SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORONA BRAȘOV - CSM BUCUREȘTI, SÂMBĂTĂ, 12:00, DIGI, TELEKOM

Corona Brașov a pus gând gând rău CSM-ului » Peripeții pentru campioana României: 16 ore pe drum și antrenament anulat

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat vineri, 13 octombrie 2017 13:24

Meciul de sâmbătă, ora 12:00, transmis în direct de TV DigiSort și TV Telekom Sport, dintre Corona Brașov și CSM București, reprezintă pentru ardelence confruntarea sezonului. 

Corona Brașov, echipa lui Costică Buceschi, are maximum de puncte după patru etape. Tehnicianul Brașovului a învins anul trecut CSM-ul, cu Brăila.

Brașovencele speră să poată să facă față echipei bucureștene, aflată într-o formă extraordinară, cu un start de sezon fulminant. Campioana României a câștigat la peste 8 goluri diferență toate întâlnirile de până acum. Krim Ljubljana, campioana Sloveniei, a pierdut la București 18-30, iar cea a Poloniei, Vistal Gdynia, a fost învinsă miercuri, pe teren propriu, cu 34-23. 

Unirea Slobozia s-a ținut cel mai bine de campioană, în primul meci oficial al sezonului, 29-37. Într-un singur joc din cele 6 de până acum, CSM nu a ajuns la borna 30 de goluri marcate, la Cisnădie, 27-18 cu Măgura, în etapa a 3-a a Ligii Naționale.

"Pornim cu șansa a doua, dar nu avem presiunea rezultatului. Venim după patru victorii, iar evoluția de la Zalău, din ultima etapă, ne dă speranțe că vom face un joc bun și cu CSM", a declarat Costică Buceschi, antrenorul Coronei. 

Brăila, ultima redută necucerită

"Anul trecut am câștigat cu Dunărea Brăila meciul cu CSM București, dar altele erau datele problemei. CSM nu avea un lot atât de valoros ca acum, era un alt antrenor, au venit la meci în ziua partidei, deconcentrate. Noi am jucat cu ambiție și le-am bătut", a subliniat tehnicianul.

Brașovul spune că nu va acorda o atenție specială Cristinei Neagu. "Cristina joacă la un nivel incredibil. Am avut șansa să lucrez cu ea. Dar pe lângă ea mai sunt 7-8 jucătoare de același nivel. Îi acorzi un tratament special lui Neagu? Iese în evidență Gullden, și așa mai departe. Au încercat și alte echipe, dar e greu să reușești", consideră Costică Buceschi.

Corona spune că singura șansă de a se ține aproape de CSM este apărarea. "Ne luptăm, ne batem pentru orice minge. Acest meci e ca un test pentru noi pentru a vedea la ce nivel suntem cu adevărat!", a punctat și interul dreapta Laura Popa. 

"Cred că ne-am putea impune, dar va fi extraordinar de greu. Cel mai important pentru mine e să ne ridicăm la valoarea adversarului. CSM are un stil nordic, se bazează pe apărare, contraatac, iar Helle Thomsen nu e o antrenoare care lasă lucrurile la voia întâmplării" Costică Buceschi, antrenor Corona Brașov

Rezultatele din acest sezon pentru cele două adversare

CORONA BRAȘOV

23-22 HCM Rm. Vâlcea (a)
25-22 CSM Slatina (d)
30-23 U. Cluj (a)
20-16 HC Zalău (d)

CSM BUCUREȘTI

37-29 Unirea Slobozia (d)
32-19 CSM Roman (a)
27-18 Măgura Cisnădie (d)
31-18 Rapid București (a)
30-18 Krim Ljubljana (a)
34-23 Vistal Gdynia (d)

16 ore pe drum, antrenament anulat

CSM București a avut peripeții mari pe drumul de întoarcere din Polonia. Handbalistele de la CSM București au ajuns în România cu 9 ore întârziere și au trebuit să aștepte mai bine de 10 ore prin aeroporturile din Gdansk și Varșovia. 

"Nu știu ce s-a întâmplat, dar zborul nostru din Gdansk, programat la ora 12, spre Varșovia, a fost amânat de mai multe ori. Am plecat la 15:20 și astfel am pierdut legătura spre București. Cursa noastră plecase deja la ora 14:30. Au încercat să ne replanifice, dar fiind un grup mare, de 25 de persoane, nu au găsit locuri. Abia la ora 22:40 am decolat din Varșovia și am ajuns la București după ora unu noaptea", a declarat Nicolae Luca, team managerul campioanei României. 

Antrenoarea Helle Thomsen a anulat astfe antrenamentul de vineri dimineață al fetelor, programând o mișcare vineri seara, la Brașov, după ce echipa va ajunge acolo. "Se simte oboseala, sunt ore de așteptare pe aeroporturi care nu plac nimănui, dar nu am avut ce face. Sper să fim fresh la ora jocului cu Brașovul", a declarat Oana Manea, pivotul CSM-ului. 

Sezonul trecut, CSM a câștigat la Brașov cu 36-26, dar echipa ardeleană s-a întărit considerabil acum, avându-le în echipă pe Eliza Buceschi, Adina Bloj, Timea Tătar, Bianca Tiron, Laura Popa sau Cynthia Tomescu. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează