SPORTURI  »  HANDBAL  »  OPINIE

OPINIE Mulțumim, Cristina Neagu!

Cristina Neagu
Cristina Neagu

Articol de - Publicat miercuri, 13 decembrie 2023 20:59 / Actualizat joi, 14 decembrie 2023 09:39

Cristina Neagu a hotărât, la 35 de ani, să se retragă din echipa națională, după ce România s-a clasat pe locul 12 la Campionatul Mondial și a ratat calificarea la turneele preolimpice din aprilie 2024

Mulțumim, Cristina Neagu, pentru că ai ales handbalul, în detrimentul fotbalului! Cu talentul tău divin, probabil chiar ai fi fost „Messi” din fotbalul feminin.

Mulțumim, Cristina Neagu, pentru cele 224 de partide jucate la națională, pentru care ai marcat 975 de goluri!

Mulțumim, Cristina Neagu, pentru medalia de bronz de la Campionatul European din 2010! Să nu le uităm pe colegele tale: Talida Tolnai, Valentina Ardean Elisei, Adina Meiroșu, Aurelia Brădeanu, Ionela Gâlcă, Oana Manea, Melinda Geiger, Ada Nechita, Cristina Vărzaru, Roxana Gatzel, Oana Șoit, Florina Chintoan, Ada Moldovan, Magdalena Paraschiv, Mihaela Smedescu, Mihaela Tivadar și Paula Ungureanu.

Jocurile Olimpice de la Rio și zilele libere

Mulțumim, Cristina Neagu pentru că la ediția din 2015 de la Trofeul Carpați, care s-a desfășurat la Cluj-Napoca, ți-ai dat afară colega de cameră, care și-a găsit bagajul pe hol. (surse: colege de la lot)

Mulțumim, Cristina Neagu, pentru că înaintea plecării la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 l-ați convins pe selecționer să vă dea 3-4 zile libere. Specialiștii au spus că ați ieșit din ritm și, pentru că s-a plecat târziu în Brazilia, România nu a avut timp să se acomodeze cu fusul orar și cu clima, iar naționala a pierdut meciul de debut cu Angola, 19-23. România s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe, obținând două victorii și pierzând alte 3 partide.

Mulțumim, Cristina Neagu, pentru atmosfera glacială de la naționala de handbal din timpul Jocurilor Olimpice de la Rio 2016. (surse: colege de la lot)

Mulțumim Cristina Neagu, pentru medalia de bronz de la Campionatul Mondial din 2015! Să nu le uităm pe colegele tale: Valentina Ardean Elisei, Aurelia Brădeanu, Oana Manea, Eliza Buceschi, Laura Chiper, Florina Chintoan, Luciana Marin, Ionica Munteanu, Ada Nechita, Gabriela Perianu, Crina Pintea, Paula Ungureanu, Gabriela Szucs, Patricia Vizitiu, Ana Maria Tănasie.

Mulțumim, Cristina Neagu!
Bucurie CM 2015 Foto Gazeta Sporturilor

Medaliile sperate, dar neatinse

Mulțumim, Cristina Neagu, pentru că după retragerea marilor jucătoare de la lotul național cu care ai avut șansa să joci în echipă (Ungureanu, Tolnai, Tamaș, Elisei, Farcău, Curea, Gâlcă, Manea, Brădeanu, Amariei, Tivadar, Chintoan, Meiroșu, Szucs, Gatzel, Vărzaru, Nechita) România nu a mai cucerit nicio medalie la turneele finale și nu s-a mai calificat la Jocurile Olimpice.

Mulțumim Cristina Neagu, pentru că la Campionatul Mondial din 2021 te-ai odihnit și România s-a clasat pe locul 13.

Mulțumim, Cristina Neagu, pentru că în ultima perioadă ai acordat interviuri doar alături de partenerii tăi din lumea bancară și a energizantelor.

Mesajul, postul și morala

Mulțumim, Cristina Neagu, pentru mesajul postat pe rețelele de socializare după înfrângerea României cu Danemarca, 23-39, de la CM 2023: „Ce nu trebuie să mâncăm în post, părinte? Să nu ne mâncăm între noi, fiule!”.

O pildă superbă din partea lui Neagu, care a avut noroc și nu s-a „înecat” în carieră cu Andrea Penezic, Isabella Gulden, Andrea Lekic, Eduarda Amorim, Kalidiatou Niakate, Cristina Zamfir, Gabriela Perianu, Bianca Bazaliu sau Sorina Grozav.

Mulțumim, Cristina Neagu, pentru că „mănânci” din banii bucureștenilor, chiar și în perioada postului. Cetățenii sunt darnici, au contribuit cu peste 1.200.000 de euro între 2017-2023.

Mulțumim, Cristina Neagu, că la propunerea Filateliei Române ai refuzat să apară un timbru cu tine deoarece nu erai plătită pentru acest lucru. (surse din cadrul FRH și Romfilatelia)

Interzis la microfon

Mulțumim, Cristina Neagu, că la unele interviuri ai cerut înainte întrebările, precum politicienii care nu au curajul să înfrunte realitatea.

Mulțumim, Cristina Neagu, că la Campionatul Mondial recent încheiat, după partida cu Germania, ai vorbit doar cu televiziunea daneză, iar colegilor din presa română le-ai arătat spatele. Cei care au fost de față s-au gândit că ai refuzat interviul deoarece nu aveai la tine căciulița cu taurul fioros și la zona mixtă era curent.

Mulțumim, Cristina Neagu, pentru că datorită ție am înțeles mai bine și apreciem mai mult sintagma „Marii campioni sunt și mari caractere”: Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin, Ștefan Birtalan, Laura Badea, ca să amintim doar câteva nume.

Mulțumim, Cristina Neagu, pentru că ne-ai demonstrat în ultimii 10-12 ani cum un sport de echipă se poate transforma în sport individual, iar șase handbaliste „să care pianul” pentru a șaptea.

Mulțumim, Cristina Neagu, și acum, pentru că te-ai retras de la națională, așteptăm să-ți îndeplinești dorința care datează din 2017, de când te-ai întors în România și ai semnat cu CSM București: câștigarea Ligii Campionilor cu o echipă românească.

Mulțumim, Cristina Neagu!
Neagu nervoasă într-un meci din Liga Campionilor

Foarte important să nu uiți: să nu te „îneci” cu Grace Zaadi, Laura Flippes, Laura Glauser sau Vilde Ingstad! Medaliile lor atârnă greu!

Mulțumim, Cristina Neagu!

Citește și: 

Cristina Neagu a postat pe Facebook un mesaj de adio: „Drumul cu naționala s-a încheiat aici, dar călătoria mea continuă”
NEAGU S-A RETRAS
Cristina Neagu a postat pe Facebook un mesaj de adio: „Drumul cu naționala s-a încheiat aici, dar călătoria mea continuă”
Cristina Neagu, cariera în cifre la echipa națională » Care este meciul istoric al României în care a rupt plasa la Mondial
STATISTICĂ
Cristina Neagu, cariera în cifre la echipa națională » Care este meciul istoric al României în care a rupt plasa la Mondial

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (128)
IonelBarbu
IonelBarbu  •  21 Decembrie 2023, 08:52

Multumim, Cristina Neagu, pentru că unii români merg pe banii lor la meciurile naționalei, iar voi inainte de meci vă adunați si una dintre voi intreaba , Pentru cine jucăm noi? Iar toate răspundeți, Pentru noi !!!! Eu mă gandeam că si pentru NOI, PROSTII CARE MERGEM PE BANII NOSTRI SĂ VĂ SUSTINEM IN JOCURILE NATIONALEI !!!

ciciu
ciciu  •  19 Decembrie 2023, 14:19
Postat de ciciu pe 16 Decembrie 2023, 21:01

Am instalat

Eusorule,am instalat,dar numi-ai mai zis nimic!

Ardeleanu123
Ardeleanu123  •  19 Decembrie 2023, 13:18
Postat de Floron2 pe 18 Decembrie 2023, 18:12

Sa fim seriosi. Care sunt valoroasele jucatoare lasate in afara lotului de Neagu? Parca am avea la dispozitie nu stiu ce valori si faca fatuca alegeri neinspirate. Tot hahaim si ne dam cu parerea. Cat au fost handbaliste pe linga ea, eru toate bune. Vorbim de caracter? Crezi ca Messi e sfant? Crezi ca Ronaldo e sfint? Ne gasim noi sa analizam caractere. Ca si cum imberbii de noi au fost oripilati de Neagu. Ceva o fi fost. In fiecare an, Am cerut de la Neagu , sa faca ceva la nationala sau echipa de club. A facut. E o tampenie afirmatia ca echipa juca doar penru Neagu. Si Barcelona juca doar pentru Messi. Doar ca cei care au jucat odata, aveau valoare. Acum, handbalul feminin romanesc nu mai are. Vreti sa ne aducem aminte de meciul cu germania ? 11 ratari de pe extrema. 5 goluri din astea si castigai lejer de tot. Neagu a trebui in ultimii ani sa fie si conducator de joc si inter. Faptul ca nu avem linie de 9 metri se vede din avion. Daca caracterul ei a incurcat, iaca a plecat. Asteptam medaliile de aur, dar tare cred ca o sa nemultumim din cand in cand cu clificarile doar.

Domnule Floron,cand va referiti la noi,adica la cine ,mai concret.ca ne permitem sa avem tupeul de a avea opinii referitoare la caracterul jucatoarei Neagu:Nu stiu varsta d-vastra domnule,dar eu va pot spune nu din auzite ci din prezenta mea de analist al federatiei suedeze de handbal,trimis la campionate mondiale sau europene,ca niciodata marii nostrii jucatori de handbal ai Romaniei,tip Vasile Stanga,Radu Voinea,Stefan Birtalan,Cristian Gatu ma opresc cu enumerarea lor si-mi cer scuze pentru ca nu ia-m enumerat pe toti,sa-si apostrofeze colegii de echipa,ci din contra cand unul gresea ceilanti il incurajam.Daca d-voastra considerati ca valoarea unui sportiv intr-un joc colectivi,ii creaza posibilitatea sa-si apostrofeze camaradele de echipa,sa le scoata din camera de hotel si sa le puna bagajele la usa,sa nu se prezite la conferinta de presa dupa meci cu toate ca a fost anuntata oficial prezenta ei,atunci scuzati-mi inpertinenta,d-voatra sunteti intr-o mare eroare de analiza,Va doresc sarbatori fericite si multa sanatate

Vezi toate comentariile (128)
Comentează