SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRAGERE LA SORȚI CUPA EHF

Crina Pintea e categorică înainte de tragerea la sorți pentru grupele EHF: "Asta nu vreau" + ce spune despre meciurile României la Campionatul European

Articol de - Publicat luni, 22 octombrie 2018 14:34

Crintea Pintea, pivotul "naționalei" României evoluează în Franța, la Issy Paris, fiind cel mai bun pivot al campionatului din Hexagon, sezonul trecut. Pe lângă echipele românești din Cupa EHF, România va mai avea patru jucătoare la celelalte echipe: trei la Siofok (Dedu, Perianu, Geiger) și una la Issy Paris 92 (Pintea).

Deși evoluează pe post de pivot, Crina e golgeterul echipei sale, având un început de sezon foarte bun.

- Crina, ați avut ceva emoții la calificarea în turul 3, nu?
- Mari de tot! Pierdusem la Nantes cu 5 goluri, 26-31, și nimeni nu mai credea că putem întoarce. M-am dus în vestiar și le-am spus fetelor că ne putem califica, să nu ne pierdem speranța. La fel și antrenorul, el a crezut.

- Ai marcat de 9 ori, dar era să le "mănânci" calificarea. Ai ratat un 7 metri important în minutul 58!
- Vai de mine, așa e! Nu mi-a fost teamă că o să ratez, chiar nu am bătut cu frică, dar s-a întâmplat. Se mai ratează. Noroc că am mai dat un gol și ne-am calificat. A fost 28-23.

- De când bați tu 7 metri la echipă?
- De la începutul sezonului, suntem două desemnate. Tamara Horacek și cu mine. Noi stabilim, cine și cum. Anul trecut era Abbingh, care a plecat la Rostov. Acum, la ultimul 7 metri, toate fetele m-au trimis pe mine și am ratat. Era să o fac nesărată.

- Ce-ți dorești la tragerea la sorți? Craiova, Vâlcea sau Cisnădie?
- Mai bine nu! Nu vreau cu româncele. Lasă, să jucăm în finală cu ele. (râde) Glumesc. Dar nu, sincer nu vreau cu echipele din România pentru că sunt puternice. Sunt alte formații de bătut. Am vrea să ne calificăm în grupe, am mai fost și anul trecut. Acum poate și mergem mai departe.

- Ești gata și pentru Campionatul European din decembrie?
- Mai e un pic până atunci, mai avem meciuri cu echipa de club. Dar, aștept și turneul din Franța. Echipa națională e ceva special pentru mine și așa va fi întotdeauna. Am încredere că vom face un turneu reușit. Să dea Dumnezeu doar să fim sănătoase până atunci.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close