SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-RUSIA 22-17 (11-9)

Corespondență din Suedia » Eliza Buceschi a fost fenomenală cu Rusia: "Am crezut în victorie și am obținut-o!"

foto: Marius Ionescu
foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat joi, 08 decembrie 2016 00:00

Eliza Buceschi a fost aseară una dintre cele mai bune jucătoare ale României. A fost jucătoarea extraordinară de la Mondialul din 2015.

Nu a trecut printr-o perioadă prea fericită în ultimul timp. Lipsa jocurilor la echipa de club și-au spus cuvântul și Eliza și-a pierdut parcă elanul și încrederea. Aseară, centrul României ne-a reamintit de jucătoarea fenomenală care ajuta echipa, acum un an, să urce pe podiumul mondial în Danemarca.

- Eliza, felicitări, după 20 de ani am bătut Rusia! Care e sentimentul?
- Nu știam că nu le-am mai bătut de 20 de ani. E un sentiment de bucurie, am avut în față campioana olimpică, o echipă foarte puternică. Știam asta și de aceea ne-am motivat și montat foarte bine.

- Au fost două reprize opuse pentru tine.
- Da. Am jucat slab în prima repriză, dar fetele m-au încurajat la pauză, mi-au spus că au încredere în mine. Și în partea a doua jocul mi-a mers mult mai bine. Poate ar trebui să vin mai repede eu la sală, să joc singură 30 de minute. Glumesc. Mă bucur că ușor-ușor îmi recapăt încrederea, pentru că e greu să nu joci. Am fost și un pic bolnavă în ultimele două zile.

- Cu ce le-ați surprins pe rusoaice?
- Cred că prin felul în care am luptat. Apărarea a fost incredibilă, iar în spate am avut un portar în zi mare. Dar România a avut întotdeauna portari buni!

- Nu suntem calificați. Urmează partida cu Croația.
- Știm că nu suntem calificate și vom trata jocul ca atare. Campionatul e lung, dificil, e doar începutul. Au fost multe surprize până acum și trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ!

"Victorie pentru tata!"

Oana Manea a terminat cu ochii în lacrimi partida cu Rusia. Pivotul României a luptat extraordinar în faza de apărare, a marcat o dată și a contribuit din plin la victoria "tricolorelor". Și-a dorit să fie învingătoare aseară pentru că s-a gândit la tatăl său.

Fostul antrenor al Sportului Studențesc, decedat în 2011, și-ar fi aniversat ieri ziua de naștere. "El e omul căruia îi datorez totul. El m-a dus la handbal, el mi-a insuflat dragostea pentru sport. Lui îi dedic această victorie. M-a ajutat de acolo, de Sus, din ceruri", a spus Oana.

1. Norvegia 2 2 0 0 57 37 4 P
2. România 2 1 0 1 43 40 2 P
3. Rusia 2 1 0 1 49 48 2 P
4. Croația 2 0 0 2 42 66 0 P

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  08 Decembrie 2016, 09:10

Sunteti incantatoare tot timpul dar cand castigati sunteti fenomenale !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează