SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Absentă de la Mondial, Cristina Neagu a făcut TOP 3 cele mai frumoase meciuri trăite de ea la „națională”

Cristina Neagu
Cristina Neagu

Articol de GSP - Publicat marti, 30 noiembrie 2021 18:13 / Actualizat marti, 30 noiembrie 2021 18:44

România participă la Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania, programat între 1 și 19 decembrie 2021. „Tricolorele” nu se pot baza însă pe vedeta echipei, Cristina Neagu.

Neagu a vorbit despre absenț de la CM și a întocmit un top al celor mai bune 3 meciuri pe care le-a făcut la 6 Campionate Mondiale pe care le-a disputat până acum.

„O să fie puţin ciudat să nu fiu acolo, de 10 ani nu am mai lipsit de la niciun turneu final cu echipa naţională. Le ţin pumnii fetelor şi îmi doresc să facă o figură frumoasă acolo. 

S-ar putea la un moment dat, când vor începe meciurile la Mondial, să simt dorinţa aia de a fi acolo, însă m-am gândit de mult timp la ce o să fac în această perioadă, la faptul că nu voi merge la Campionatul Mondial, aşa că mi-am setat cumva mintea că nu voi fi acolo.

Sper ca fetele să câştige cât mai multe meciuri. Această pauză mă va ajuta cu siguranţă, pentru că am avut o vară complicată cu o operaţie la genunchi”, a declarat Cristina Neagu potrivit Eurosport.

Cristina Neagu și cele mai frumoase 3 meciuri ale carierei la națională:

Desemnată cea mai bună jucătoare a lumii în 4 rânduri, Neagu a vorbit pentru sursa citată și despre cele mai importante meciuri pe care le-a avut la echipa națională la Campionatele Mondiale.

1. România – Danemarca 31-30, Campionatul Mondial 2015.

Era meciul care ne aducea ultima medalie, bronzul. Partida a fost decisă în prelungiri, iar Cristina Neagu a avut o prestație extraordinară, înscriind 15 goluri.

Locul 2: România – Franța 34-31, Campionatul Mondial 2007.

Era primul turneu final al Cristinei la senioare. La doar 19 ani a condus România spre victoria împotriva Franței și s-a calificat cu „tricolorele” în semifinale.

Locul 3: România – Ungaria 28-27, Campionatul Mondial din 2019.

La acest meci, România a reușit o revenire senzațională. Condusă la pauză cu 6 goluri, naționala noastră a reușit să egaleze, iar Cristina a marcat în ultima secundă a timpului regulamentar golul care a adus victoria „tricolorelor”

Citește alte știri din handbal:

Adi Vasile surprinde înainte de Mondial: „Absența Cristinei Neagu ne prinde bine. E cel mai bun lucru!”

„Sunt mizerii ale unor frustrați!” » Gheorghe Tadici, iureș după noile acuzații: „Vrem antrenori-roboţi care n-au voie să le zică nimic jucătoarelor?!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
laurentiub01
laurentiub01  •  01 Decembrie 2021, 15:29

Realizările personale ale Cristinei nu vin la pachet decât foarte rar cu victorii ale naționalei sau ale csm ului . Prefer un joc elaborat de echipa cu jucătoare care cara colectiv pianul vs unui joc bazat pe realizările exclusive ale măreței vedete . Degeaba avem in echipa un superstar dacă echipa nu iese din grupa sau nu mai prinde F4. Așa ca mai pe direct spun ca prefer echipa fără neagu . Atât naționala cât și CSM ul .

2063166767244380
Vergil Popa  •  30 Noiembrie 2021, 20:52

Handbalul se joaca in 7. Din pacate, cu o floare nu se face primavara.

ceaiuri
ceaiuri  •  30 Noiembrie 2021, 18:56

ff putin,decat un bronz in 12 ani de munca,nationale de care nu se stia inainte..au palmarese mai bune decat noi si nu au avut nici ..noroc de cea mai buna jucatoare

Vezi toate comentariile (3)
Comentează