SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

COVID-19. Jucătorii se revoltă după noua decizie FRH: „Când banii vorbesc mai mult decât sănătatea sportivilor”

Samara da Silva Vieira
Samara da Silva Vieira

Articol de - Publicat joi, 23 aprilie 2020 11:10

Decizia Consiliului de Administrație al FRH, conform căreia handbalul se va relua pe 31 mai, a stârnit reacții virulente din partea jucătorilor.

Cu un raport de 10-4, membrii Consiliului de Administrație au votat ca sezonul handbalistic să se reia pe 31 mai la masculin și pe 5 iunie, la feminin. Programul sportivilor va fi unul infernal. După două luni de inactivitate, două luni în care au alergat doar în jurul mesei din sufragerie, vor trebui să reintre pe teren. 

Fetele au cel mai încărcat program. CSM București și SCM Rm. Vâlcea, care mai au de jucat și meciurile din „sferturile" Ligii Campionilor, ar avea de jucat în 24 de zile 12, respectiv 11 partide!

„Cum rămâne cu sănătatea noastră?"

Jucătorii din Liga Națională se revoltă și amenință că nu vor intra pe teren. „Când banii vorbesc mai tare decât sănătatea sportivilor, se întâmplă aceste lucruri! Să jucăm 10 meciuri în 17 zile? Cine este de acord cu această decizie? Cum rămâne cu sănătatea noastră. Nu e vorba de respect, e vorba de umanitate și empatie, după această decizie putem vedea că nu mai există respect", a scris pe contul său de Instagram brazilianca Samara da Silva, interul stânga de la SCM Rm. Vâlcea, componentă a „naționalei" sud-americane. 

Brazilianca face referire la cele apărute în presă, că de fapt decizia FRH a fost luată pentru ca federația să încaseze banii din drepturile TV, atât pentru campionat, cât și pentru Cupa României.

„Perfect de acord, cu tine, Sami. Mai mult respect pentru jucători. Sănătatea și siguranța sunt mai importante în aceste momente", a comentat și Zoqbi de Paula, portarul „naționalei" Spaniei, care joacă la Gloria Bistrița. Marta Batinovici, portarul campioanei SCM Rm. Vâlcea, Andrea Lekici, centrul de la CSM București, dar și Ines Khouildi, de la Gloria Buzău, au susținut cele scrise de brazilianca de la SCM Rm. Vâlcea.

Mesaj de la jucătorii de la Dinamo: „Uriașii merită să moară pentru vanitatea celor care cred că pot stăpâni viețile"

Un mesaj extrem de dur transmit și jucătorii de la Dinamo. Toți au ales să pună aceleași cuvinte, care spun totul despre respectul care li se acordă în aceste momente sportivilor de oficialii FRH: 

Suntem aici pentru că am visat să zburăm spre și cu o minge lipicioasă, într-o luptă infinită. Să facem parchetul din săli să tremure. Uriași cu inimi și mai uriașe. Dar acum, uriașii merită să moară pentru vanitatea celor care cred că pot stăpâni viețile. Zarafii sufletelor și ai destinelor pentru care noi, jucătorii, suporterii, staff-urile nu însemnăm nimic. Suntem oameni, înainte de a fi jucători, iar lacrimile noastre, din atâtea motive, vor umple pământul care ne va urla nedreptatea. Strângem puternic mingea la piept și privim spre fiecare dintre voi. Sunteți alături de noi?"

„Mesajul din spatele acestor decizii este că noi ne dorim să terminăm campionatul pe teren. Trebuie să ținem lumina aprinsă, sportivii trebuie să se pregătească, chiar dacă acasă, cluburile să-și facă datoria, finanțatorii să știe că handbalul își dorește să revină pe teren, publicul trebuie să știe că vrem să avem un campion stabilit pe teren nu printr-o decizie dintr-un birou"

Alexandru Dedu, președintele FRH, motivând decizia luată de Consiliul de Administrație

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  23 Aprilie 2020, 20:31

prostul satului pune..prostacii sa ridice mana,dar el nu are acordul clubulilor...banuiesc ca pot face ..2echipe si sa joace intre ei

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close