SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORONA BRAȘOV - CSM BUCUREȘTI 30-30

CORONA BRAȘOV - CSM BUCUREȘTI 30-30 // Selecționerul Tomas Ryde: „Laslo și Neagu au fost fantastice!”

Articol de - Publicat joi, 07 noiembrie 2019 14:26

Selecționerul Tomas Ryde a fost la Brașov ca să urmărească dispute dintre Corona și CSM București încheiat 30-30. Suedezul a rămas surprins de evoluția unor jucătoare înainte de Campionatul Mondial de handbal feminin, care începe la finalul lunii noiembrie, în Japonia! 

Corona Brașov și CSM București au făcut un meci senzațional miercuri seara, în Sala „Dumitru Popescu Colibași”. Ardelencele s-au luat la trânt cu mult mai galonatele lor adversare, tinerele jucătoare de sub Tâmpa nefiind deloc impresionate de numele bucureștencelor.

Corona a condus în permanență, a arătat o atitudine de mare echipă, dar lipsa de experiență le-a costat pe final. Deși Corona a condus și la 6 goluri diferență, pe final au obținut doar un punct. 

Cristina Neagu a marcat 9 goluri, în timp ce Cristina Laslo, 10! 

Suedezul Tomas Ryde, selecționerul României, a fost la meci și s-a arătat entuziasmat de nivelul calitativ al partidei, dar și de prestația anumitor jucătoare. 

„E bine să vedem astfel de meciuri în campionatul României. Multe jucătoare românce au arătat lucruri extraordinare. Cristina Laslo și Cristina Neagu au fost fantastice. Am fost surprins de faptul că Neagu a jucat atât de mult. Mă așteptam la vreo 20 de minute, dar a fost pe teren aproape 50. Eliza Buceshi a făcut și ea multe lucruri bune, Sorina Târcă și Bianca Bazaliu, la fel. Remarc și colaborarea dintre Cristina Neagu și Crina Pintea. E bine pentru echipa națională”, a declarat Ryde pentru portalul mytex.ro.  

„Sunt mai puternice decât noi!” 

Ryde a combinat utilul cu plăcutul. A mers la Brașov cu câteva zile înainte de meci și a vizitat diferite obiective turistice de pe Valea Prahovei. A rămas încântat de locurile văzute. 

După partida de miercuri, Ryde a vorbit tot la mytex.ro și despre Campionatul Mondial din Japonia, care debutează pe 30 noiembrie, România urmând să aibă ca adversară Spania. 

„Trebuie să ne pregătim pentru această competiție. Toate meciurile vor conta, cele din grupă, apoi cele din Main Round. Sper că fetele vor fi în cea mai bună formă. Este greu să ne gândim la calificarea directă la Jocurile Olimpice după Campionatul Mondial. Ar trebui să câștigăm competiția. Suntem departe de Franța sau de Rusia în acest moment. Sunt mult mai puternice decât noi. Franța este incredibilă. Are 24 de jucătoare la un nivel excelent. Vom avea 14 zile împreună, în care trebuie să pregătim turneul final. 

Totuși, indiferent de adversar, eu îmi doresc să câștig. Vom da totul. Oamenii din România iubesc această echipă națională. Sper să le fecem o surpriză de Sărbători. De acum știm că Cristina Neagu este 100% și ne putem face strategia”, a punctat Ryde. 

România debutează la Campionatul Mondial împotriva Spaniei, pe 30 noiembrie, la Kumamoto.

VEZI ȘI:

CORONA BRAȘOV - CSM BUCUREȘTI 30-30 // FOTO „Tigroaicele” au ratat ocazia de a urca pe podium

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează