiile din Danemarca.Va câștiga cred echipa care va rezista, și care va fi mai odihnita!cine a cumpărat și aprobat ca România sa ajungă obosite la acest C.E.trebuie sa ne de-a explicații ș

timm
timm  •  07 Decembrie 2016, 18:56
Postat de tihi pe 07 Decembrie 2016, 15:43

László Krisztina este doar viitorul!!!Echipa de handbal trebuie sa treaca la schimbari majore,investind in jucatoarele tinere,pregatind pentru urmatoarele confruntari europene,mondiale si olimpice.Din fericire avem foarte multe jucatoare tinere in tara!!!Neagu si compania trebuie sa dea stafeta altora:::

Bolovane, Neagu e cea mai buna jucatoare din Europa si are 28 de ani. Ce sa predea?

tihi
tihi  •  07 Decembrie 2016, 15:43

László Krisztina este doar viitorul!!!Echipa de handbal trebuie sa treaca la schimbari majore,investind in jucatoarele tinere,pregatind pentru urmatoarele confruntari europene,mondiale si olimpice.Din fericire avem foarte multe jucatoare tinere in tara!!!Neagu si compania trebuie sa dea stafeta altora:::

Vezi toate comentariile (3)
Comentează