SPORTURI  »  HANDBAL  »  ACCIDENTARE

Cristina Neagu a plecat să se opereze în străinătate la clinica doctorului care i-ar fi greșit operația lui van Basten » Mesajul de la plecarea din țară

FOTO: Instagram Cristina Neagu
FOTO: Instagram Cristina Neagu

Articol de - Publicat marti, 08 ianuarie 2019 11:16

Cristina Neagu a plecat azi în Belgia şi urmează ca miercuri dimineaţă să fie operată.

Deşi a avut mai multe variante pentru locul operaţiei, Neagu a ales până la urmă tot clinica profesorului Marc Martens, din Belgia, aceeaşi la care s-a operat şi în 2013.

Atunci, pe când juca la Oltchim, Neagu s-a accidentat la antrenamente, la genunchiul stâng. Profesorul Martens a făcut intervenţia chirurgicală şi totul a decurs foarte bine. Neagu a revenit pe teren după 6 luni într-o formă foarte bună.

Marc Martens este unul dintre cei mai cunoscuţi ortopezi. La clinica sa s-au operat fotbalişti celebri precum Ruud Gulit, brazilienii Ronaldo şi Kaka. Se spune însă că operaţia unui alt fotbalist celebru, Marco van Basten nu a fost una reuşită, iar olandezul a trebuit să renunţe la fotbal, la doar 31 de ani.

Ajuns la 78 de ani, profesorul Marc Martens nu mai operează acum, dar coordonează intervenţiile chirurgicale la marii sportivi, în clinica sa.

Cristina a postat azi, la plecare, un mesaj pe reţelele de socializare, prin care a anunţat plecarea. "Dragilor, astăzi plec în Belgia, iar mâine are loc operația la genunchi! Să îmi țineți pumnii!".

"Voi reveni mai puternică!"

Cristina Neagu şi-a rupt ligamentul încrucişat anterior, de această dată la genunchiul drept, în timpul meciului cu Ungaria de la Euro 2018. Era minutul 52 al partidei când Neagu a suferit ruptura şi a ţipat de durere în terenul advers.

A fost scoasă imediat cu targa de pe teren, iar în urma examinărilor medicale efectuate la Nancy, s-a ajuns la concluzia că are ligamentul rupt. "Am simţit imediat că lucrurile nu stau bine. Deşi toată lumea mă încuraja, că poate e doar o întindere şi nu e nimic grav, eu am ştiut de atunci că nu mai e nimic de făcut. Aveam experienţa primei accidentări la celălalt genunchi", a povestit în timpul Euro 2018, Cristina.

Interul stânga de la CSM Bucureşti e însă foarte încrezătoare. "Mental sunt bine, mă simt bine. Sunt pregătită pentru operaţie şi gata să revin pe teren, mai puternică decât oricând. Am mai făcut-o în două rânduri, şi după operaţia de la genunchiul stâng, şi după cea de la umăr. Veţi vedea, peste 6 luni, o Cristina Neagu jucând la fel de bine cum a făcut-o la Euro 2018", a declarat Neagu.

Vezi și: Reacție DURĂ a antrenorului lui CSM București după accidentarea Cristinei Neagu: "Vorbesc tare și sincer: nu putem trata oamenii așa!"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  08 Ianuarie 2019, 13:23

@peluza ca de obicei deștept, cu vorbele la zi....

peluza
peluza  •  08 Ianuarie 2019, 13:14

Doamne ajuta! Nu știu ce s-a întâmplat la van Basten dar de atunci a devenit un medic preferat. Și Vieri sau Ronaldo s-au operat tot acolo. Ianis Zicu a fost pus pe picioare de Martens. Era praf în 2007, cu o fosta operație greșită in plus și probleme la cartilaj. Zicu a mai jucar mult și bine și a fost și golgheter.

hmmmm
hmmmm  •  08 Ianuarie 2019, 12:27

Succes Cristina! Multa sanatate si sa mai joci vreo 20 de ani... :-)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close