SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS. Gest superb: și-au scos la licitație colecția de tricouri pentru a dona bani spitalelor

Doi fani și-au scos la bătaie colecția de tricouri pentru a dona bani spitalelor
Doi fani și-au scos la bătaie colecția de tricouri pentru a dona bani spitalelor

Articol de GSP - Publicat marti, 14 aprilie 2020 10:12

Doi brașoveni, fani ai handbalului, au decis să îi sprijine pe cei care se află „în prima linie” în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, lansând una din numeroasele campanii de strângere de fonduri care au loc în această perioadă. 

Mihai și Roby au găsit o metodă la care nu se așteptau să recurgă în urmă ce ceva vreme, însă au decis că solidaritatea este necesară în astfel de momente. Cei doi și-au donat întreaga colecție de tricouri adunate în ani de zile de la handbaliști și handbaliste care evoluează sau au evoluat în Liga Florilor și Liga Zimbrilor și nu numai. 

„Am vrut să ajutăm cumva, să oferim un mic ajutor, cât de mic ar fi, pentru cei «cu mâinile goale, dar cu sufletele pline». Am vrut să pun mâna pe ceva, să ajut într-un fel și trebuie să recunsoc că am fost inspirat de campania celor de la Suceava”, spune Mihai, inițiator al acțiunii. 

Mihai și Roby aveau 23 de tricouri primite de la sportivi dragi lor, pe care le-au scos la licitație, pe pagina lor de Facebook, „Handbal din tribună”. 

„Ne-am despărțit cu greu de ele. Acum le pregătim pentru a le trimite câștigătorilor. Ne luăm cu greu «rămas bun» de la ele, dar suntem bucuroși că putem astfel ajuta. Le mulțumim celor care le-au câștigat, le dorim să se bucure de tricouri. Suntem bucuroși că s-au găsit câștigători pentru toate cele 23. Le mulțumim handbaliștilor care ni le-au dăruit”, a explicat Mihai.

 „Sper să iau cea mai bună decizie pentru destinația banilor!” 

Cei doi vor decide în curând ce fac cu banii strânși, o sumă la care nu se așteptau. „Încă stăm și «rumegăm». 

S-a strâns o sumă frumuică, neașteptat de bine pot spune. Spre exemplu, am discutat cu cineva de la Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie «Dr. I. A. Sbarcea» și mi-a transmis că acolo ar fi nevoie de destule lucrui, la Secția de Prematuri.

 E o decizie grea, dar vreau să o iau cât mai repede și cât mai bine. Vreau să iau materialele necesare, ce pot și ce găsesc. Nu a fost chiar ușor să urnesc lucrurile, să le gândesc, se rezolv această licitație, dar acum sunt bucuros. Mi-ar fi plăcut să se alăture și alți oameni, Brașovul are destule persoane potente financiar și poate era un moment bun pentru fapte bune.

Dar, cu Dumnezeu înainte, am intrat în Săptămâna Patimilor și sper să iau decizia cea mai corectă pentru destinația bănuților strânși”, a încheiat suporterul. 

Modelul Suceava

 Nu mai puţin de 89 de articole sportive au fost licitate în cadrul campaniei „Uniţi contra coronavirusului”, organizată în perioada 2-10 aprilie pe pagina de Facebook a echipei masculină de handbal CSU Suceava (Divizia A). 

Cele mai mult s-a licitat pentru mănuşile luptătorului Ionuţ Atodiresei (3.000 lei), între numele celebre ale căror articole au fost licitate numărându-se Yulyia Dumanska, Nikola Karabatic, Cristina Neagu, Nicolae Dică, Ianis Hagi, Mirel Rădoi, Alexandru Csepreghi, Cătălin Moroşanu, Crina Pintea, George Buricea, Valentin Ghionea, Mihaela Tivadar, Valentina Ardean Elisei, Ciprian Marica sau Lucian Sânmărtean. 

Sorina Tîrcă, Carmen Cartaș și Denisa Dedu s-au vândut cel mai bine la Brașov.

 Cea mai mare sumă obținută pentru un tricou a fost 480 de lei, atât cât a plătit un român originar din Orașul Victoria, stabilit în prezent în Germania, pentru echipamentul de la Corona Brașov al tinerei Sorina Tîrcă. 

Tot pentru un tricou al Coronei, cel al fostului inter Carmen Cartaș (în prezent antrenoare la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe), s-a plătit 450 lei, în timp ce pentru tricoul de națională al Denisei Dedu (și ea fostă jucătoare a Coronei, în prezent la CSM București), licitația a ajuns la 416 lei.

Au contribuit din plin la succesul acțiunii tricouri purtate de:

  • Ada Moldovan (Măgura Cisnădie)
  • Vitaly Komogorov (Dinamo București) 
  • Florin Acatrinei (tricou de la Dinamo București - joacă în prezent la CSM Vaslui) 
  • Florina Chintoan (Universitatea Cluj)
  • Nicoleta Dincă (Corona Brașov - joacă în prezent la Gloria Bistrița) 
  • Nicoleta Tudor (Corona Brașov - joacă în prezent la SCM Craiova) 
  • Camelia Hotea (două tricouri de la Corona Brașov - joacă în prezent la Minaur Baia Mare) 
  • Larisa Tămaș (Corona Brașov - joacă în prezent la Minaur Baia Mare) 
  • Ivona Pavicevic (două tricouri de la Buducnost Podgorica)
  •  Sabine Englert (Hypo Viena, Austria – joacă în prezent la Ikast, Danemarca) 
  • Bianca Tiron (un tricou de la Corona Brașov și un tricou de la Dunărea Brăila, echipă pentru care evoluează în prezent) 
  • Eliza Buceschi (Corona Brașov)
  • Andreea Chiricuță (Corona Brașov, joacă în prezent la Rapid București) 
  • Elena Șerban (tricou de la echipa națională – joacă la Dunărea Brăila) 
  • Ana Lopătaru (Corona Brașov) 
  • Teodora Bloj (Corona Brașov - joacă în prezent la Gloria Bistrița) 
  • Ana Berbece (Corona Brașov – în prezent retrasă din handbal)

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește și alte știri despre coronavirus:

Mircea Sandu, interviu exploziv de la Nisa, din izolare: „Statul a acceptat să nenorocească judeţe, apoi i-a trimis pe cei din diaspora înapoi” + „Se va termina cu finanțarea locală către fotbal”

 

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează