SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAZUL CORONA

Cristi Balaj: ”Voi cere înghețarea pedepselor pentru sportive!”

Articol de - Publicat joi, 11 iunie 2020 16:14

Cristi Balaj, președintele Agenției Naționale Anti-Doping, spune că își dorește să le ajute pe handbalistele de la Corona și va cere WADA înghețarea sancțiunilor

Comisia de Audiere a sportivilor și personalului asistent al sportivilor a stabilit miercuri pedepsele celor 17 jucătoare de la Corona Brașov care au încălcat regulamentul doping și au efectuat servicii de terapie cu laser intravenos, metodă interzisă de WADA. Handbalistele au primit pedepse cuprinse între 15 și 20 de luni, Comisia luând în calcul ajutorul dat de fiecare în parte pentru soluționarea cazului. Jucătoarele au efectuat deja 6 luni din pedeapsă, fiind în stare de suspendare de la finalul lunii noiembrie 2019.

Trebuie să nu facă Apel

Cristi Balaj, președintele ANAD, a declarat că "nu noi am făcut publice sancțiunile sportivelor, nici nu avem voie să facem asta până când pedepsele nu sunt definitive. Nici nu putem obliga însă sportivele sau avocații care se ocupă de caz să nu dezvăluie sancțiunile". Balaj a explicat că, dacă în termen de 21 de zile sportivele de la Corona nu fac Apel, el, ca președinte al ANAD, ar putea cere WADA înghețarea sancțiunilor. "Codul WADA permite acest lucru. Am spus de la început, doresc să acord sprijin sportivelor și să cer înghețarea a jumătate din pedepse. Nu știu și dacă va fi acceptată cererea mea și ce se va rezolva", a declarat Balaj.

Dacă WADA va fi de acord cu înghețarea a jumătate din pedepse, handbalistele de la Corona ar putea fi, practic, din nou pe teren, în luna septembrie. Ar fi o gură de oxigen și pentru echipa națională, având în vedere că multe din sportivele de la Corona fac parte din lotul primei reprezentative. 

Citește mai multe știri din handbal:

EXCLUSIV Deciziile după scandalul de dopaj de la Corona Brașov » Suspendări drastice pentru 17 jucătoare!

SCM Rm. Vâlcea-CSM București se joacă în etapa a 10-a. Debut de foc pentru Neagu și compania

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
446194735563038
Cony Nick  •  12 Iunie 2020, 10:58

Balaj ... dupa mine tu ca presedinte esti cel mai vinovat .....................tu si oameni tai nu ati facut controale permanente de doping la echipa si clar nu a-ti pastrat legatura cu cluburiile din punct de vedere al informatiilor... In acest CAZ tu trebuie sa demisionezi ... esti vinovatul numar UNU....

ceaiuri
ceaiuri  •  11 Iunie 2020, 22:26

deci Balaj vinde pielea ursului din padure..in loc sa dea pedepsele de min 6 luni..el spera ca acasta decizie sa fie data de wada(8-10luni max)articolul daca e lecturat e putin gresit..."la jumatate din pedeapsa"intuiesc...dar jucatoarele ar tb sa conteste decizia..sa obtina min de pedeapsa aici,nu sa depinda de altii,pt ca pedepsele pot ramane la fel cu propunerea"specialistilor "nostri si jucatoarele sa stea aproape 2 ani pe tusa

catalynn
catalynn  •  11 Iunie 2020, 19:32

Bravo! Lăsați fetele in pace, e clar ca nu au făcut procedura respectiva știind ca încalcă legea, cei din staff însă suspendați minim 10 ani!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează