HANDBAL  ·  CUPA EHF

Corona Brașov, calificare tremurândă în grupele Cupei EHF

Articol de — Duminica, 17 Noiembrie 2019, 21:15

România va avea două echipe în grupele Cupei EHF. Corona a eliminat Gloria Bistrița, iar Măgura Cisnădie a scos din competiție campioana Spaniei, Rocasa Gran Canaria.

Corona Brașov - Gloria Bistrița 22-24 (în tur 27-25) 

Duelul românesc din turul 3 al Cuperi EHF a fost tranșat de Corona, dar Bistrița a „murit" frumos și a crezut în calificare 

Gloria Bistrița a fost la un pas să revină după înfrângerea suferită acum o săptămână pe teren propriu, 25-27. Echipa lui Horațiu Pașca a fost cea care a dictat ritmul în Sala Sporturilor din Brașov, dar a avut ghinion pe final. Totul s-a decis în ultimele 5 minute. La 23-21, Gloria a ratat patru situații incredibile, față în față cu portarul Viktoria Timoșenkova. Portarul ucrainean a fost MVP-ul meciului, exasperându-le pe bistrițence cu paradele sale.  

Diana Șamanț, pivotul Gloriei, a marcat în minutul 57 pentru 24-21, o diferență care ducea Bistrița în grupele Cupei EHF. Numai că meciul nu era terminat. Eliza Buceschi a scos imediat o aruncare de la 7 metri și tot ea a marcat. La 24-22, calificarea trecuse în partea brașoveană. 

Gloria a mai avut o șansă pe final, în inferioritate numerică, să meargă în primăvara europeană, dar aceeași Timoșenkova a intervenit încă o dată salvator. 

„Meci de nivel internațional. Este cea mai amară victorie din viața mea, însă sunt foarte mândru de fetele mele și de felul cum au evoluat azi. Cu mai multă atenție, un pic de noroc, lucrurile stăteau altfel. Cred că azi am fost peste Brașov, iar acest lucru mă bucură, pentru că Brașovul este una dintre echipele cele mai bune din campionatul României. Îi doresc mult succes în Cupa EHF" 
Horațiu Pașca, antrenor Gloria 

„Știam că o să fie un joc foarte greu, din păcate emoțiile au depășit nivelul normal de până acum. Echipa tânără, să treci un astfel de prag nu este ușor. Multe fete sunt nemulțumite că nu joacă, eu mi-aș dori să fie nemulțumite pentru ceea ce fac pe teren. Să dea Dumnezeu să se mai coacă și ușor-ușor echipa să arate altfel. Nu ne grăbește nimeni, nu poți da într-o singură fază două goluri. Sunt trist pentru că nu am câștigat, dar bucuros pentru calificare și pentru asta le felicit pe fete!" 
Ion Crăciu, antrenor Corona 

Corona Brașov 22 
Buceschi 5, Laslo 4, Bazaliu 3, Tîrcă 3, Neagu 2, Ciuciulete 2,  Bucur 1, Gomes 1, Pavicevic 1. Antrenor: Ion Crăciun 

Gloria Bistrița 24 
Pristaviță 6, Ilina 4, Costa 3, Ardean 2, Szabo 2, Dincă 2, Tetean 2, Bloj 1, Rațiu 1, Șamanț 1. Antrenor: Horațiu Pașca 

Vezi și:

VIDEO Bucuria jucătoarelor de la final » Măgura Cisnădie s-a calificat în grupele Cupei EHF, dar a trăit periculos finalul meciului câștigat cu Gran Canaria”Să fim lăsați în pace! Așa e la război!” Nu, nu e așa, domnule Streinu-Cercel

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:00 MotoGP Classics, Premieră

Marele Premiu al Africii de Sud

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Premieră

Inside Serie A

Digi 3
Program TV complet

Liga 1