SPORTURI  »  HANDBAL  »  TURNEU PREOLIMPIC

Cristina Neagu înainte de turneul preolimpic: „Suntem motivate să obținem această calificare!”

Cristina Neagu și colegele sale la un antrenament la Podgorica FOTO FRH
Cristina Neagu și colegele sale la un antrenament la Podgorica FOTO FRH

Articol de - Publicat vineri, 19 martie 2021 21:44 / Actualizat sambata, 20 martie 2021 00:32

Cristina Neagu, căpitanul echipei naționale, a vorbit despre cele două zile de foc pe care le are de traversat România la Podgorica pentru a ajunge la Tokyo

„Tricolorele" debutează sâmbătă la turneul preolimpic împotriva Norvegiei, una dintre cele mai puternice echipe din handbalul feminin, încoronată pentru a opta oară campioană europeană în decembrie 2020. 

Echipa nordică nu e obișnuită cu astfel de preliminarii, de cele mai multe ori calificându-se direct grație locului de la CM sau CE, dar acum nu este cazul. „Toată lumea o vede favorită pe Norvegia, iar în cazul în care vom pierde, contează și felul în care o vom face, cu ce diferență pentru că acest lucru poate să conteze pentru a doua zi", a spus Cristina Neagu. 

Apoi a continuat: „Încercăm să dăm ce avem mai bun și, de ce nu?, să câștigăm pentru că, practic, calculele hârtiei se pot schimba după o singură zi. Este o echipă de care ne-am apropiat în ultimii ani, nu plecăm învinse în nicio partidă"

România a reușit să treacă de naționala nordică ultima dată la Euro 2018, la 8 goluri diferență. Din echipa de atunci se mai regăsesc în cele două loturi multe handbaliste: 9 la România și 12 la Norvegia. Acum trei luni însă, la Euro 2020, Norvegia a trecut clar de România, 28-20. 11 românce care au fost atunci pe teren vor fi și acum. 

Puțin timp pentru recuperare 

La 19 ore de la confruntarea-șoc cu Norvegia, naționala tricoloră va întâlni duminică, de la 17:00, Muntenegru. „Este un dezavantaj că avem atât de puțin timp la dispoziție pentru recuperare. Cred însă că e momentul acela foarte important al carierei noastre în care să spunem că nu mai contează nici timpul și că trebuie să jucăm cele două partide și să dăm tot ce avem mai bun. Sunt doar două meciuri", a subliniat jucătoarea în vârstă de 32 de ani. 

Neagu a identificat de ce este nevoie pentru a obține biletele pentru Tokyo. „Avem o atmosferă bună spre foarte bună, toate fetele sunt încrezătoare, avem o energie bună, tot ce ne rămâne de făcut este să transpunem această energie în teren. Însă avem nevoie de mai mult: să jucăm inteligent, să prindem cea mai bună formă în cele două meciuri! Sper din tot sufletul să se întâmple asta", a explicat interul stânga. 

Ar putea fi ultima ediție 

O calificare la Tokyo ar face-o pe Neagu prima jucătoare de handbal din România care să bifeze trei ediții ale JO, după cele din 2008 și 2016. „Nu m-am gândit la asta, sigur că îmi doresc să ajung la JO! Simt, așa, că ar fi ultima ediție la care aș putea participa. Mereu a existat o presiune pentru că mereu se așteaptă multe de la mine, însă cred că cheia acestui turneu preolimpic va fi echipa". 

Ea a elaborat apoi: „Suntem motivate la maximum să dăm tot ce avem mai bun și să obținem această calificare. Nimic nu mai contează și cred sută la sută că avem șansa noastră, chiar dacă întâlnim adversari puternici", a încheiat Neagu. 

Nebunia unei naționale 

Neagu a vorbit și despre cum vede ea întâlnirea cu Muntenegru, de duminică. „Din punct de vedere valoric, nu consider că Muntenegru este peste România, însă această echipă are ceva special, acel spirit de luptă extraordinar, i-aș spune nebunie, pe care o cunosc și eu și am simțit-o jucând la Buducnost. Cred că acesta este atuul lor și va conta mult cum reacționăm. Eu cred că și noi trebuie să venim cu acest tip de atitudine și să nu ne lăsăm acaparate de acest spirit de luptă al lor pentru că nu sunt mai bune decât noi și cu siguranță va fi un meci de luptă. Sper ca noi să ieșim învingătoare!". 

Mai bine ca la CE 2020 

Căpitanul României a fost rugat să-și evolueze potențialul la care se află, mai ales că la CE 2020, când România a încheiat pe locul 12, nu a fost tocmai la potențial maxim, venind după o accidentare și după ce trecuse de COVID-19. „Acum sunt bine din toate punctele de vedere. Sigur, e un pic de oboseală după ultimele meciuri de la echipa de club, am jucat foarte mult, aproape 60 de minute în ambele meciuri cu Vâlcea, însă nu există termen de comparație cu felul în care m-am simțit înainte de Campionatul European. Mă simt bine, în plenitudinea forțelor, și sper să am o prestație bună, care să dea încredere și echipei", a spus ea. 

 „Cunoaștem bine ambele echipele și ele ne cunosc pe noi, la un astfel de turneu nu prea există surprize de tactică. Aici contează forma de moment, să ai un pic de noroc și, bineînțeles, cine gestionează mai bine presiunea"- Cristina Neagu

„Faptul că nu sunt fani reprezintă un dezavantaj pentru echipa gazdă. Din acest punct de vedere, pot spune că e prima oară când mă bucur că jucăm fără spectatori. Și e un avantaj: pentru noi și Norvegia, practic se joacă pe teren neutru" - Cristina Neagu

„Mergem cu tot ce avem în acest weekend, sper și sunt convinsă că toți de acasă ne țin pumnii și își doresc o calificare. Vrem ca această energie să ne împingă de la spate și la final să fim cu toții bucuroși" - Cristina Neagu 

Programul României la Podgorica 

  • Sâmbătă, ora 20:30 Norvegia-România 
  • Duminică, ora 17:00 Muntenegru-România 
  • Televizare Prima TV 

Citește mai multe știri despre turneul preolimpic:

Laura Pristaviță, încrezătoare în calificarea la Jocurile Olimpice : „E o emoție care zburdă în grupul acesta de câteva zile”

Denisa Dedu înainte de startul României la turneul preolimpic: „Important este să obținem calificarea!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează