SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - DANEMARCA 17-21

Corespondență din Suedia » Martin Ambros explică ce nu a funcționat cu Danemarca: ”Ne-au fost superioare la nivel fizic!”

Ambros Martin strigând indicații de pe margine
Ambros Martin strigând indicații de pe margine

Articol de - Publicat joi, 15 decembrie 2016 00:00

Ambros Martin a vorbit despre ce nu a funcționat în meciul de ieri cu Danemarca, dar și despre ce e de făcut pe mai departe.

- Ambros, ce sentimente te încearcă acum după finalul meciului, ești dezamăgit?
- Nu unele plăcute, când pierzi și când crezi că jucătoarele luptă mult în timpul meciului, nu numai contra Danemarcei, contra scorului, contra unei evoluții bune a portarului advers, cu apărarea lor. Fetele au luptat, nu am ce să reproșez din acest punct de vedere. Și când vezi că tot încerci, încerci și nu iese nimic, e normal să nu ai sentimente plăcute.

- Cristina Neagu a spus la un moment dat nu mai poate așa. Ce înseamnă când Cristina Neagu spune așa ceva?
- Trebuie să o întrebați pe ea. Dar cred că cineva care a câștigat meciuri și ca lider probabil nu e mulțumită de evoluția ei.

- Crezi că lipsa de energie le-a ajutat pe adversare?
- Nu am avut energie, poate echipa s-a simțit obosită, dar în acest tip de meci, care decidea calificarea în semifinale, sentimentul trebuie să fie plăcut, indiferent de cât de obosit te simți.  Problema e că nu am avut forță și în situațiile de unu la unu am fost clar depășite. Din punct de vedere fizic, la acest aspect, a fost o mare diferență. Doar din talent nu se poate, am avut multe șanse să înscriem, situații clare și nu am reușit. Trebuie să lucrăm mai mult la aspectul fizic. Asta am învățat din meciurile cu Norvegia și Danemarca, ele sunt superioare din punct de vedere al fizicului. Pe măsură ce turneul avansează, partea fizică e mult mai importantă decât talentul.

- Și ce e de făcut?
- Aici trebuie să lucrăm la nivel de cluburi în România. La un turneu final nu e timp de așa ceva. Când pierzi, te gândești la la situațiile clare pe care le-ai avut, cele de unu la unu cu portarul sau cele în care am fost cu un om în plus, iar când miza e o semifinală, trebuie să fii aproape perfect, dacă nu, atunci te vei gândi la ocaziile ratate.

"Trebuie să muncim mai mult"

- Când am avut om în plus nu am reușit să atacăm poarta, asta înseamnă că fetele erau obosite, nu din cauza turneului, ci a pregătirii?
- E nevoie de mai mult timp împreună, nu avem decât două săptămâni împreună, jucătoarele se cunosc foarte bine, dar când există presiune și nu e prea mult aer, deciziile numai sunt la fel, nu vezi jocul la fel.

- E o problemă pentru România că nu are un inter dreapta?
- Nu, nu avem o problemă. Trebuie să muncim mai mult, trebuie să credem în jucătoare, în victorie, în viitorul lor. Nu e nicio problemă și dacă e, eu sunt aici să vin cu soluții

- Ești mulțumit per ansamblu?
- Nu sunt mulțumit pentru că jucătoarele și-au dorit mult această victorie. Am simțit asta la hotel, în vestiar, și-au dorit până în ultimul moment, dar în meciuri de acest gen, când ești condus e greu să revii și trebuie să joci aproape perfect ca să ajungi cea mai bună echipă.

- Mulțumim!
- Mulțumesc și eu. Mai avem un meci pe care trebuie să-l pregătim.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
mirciulake
mirciulake  •  15 Decembrie 2016, 16:12

"Cel mai important lucru la Jocurile Olimpice nu este sa castigi, ci sa participi, asa cum in viata nu conteaza triumful, ci lupta. Esential nu e sa cuceresti, ci sa lupti bine". (Pierre De Coubertin)

mirciulake
mirciulake  •  15 Decembrie 2016, 15:59

Fetelor, noi va iubim oricum! Iar pentru mine sunteti cele mai bune!

luka22
luka22  •  15 Decembrie 2016, 12:36
Postat de rdanutz pe 15 Decembrie 2016, 09:21

Din pacate NU avem inter-dreapta, iar o echipa ce doreste sa ajunga pe podium TREBUIE sa fie completa. De pe inter dreapta NU am aruncat NICIODATA in utlimele 2 meciuri, iar in primul meci am sutat de vreo 2-3 ori. Nu e in regula! Una peste alta, Romania s-a prezentat foarte bine la acest European si fetele merita felicitate, inclusiv interul dreapta! La acest moment, ATAT se poate! Hai Romania! Hai fetele!

Inter dreapta mai e ceva acolo, chiar daca slab, dar extremele ne lipsesc complet. Cum se aparau danezele le-au lasat complet libere dar n-am reusit sa ducem jocul pe ele... sau poate ca am incercat la inceput cand au ratat tot. oricum, cu tactica sinucigasa a danemarcei in aparare, focul pe neagu si pivot, daca interul dreapta si extremele mergeau le bateam clar.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează