SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-UNGARIA, ORA 19:30, TVR 2 ȘI TVR HD, GSP.RO

Corespondență din Suedia » Cristina Neagu înainte de meciul cu Ungaria: ”Cu atitudine, putem bate pe oricine!”

Cristina Neagu a jucat două ore și patruzeci de minute la CE // FOTO Marius Ionescu (Helsingborg)
Cristina Neagu a jucat două ore și patruzeci de minute la CE // FOTO Marius Ionescu (Helsingborg)

Articol de - Publicat duminica, 11 decembrie 2016 00:00

Cristina Neagu spune că echipa Ungariei se înşală crezând că România va arăta la fel ca în meciul de la Trofeul Carpaţi.

- Cristina, trei meciuri, trei victorii și România ar fi în semifinale, nu? Astea sunt calculele simple!
- Cel mai important e că suntem la mâna noastră. Cu trei victorii suntem 100% în semifinale și nu mai așteptăm alte rezultate. Însă e mult până departe, deocamdată ne gândim doar la Ungaria.

- La ce te gândești când spunem un meci cu Ungaria?
- Dacă spunem Ungaria, știm foarte bine la ce ne gândim. Eu nu mă gândesc însă la rivalitatea dintre cele două țări, mă gândesc doar că avem nevoie de puncte, că suntem într-o situație mult mai favorabilă decât ele. Ele nu au nimic de pierdut și cu trei victorii, ceea ce mi se pare totuși imposibil, cred că nu ar ajunge în semifinale. Noi încercăm să obținem cele două puncte și să rămânem în cărți pentru semifinale. Dacă ar fi să luăm calculele hârtiei, echipele din Main Round nu se compară cu formațiile din grupă, ar fi meciuri mai ușoare. Dar nu gândim așa, trebuie să jucăm la fel de bine cum am făcut-o până acum.

"Sunt multe lucruri de corectat"

- Mai poate crește echipa față de meciurile de până acum?
- Eu cred că da. De exemplu, am făcut două meciuri bune în apărare, primele două, cu Norvegia și Rusia. Ieri, apărarea nu a fost la cel mai înalt nivel, am primit mai multe goluri de la o echipă cu un atac mai slab, practic. Cu siguranță e loc să îmbunătățim jocul atât în apărarea, dar mai ales în atac. Sunt multe lucruri de corectat, dar contează atitudinea, să arătăm aceeași dorință pe teren, să dăm dovadă de caracter și atunci victoriile vor veni.

- Ungaria ne-a învins la Trofeul Carpați. Cât contează acel meci?
- Nu știu cum privesc ele acel meci, noi nu am jucat atunci cu toată echipa, veneam după o perioadă scurtă de pregătire, nivelul de acum e mult mai ridicat. Dacă ele cred că meciurile se compară între ele, e treaba lor, se înșală. Nu-mi pasă ce-și doresc ele, eu mă concentrez pe echipa mea și știu că toate suntem gata să obținem două puncte.

- Jocul României pare în creştere. La fel și al tău. Fizic eşti bine după toate problemele din ultimul timp?
- Mi-am crescut nivelul jocului, dar cu cât înaintăm în competiție se acumulează și oboseala, am nevoie de mai mult timp pentru recuperare, e deci o armă cu două tăișuri. Eu sper din tot sufletul să mai pot ridica nivelul, eu am nevoie, echipa de asemenea. Important e ca noi să jucăm împreună, să fim unite. Pentru că degeaba joacă una-două, dacă echipa nu le ajută.

"Mă bucur că echipa arată așa de bine"

- Dacă toate lucrurile merg cum ne dorim, avem parte de o finală cu Danemarca în ultimul meci?
- E adevărat. Făcând mai multe calcule, meciul acela e cel mai important. Cred că dacă vom obţine până atunci două victorii, vom avem un moral ridicat în fața lor. Și așa, în ultimii ani, în toate meciurile importante le-am bătut. E mult însă până acolo, trebuie să ne concentrăm pe ce avem de făcut și să ne gândim deocamdată la Ungaria.

- Cehia e o mare necunoscută?
- Nu e o necunoscută. Am jucat împotriva ei anul trecut, înainte de Mondiale. Poate e o surpriză, dar dacă mă gândesc bine cu ce echipă a venit Muntenegru la Europene, o echipă foarte tânără, nu mai e la fel. În toate grupele au fost până acum surprize, rezultate nebune. Atâta vreme cât vom arăta spirit de luptă, putem învinge pe oricine.

- Ce s-a schimbat fața de Jocurile Olimpice? E altă atitudine în teren parcă!
- Dezamăgirea a fost foarte mare. Atitudinea a fost la fel la Campionatul Mondial, la calificările pentru Olimpiadă. La Rio au fost mai mulți factori care au dus la acel eșec și nu mai e cazul să vorbim acum. Noi am venit la Europene cu speranța că vom putea trece de grupă, acesta a fost obiectivul. Am început să jucăm, avem atitudine, sperăm la mai mult. Mă bucur că echipa arată așa de bine, surprinzător pentru mulți. Important e că noi ne simțim bine, jucăm bine și sper să rămânem așa în continuare.

"Noi am venit la Europene cu speranța că vom putea trece de grupă, acesta a fost obiectivul. Am început să jucăm, avem atitudine, sperăm la mai mult"
"Important e ca noi să jucăm împreună, să fim unite. Pentru că degeaba joacă una-două, dacă echipa nu le ajută"
Cristina Neagu

2ore și 40 de minute a jucat Cristina în cele trei partide, cel mai mult timp petrecut pe teren din cele 16 jucătoare din lotul României

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  11 Decembrie 2016, 14:09

am mers la turnee unde ne si vedeam cu o medalie...si pauza,acum am mers cu gandul sa trecem de grupe..si fetele au depasit orice asteptari si cristina stie...ca putem prinde o semifinala

Vezi toate comentariile (1)
Comentează